Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 9 Ιούνη στο αμφιθέατρο της ΚΔΒΚ (Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης) η αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Κοζάνης.

Οι ομιλητές Νίκος Ζώκας και Μιχάλη Μιχαήλ, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΔΥΕΘ (Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσ/νίκης) αντίστοιχα, τόνισαν:

“Πάνω από 100 μέρες συμπληρώθηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και πλέον γίνονται ορατές οι σφοδρές συνέπειες για τους λαούς και οι μεγάλοι κίνδυνοι μπροστά στο ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Ειδικά για τη χώρα μας η εμπλοκή στη σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας είναι άμεση και ο κίνδυνος για τον ελληνικό λαό, σε περίπτωση που αυτή γενικευτεί, είναι παραπάνω από υπαρκτός.

Με τη σημερινή μας εκδήλωση δίνουμε  τη δική μας αποφασιστική απάντηση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! Ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα. Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην συμμετοχή και αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας, να καταργηθεί η κατάπτυστη κι επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που βάζει τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες!

 Η ΕΕΔΥΕ  καλεί το λαό να δυ­ναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολε­μικούαντιιμπεριαλιστικού κινήματος !

Επίσης τόνισαν: Δεν τασσόμαστε με το μέρος κανενός στρατοπέδου καπιταλιστών στον πόλεμο. Συγκρουόμαστε με τις αστικές τάξεις και είμαστε με την πάλη των λαών με κατεύθυνση τόσο την απεμπλοκή των χωρών μας από τον πόλεμο, αλλά και για την ενίσχυση της πάλης στην κατεύθυνση της εξάλειψης των αιτιών του πολέμου, για την ανατροπή του συστήματος, του καπιταλισμού που τον γεννά.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία!

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!

Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

Κανένας φαντάρος & αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!”

                                                                               Κοζάνη 10/6/2022