Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας/Εορδαίας για την ανάπτυξη: “Είναι ώρα κύριε Δήμαρχε να πάρεις πρωτοβουλίες και να ηγηθείς της μεγάλης αυτής προσπάθειας”

16 Ιουνίου 2022
08:48

Την 1η Ιουνίου 2022 ολοκληρώθηκε το 5ο Συνέδριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τεσσάρων σημαντικότατων Υπουργείων:

α). Του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

β). Του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

γ). Του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Και…..

δ). Του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ως τίτλο το Συνέδριο είχε «Συνδυάζοντας βιωσιμότητα και ανάπτυξη». Φυσικά όπως θα μπορούσε να αντιληφθεί κανείς το Συνέδριο είχε και πλήθος θεματικών ενοτήτων που είχαν σχέση π.χ. με τις Μεταφορές και τον Σιδηρόδρομο, τις σύγχρονες κατασκευές, τα logistics (που τελευταία αρέσκεται να σχολιάζει ο συντοπίτης μας Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος), όπως και άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που η παρουσία κάποιου εκπρόσωπου του Δήμου μας θα έδινε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πρόσωπα που «κινούν τα νήματα» στα παραπάνω θέματα και που στην περίπτωσή μας η στόχευση μας είναι η έναρξη των προμελετών για την ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (μέσω Πτολεμαΐδας).

Στο Συνέδριο λοιπόν αυτό όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενο (Δελτίο Τύπου στις 02-06-2022) Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΥΣΑ !!! Και αντί να πάρει τα εύσημα ο εκπρόσωπός της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» για την παρουσία του εκεί (στο Συνέδριο) με την προβολή των θέσεων μας στους αρμόδιους, έτυχε της χλεύης και της ειρωνείας στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας στις 08-06-2022 από τον Δήμαρχο αλλά και από Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης, όταν έγινε ερώτηση του Προέδρου της Δ.Κ. Πτολεμαΐδας κ. Ισαάκ Νικολαΐδη γιατί απουσίαζε ο Δήμος από το συγκεκριμένο Συνέδριο.

Είναι λυπηρό να απαξιώνεται ένας άνθρωπος (που η πρόταση του είναι πλέον και πρόταση του Δήμου Εορδαίας) όπως στην συνάντηση που είχε η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» με το Δήμαρχο, ο ίδιος μας είπε.

Δεν μπορεί να λέγονται κουβέντες του στιλ «ο Σωτηρόπουλος δεν εκπροσωπεί τον Δήμο Εορδαίας…» και άλλα παρόμοια, συνεχίζοντας Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης της κ. Τερζοπούλου «καλά έκανες και δεν πήγες…». Υιοθετεί η κ. Τερζοπούλου την άποψη του Δημοτικού της Συμβούλου;;; Ναι ή Όχι. Σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με τον Σωτηρόπουλο το καλοκαίρι του 2021 άλλα του έλεγε. Αν λοιπόν δεν ασπάζεται την άποψη του συμβούλου της με τα όσα αυτός ανέφερε, οφείλει να ζητήσει δημοσίως συγνώμη, αφού δεν έχει το θάρρος να το κάνει ο ίδιος ο σύμβουλος.

Κύριε Δήμαρχε, σε τέτοια Συνέδρια δεν μπορείς να περιμένεις πρόσκληση, απαίτηση να συμμετάσχεις πρέπει να έχεις, και εδώ την ευθύνη έχουν περισσότερο οι σύμβουλοί σου, τους οποίους έπρεπε να επιπλήξεις που δεν φρόντισαν να σε ενημερώσουν.

Κύριε Δήμαρχε σκέφτηκες ποτέ αν υπήρχε κάποιος Πτολεμαϊδιώτης και αναφερόταν με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή και το πόσο σημαντική ήταν η συμβολή των λιγνιτών στην ανάπτυξη της χώρας, σε κάποιο συνέδριο παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους και στο οποίο δεν προσκλήθηκες, θα έλεγες τις ίδιες κουβέντες, ότι δεν εκπροσωπεί κανέναν ο κύριος «Χ» ή θα του έστελνες ευχαριστήρια επιστολή και πιθανόν να τον έκανες και επίτιμο Δημότη;;;

Κύριε Δήμαρχε στην συνάντηση που είχαμε συμφωνήσαμε σε κάποια θέματα τα οποία ήταν:

1ο Να ηγηθείς της προσπάθειας σε θεσμικές αρχές του κράτους προκειμένου να υλοποιηθεί η πρότασή μας.

2ο Να πραγματοποιηθεί ημερίδα του Δήμου Εορδαίας με θέμα την υποστήριξη της πρότασης Σωτηρόπουλου με την παρουσία τεχνοκρατών του ΟΣΕ και άλλων κρατικών και ιδιωτικών φορέων, για να δειχθεί πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

Είναι ώρα κύριε Δήμαρχε να πάρεις πρωτοβουλίες και να ηγηθείς της μεγάλης αυτής προσπάθειας, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ…. ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ…. ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΟΥΒΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΗ.

