Ο συμπολίτης μας κτηνίατρος Μάρκος Ευάγγελος θέτει, μέσω του kozan.gr, ερωτήματα στον αρμόδιο, για τα αδέσποτα, Αντιδήμαρχο του Δήμου Κοζάνης Μ. Μαγγιρίδη: “Aπό την εμπειρία μου δέκα ετών που ασχολούμαι με τα αδέσποτα και την παρακολούθηση των πεπραγμένων, βλέπω ότι δεν εφαρμόζεται ο Νόμος και ειδικά τα άρθρα 28 και 29”

15 Ιουνίου 2022
18:19

Μας τα είπε καλά ο Αντιδήμαρχος σε τοπικό κανάλι για την ολιστική διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Όλα καλά όλα ανθηρά. Είναι προσωπική ευθύνη των πολιτών οι αγέλες των αδέσποτων ζώων.

Θα πρέπει όμως και να απαντήσει σε δύο μόνο ερωτήσεις.

1. το ενδιαίτημα λειτουργεί με βάση τον Νόμο 4830/2021 και την εφαρμογή των κανόνων της Τεχνικής Μελέτης 25/2022 της Δ/νσης Περιβάλλοντος.

Αυτή την ώρα το ενδιαίτημα εφαρμόζει τα άρθρα 28 και 29 του Νόμου;

Αν ναι , ορθώς καμωμένα, αν όχι , που είναι οι αναλήψεις ευθυνών και που οι κυρώσεις στους υπευθύνους;

Πάντως από την εμπειρία μου δέκα ετών που ασχολούμαι με τα αδέσποτα και την παρακολούθηση των πεπραγμένων, βλέπω ότι δεν εφαρμόζεται ο Νόμος και ειδικά τα άρθρα 28 και 29,άρθρα που ρυθμίζουν την λειτουργία των ενδιαιτημάτων και καθορίζουν την ευζωία των αδέσποτων ζώων, με ευθύνη κυρίως του Δήμου Κοζάνης.

2. με την υπάρχουσα σύμβαση που λειτουργεί τώρα το ενδιαίτημα, πρέπει να υπάρχει Κτηνίατρος σε γραφεία του Δήμου, από την Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:30 το πρωί μέχρι 03:00 το μεσημέρι με αμοιβή 1.765,40 € συν ΦΠΑ τον μήνα ,όπως αναφέρεται στην διαύγεια, ο οποίος θα συντονίζει την εφαρμογή του προγράμματος. Μέχρι σήμερα όσες φορές αναζήτησα την Κτηνίατρο δεν υπήρχε στα γραφεία του Δήμου αλλά στην Καστοριά όπου και η καταγωγή της και η εργασία της.

Ποια είναι η αιτία της μη παρουσίας και αιτία της αμοιβής;

Περιμένω απαντήσεις

Μάρκος Ευάγγελος

Κτηνίατρος

Γιάνναρη 19-Κοζάνη

2461030546-6945300643

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.