N.E. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Mήνυμα συμπαράστασης στους παραγωγούς της Δυτικής Εορδαίας

15 Ιουνίου 2022
09:43

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και το αγροτικό τμήμα συμπαραστέκονται και αναδεικνύουν το πρόβλημα που προέκυψε με τις ζημιές από τον παγετό, την άνοιξη του 2021.

Από την πρώτη στιγμή που η παγωνιά έπληξε τις καλλιέργειες που βρισκόταν στο προανθικό στάδιο, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην περιοχή, είδε από κοντά τις ζημιές και συζήτησε με φορείς και παραγωγούς της περιοχής.

Το ίδιο και η βουλευτής του νομού Καλλιόπη Βέττα, με επανειλημμένες επισκέψεις και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με ερωτήσεις και προσωπικές επισκέψεις στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, πάντα σε συνεργασία και απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις και τα αιτήματα του συλλόγου.

Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι των κινητοποιήσεων και του δίκαιου αγώνα που έδιναν και δίνουν οι κάτοικοι, με πρωτοβουλίες κυρίως του Αγροκτηνοτροφικού συλλόγου της περιοχής, χωρίς όμως από τη πλευρά της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργείου και του ΕΛΓΑ, να δίνονται συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις στο δίκαιο αίτημα των παραγωγών.

Μόνο αόριστες και ασαφείς απαντήσεις, αλλά και βαρύγδουπες δηλώσεις των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, για άμεσες πληρωμές, όταν δεν είχαν γίνει ούτε καν οι ενδεδειγμένες ενέργειες από πλευρά υπουργείου και της διοίκησης του ΕΛΓΑ προς την Ε.Ε., όπως απαιτούσαν οι διαδικασίες.

  • Προτείνουμε στην κυβέρνηση να στηρίξει τα προβλήματα των αγροτών, που εκτός των άλλων πλήττονται σήμερα από το υπέρογκο κόστος παραγωγής.
  • Η επισιτιστική κρίση δεν είναι σύνθημα πλέον. Είναι μια κατάσταση που βιώνουν σε υπέρμετρο βαθμό, ιδιαίτερα οι πλέον φτωχές οικογένειες.
  • Να μειωθεί άμεσα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Να σταματήσει η κοροϊδία από την κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα.
  • Τέλος, ως συμβολική ενέργεια από μέρους του πρωθυπουργού θα ήταν να επιστέψει την επιδότηση των 8.500 ευρώ, την οποία έλαβε προσωπικά ο ίδιος από τα Ευρωπαικά ταμεία, ως δικαιούχος αγροτικής εκμετάλλευσης, μέσω του ΟΣΔΕ.
  • Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο σύλλογος στη κεντρική πλατεία της Πτολεμαίδας τη Τετάρτη στις 10.30 το πρωί.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αγροτικο τμημα

9 σχόλια

    • Αυτο ακριβως θα πουμε σε λιγους μηνες στον γονο του Χαρβαρντ που μας ισοπεδωσε 3,5 χρονια τωρα
      που το κομμα του χρωσταει σε οποιον μιλαει.
      Αι σα περα ΡΕ!

      • Πανούλη , απολύθηκες από την δουλειά σου ή μήπως αντί να εργάζεσαι ,δουλεύεις τον εργοδότη σου ? Ρε τεμπελαρε ασε τα σχόλια για τον ΣΥΡΙΖΑ και δούλεψε .

  • το κόμμα σας κυβέρνησε και:

    ρήμαξε τους αγρότες με την φορολογία στο 100%
    επέβαλε αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές
    πλήρωνε αποζημιώσεις μετά από 1-2 χρόνια

    ας στέλνατε τότε ένα μήνυμα συμπαράστασης

    • Το κομμα το δικο σας που χρωσταει σε οποιον μιλαει
      ειναι τουλαχιστον υποκριτικο να μιλαει για αγροτια
      οταν μεχρι προχθες μαθαμε οτι ο πρωθυπουργος (σας)
      πηρε επιδοτηση 8.500 ευρω επειδη σηκωσε ενα ποτιστηρι και ποτισε ενα λουλουδι.
      Ο τυπος με τα 38 ακινητα τις 2 θυριδες τα 7 οχηματα και τις δεκαδες οφσορ… και εχεις το θρασος να γραφεις εδω τωρα και να λες και ψευδη στοιχεια.

      • ΠΟΛΥ ΟΨΙΜΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.εΚΕΙΝΟ ΤΟ 100% ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ.ΑΝ Η ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ,ΤΟΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

        • Και ας υποθεσουμε οτι ειναι ετσι. Τι κανατε εσεις για τους αγροτες λεβεντη μου απ το καλοκαιρι του ’19 που αναλαβατε? Δεν εχω δει πουθενα κανεναν ως τωρα να ειναι ευχαριστημενος. Μειωσες ενα ΦΠΑ στην εστιαση που την ειχες κλειστη 2 χρονια με το γελοιο επειχηρημα οτι μονο εκει κολλαει ο ιος.. και νομιζες οτι φοροελαφρυνες τον κοσμο? Καλα ξυπνητουρια!
          Που στην τελικη δεν ηταν και δικο σας μετρο αυτο ουσιαστικα , αφου οπως σε ολη την Ευρωπη ετσι και εδω επρεπε να δωσεις βοηθεια στον κοσμο που κλειδαμπαρωσες μεσα. Τελος παντων…για πες μας τι εκανες για την περηφανη αγροτια να την ανακουφισεις απ τον ”κακο” Συριζα? Ρε εδω περιμενει ο κοσμος να παρει λεφτα απ τις κακοκαιριες του ’20 που καταστραφηκαν οι παραγωγες τους και ακομα να τα δωσετε τι να λεμε τωρα…και τολματε να βγαινετε ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ να μιλατε ακομα?
          Μου ξυπνησατε ολοι ξαφνικα και κανετε λες και ανακαλυψατε τον τροχο… ελεος… ποσα χρονια εχει κυβερνησει η ΝουΔουλα την χωρα γνωριζεις? Ποσες φορες σας εχει δουλεψει ψιλο γαζι? Απειρες! Και πατε και τους ξαναβγαζετε.. και μας λετε τωρα οτι και καλα σας κατεστρεψε η μια τετραετια του Συριζα που πληρωσε το μαρμαρο ουσιαστικα των δικων σας τετριμμενων που αφησατε μια χωρα κουρελι στις αρχες του ’15. Ασε μας τωρα.
          Πηγαινε μαθε λιγο ιστορια και ελα ξανα τον Σεπτεμβριο να μας τα ξαναπεις.

  • ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ .ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ .ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΥΠΝΙΕΣ ΦΟ ΒΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ .ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ .Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.