«Η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μας και είναι αυτονόητη  υποχρέωση που πρέπει να προσφέρει το κράτος στους πολίτες», τόνισε ο υπουργός Προστασίας ου Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου Αστυνομικού Σταθμού στο Βελβεντό Κοζάνης. Ο κ. Θεοδωρικάκος ανάφερε ότι το Βελβεντό η Κοζάνη αλλά και η δυτική Μακεδονία «είναι από τις πιο ασφαλείς περιοχές της χώρας αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, εμείς θα συνεχίσουμε  να εργαζόμαστε ώστε οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες να συνεχίσουν στο μέλλον να αισθάνονται ασφαλείς».

Στο σύντομο χαιρετισμό του μετέφερε μήνυμα ενότητας ενδιαφέροντος  για το Βελβεντό και όλη την δυτική Μακεδονία από μέρους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι «ενωμένοι όλοι οι Έλληνες μπορεί να τα καταφέρουμε».

Τόνισε ότι «οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι, κι ότι οφείλουμε να ενώσουμε τις  δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που μπορεί να υπάρξει απέναντι στη πατρίδα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και  στα ζητήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνοντας ότι  «ήταν γραφτό στις μέρες μας να αντιμετωπίσουμε πόλεμο και μάλιστα στην καρδιά της Ευρώπης από μια απάνθρωπη παράλογη και παράνομη εισβολή της Ρωσίας». Επεσήμανε με έμφαση ότι εμείς ως Ελλάδα «είμαστε   με την πλευρά της ειρήνης και του δικαίου, είμαστε πάντοτε με την πλευρά που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ότι αυτό θα κάνει η πατρίδα μας σε οποιοσδήποτε θα ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα».

Κείμενο Σπύρος Κουταβάς vetonews.gr