Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, στο Πνευματικό κέντρο Κρόκου Κοζάνης, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση λήξης του ερευνητικού προγράμματος «Παρακολούθηση καλλιέργειας κρόκου Κοζάνης με Mη επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα, Drone”

15 Ιουνίου 2022
14:08
Κανένα σχόλιο

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, στο Πνευματικό κέντρο Κρόκου Κοζάνης, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση λήξης του ερευνητικού προγράμματος «Παρακολούθηση καλλιέργειας κρόκου Κοζάνης με Mη επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα, Drone Innovation in saffron Agriculture Surveillance» (DIAS) το οποίο χρηματοδοτείται από την δράση ΕΡΕΥΝΩ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ- ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ.

Το έργο DIAS υιοθετεί τεχνικές Αγροκαλλιέργειας Ακριβείας (Precision Agriculture) για να βοηθήσει τους καλλιεργητές Κρόκου να:

  • να αντιδράσουν πιο γρήγορα σε απειλές (ζιζάνια, θηλαστικά)
  • να εξοικονομήσουν χρόνο στις μεθόδους που λαμβάνουν χώρα στις καλλιέργειες (πρόοδο της καλλιέργειας, αξιολόγηση τεχνικών προστασίας της)
  • να βελτιώσουν τις τιμές των μεταβλητών που αφορούν την καλλιέργεια σε πραγματικό χρόνο και να υπολογίσουν την απόδοση της.

Στην εκδήλωση λήξης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρουσιάσεις:

  • Παρουσίαση του έργου DIAS- “Παρακολούθηση καλλιέργειας Kρόκου Κοζάνης με Mη επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα” (Γενικά Στοιχεία, Στόχοι, Μέσα υλοποίησης)
  • Προκλήσεις στην καλλιέργεια κρόκου
  • Παρουσίαση τεχνολογιών που αξιοποιήθηκαν (Είδη drone, Αισθητήρες)
  • Παρουσίαση πλατφόρμας παρακολούθησης καλλιεργειών κρόκου με τη χρήση ενδείξεων από μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα (αποτελέσματα, συμπεράσματα)
  • Παρουσίαση εργαλείου κοστολόγησης επένδυσης σε σύγχρονες τεχνολογίες

Στο πρόγραμμα DIAS, το οποίο συντονίζει η Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, Ματίνα Μπίμπη, συμμετέχουν ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, η εταιρία ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΕ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.