Από τον Ναό στην Πόλη (μέρος 2ο )

15 Ιουνίου 2022
11:09

Σε προηγούμενο άρθρο – παρέμβαση μου και με αφορμή το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Δρεπάνου, είχα αναφερθεί στην παιδεία των προγόνων μας σε ότι αφορά τον τόπο που κατοίκησαν. Μίλησα για τον Ναό. Από εκεί ξεκινούσαν και ξεκινούν τα πάντα. Πρώτα ο Ναός και μετά οι οικίες, το χωριό δηλαδή.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πέρασε. Η Ιερά Πανήγυρις για ακόμη μία φορά έδειξε την διαχρονική της δυναμική με πολλά και σοβαρά αυτή την φορά μηνύματα. Ένα από αυτά είναι ότι (προτάθηκε και στην προηγούμενη παρέμβαση) τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να δοθούν εξ ολοκλήρου στην κάλυψη των άμεσων παρεμβάσεων που χρήζει η Εκκλησία του χωριού. Η Αγία Τριάδα. Είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στους πάντες…

Το θέμα τέθηκε και στο Δ.Σ. Κοζάνης όπου σε μία πρώτη εκτίμηση το κλίμα είναι θετικό. Περιμένουμε λοιπόν τις επόμενες ημέρες από τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα να πράξει τα αναμενόμενα. Δεν υπάρχει αλλά και δεν και άλλα….

Εξ άλλου τα έσοδα τα οποία προκύπτουν από το εμπορικό μέρος της Ιεράς Πανήγυρις οφείλονται καθαρά και μόνον στον εορταστικό χαρακτήρα των ημερών. Του Αγίου Πνεύματος.

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε!!!

Τώρα, το φετινό Πανηγύρι είχε όπως προανέφερα πολλά. Πολλοί θα πουν ότι ήταν επιτυχημένο και ίσως να έχουν και δίκαιο. Είναι όμως έτσι όταν:

  • Στο κέντρο του χωριού – πλατεία είχε στηθεί μία “πλύστρα” που μας προκαλούσε αρνητικά και δημιουργούμε μία πολύ άσχημη εικόνα στους επισκέπτες με τον πλήρη ωχαδερφισμό και αδιαφορία των υπευθύνων…

  • Η δυσοσμία, που από ότι φαίνεται είναι χρόνιο πρόβλημα, στον χώρο που είχε στηθεί το Λούνα Παρκ ήταν ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο που σχολιάστηκε πολύ από τους επισκέπτες.

  • Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι διαχρονικά αυτές τις ημέρες που γιορτάζει το χωριό, αυτοί που απουσιάζουν είναι οι κάτοικοι του. Κρίμα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Δρέπανο, Ιούνιος 22

2 σχόλια

  • Θεόφιλε είσαι εκτός τόπου και χρόνου.Ο μόνος που λείπει από το χωριό είσαι εσύ. Αλλά εσύ μόνο όταν έχει εκλογές θυμάσαι και αγαπάς χωριανούς ενέργεια πολίτη χαχαχα.

  • Θεόφιλε, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, πολύ σοφά έλεγαν” τό δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού ” Τό πέμπτη φορά εξαμαρτείν, αναρωτιέμαι αλήθεια, Θεόφιλε τί ρητό θά έλεγαν; Και ό όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.