Με ζωγραφική, μουσική και εκθέσεις στον Πελεκάνο την Εράτυρα και τη Σιάτιστα συνεχίστηκαν, το Σαββατοκύριακο, οι εκδηλώσεις «Πέλεκον 2022» (Φωτογραφίες)

13 Ιουνίου 2022
08:52
Με ζωγραφική, μουσική και εκθέσεις στον Πελεκάνο την Εράτυρα και την Σιάτιστα συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις «Πέλεκον 2022». Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε με την ημερίδα που ανέδειξε τον πολιτιστικό, αρχιτεκτονικό και αρχαιολογικό πλούτο του Βοΐου, που παραμένει αναξιοποίητος και χρόνο με τον χρόνο χάνεται, λόγο της αδιαφορίας της πολιτεία, ενώ θα μπορούσε να αλλάξει την φυσιογνωμία της περιοχής και να την κάνει τουριστικό πόλο έλξης.
Όπως ανέφερε η «ψυχή» αυτών των εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι τίς 19 Ιουνίου, η Θεοδώρα Λειψιστινού φιλοδοξία τους είναι να μετατραπεί ο Πελεκάνος σε ένα σύγχρονο εργαστήριο Τέχνης και να διατηρηθεί η καλλιτεχνική του παράδοση που θέλει στα σπίτια να φέρουν μοναδικές ζωγραφικές απεικονίσεις. Παράλληλα ο φετινός στόχος των διοργανωτών είναι να ξαναχτιστεί το παραδοσιακό πηγάδι του πελεκάνου που αποτελούσε στο παρελθόν πηγή ζωής για το χωριό και θυσιάστηκε στον βωμό του μοντερνισμού. Εάν βρισκόσουν αυτό το διήμερο στον Πελεκάνο θα έβλεπες διάσπαρτους σπουδαίους καλλιτέχνες να ζωγραφίζουν αρχοντικά σπίτια, αλλά άλλες χαρακτηριστικές γωνίες του χωριού.
Το βράδυ του Σάββατου ενθουσίασε η εξαιρετική συναυλία των Κώστα Πρατσινάκη και Σάκη Κοντονικόλα, ενώ το βράδυ της Κυριακής ταξίδεψαν όσοι βρέθηκαν στην πλατεία του «Πηγαδιού» στους δρόμους του ρεμπέτικου με την ορχήστρα του Σώτου Ζαχαριάδη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πέλεκον», παράλληλα λειτουργούν έκθεση ζωγραφικής στην Σιάτιστα του Λαζαρου Πάντου και στην Εράτυρα έκθεση Πυρογραφίας και ψηφιδωτού των αδελφών Γιώργου και Γιάννη Παπαδόπουλο.
 

Ένα σχόλιο

  • Αφου εχουν τοσο καημο και αγαπη για το Βοιο ας αφησουν τις πολεις και ας πανε να εγκατασταθουν στα χωρια τους. Αμ δε, κοροιδα ειναι!!.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.