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

15 σχόλια

  • Ακομα αυτοι οι κοκορομυαλοι προσπαθουν να τρυπησουν το βερμιο και την κλεισουρα για τη σιδηροδρομικη γραμμη! Γελανε και τα τσιμεντα. Σιγα μην πεταξουν λεφτα για να φερουν τρενο στο καιλαρι στην κοζανη και στην καστορια που δεν παραγουν τιποτα παραμονο τεμπεληδες που ζουν απο παχυλες συνταξεις

      • Για το σχόλιο δεν άξιζε να μιλήσω, διότι είναι περιττό, όταν κάποιος, κακόπιστος, προφανώς αγράμματος, εθελοτυφλεί, δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει τον χάρτη, που φαίνεται ποιες περιοχές καλύπτει το προτεινόμενο σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς

        η πρόταση συνδέει όλη τη Δυτική Μακεδονία με την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, συνδέει τη Δυτική Μακεδονία με την Αλβανία και τα Σκόπια, υπερκαλύπτοντας τις διακρατικές υποχρεώσεις μας, με τις δύο όμορες αυτές χώρες.

        Η πρόταση υπεβλήθη επ’ ευκαιρία των διακρατικών και εθνικών υποχρεώσεων μας, αλλά και της χρηματοδότησης από τα σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια, για την υπερταχεία σιδηροδρομική σύνδεση (160 χιλιόμετρα ωριαίως)

        της Θεσσαλονίκης με την Αλβανία, μέσω Καστοριάς,

        της Αθήνας με την Αλβανία, μέσω Καστοριάς

        της Θεσσαλονίκης με το Μοναστήρι και τα Σκόπια,

        την Δυτική σιδηροδρομική Εγνατία, Θεσσαλονίκη – Καλαμπάκα

        και την αναβάθμιση του κάθετου άξονα της υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα – Πτολεμαΐδα – Κοζάνη.

        Μέχρι στιγμής για την πρόταση και τον σχεδιασμό της, από επιστημονικής πλευράς,

        μόνο θετικά σχόλια έχουν υπάρξει.

        Μόνο ο σχολιαστής και ο περιφερειάρχης διαφωνεί.

        • ….συνδέει την Δυτική Μακεδονία με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία ή αλλιως με τα Τίρανα και τα Σκόπια…..

  • Η πρόταση που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας είναι πλέον η θέση κι η διεκδίκησή του. Ο κύριος Σωτηρόπουλος- ή οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του – δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την περιοχή. Δεν έχει εξουσιοδοτηθεί για κάτι τέτοιο. Οπότε μπορεί να περιμένει τις κινήσεις του Δημάρχου για τις οποίες δεν είναι υποχρεωτικό να ενημερώνεται. Ούτε είναι εισαγγελέας να αναζητεί ευθύνες κατά τη δική του εκτίμηση. Ούτε κι οι υπόλοιποι του συντονιστικού (που παραμένουν βολικά ανώνυμοι καθώς μόνο ο Σωτηρόπουλος υπάρχει στις φωτογραφίες). Κύριοι συνέλθετε. Η δημοκρατία έχει ορίσει ποιοι εκπροσωπούν μια περιοχή αρμοδίως και ποιοι όχι. Σεβαστείτε τους θεσμούς και απευθυνθείτε στο Δημαρχείο να ενημερωθείτε ως πολίτες και όχι ως ελεγκτές ή τιμητές των πάντων.

    • Ο σχολιαστής, ο Χρήστος, ο γνωστός, αντί να απαντήσει γιατί ο Δήμος Εορδαίας φρενάρει και σαμποτάρει την πρόταση, καθώς αυτό ήταν το ερώτημα και γιατί δεν παρίσταται σε σημαντικές εκδηλώσεις ώστε να προωθηθεί η συγκεκριμένη πρόταση και να μη χαθούν τα κονδύλια, επιτίθεται αναίτια και απαξιωτικά στον απόντα από το Δημ. Συμβούλιο, μελετητή της πρότασης, που κατόπιν συνεννόησης με την Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας και Εορδαίας, παρευρέθη στο αναφερόμενο συνέδριο για να παρουσιάσει και να προωθήσει ενώπιον των υπουργών και των αρμοδίων προέδρων των Σιδηροδρομικών φορέων την πρόταση, που έχει αγκαλιάσει όλη η πόλη της Πτολεμαΐδας και όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι της Εορδαίας.

      Δηλαδή ο δήμαρχος απαγορεύει τους πολίτες της πόλης να ενδιαφερθούν αφιλοκερδώς, για το μέλλον τους και να πραγματοποιήσουν το όραμα τους, αν δεν τους δώσει άδεια ο ίδιος και εξουσιοδότηση !!!!;;;;.

      Όσον αφορά τις κινήσεις του δημάρχου, τις είδαμε ,εζητήθη να συνδεθεί η Πτολεμαΐδα με το Αμύνταιο!!! κάτι που είναι δεδομένο και δρομολογημένο, που ήδη υπήρχε προ 50 ετών.

      Και να πάρει ο Δήμος τα κτήρια του σιδηροδρομικού σταθμού !!!!;;;;. Αλλά αν πάρει ο δήμος τα κτίρια πώς θα λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος ;; , ο οποίος θα χρειαστεί να προσθέσει κι άλλα κτίρια, για να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

      Μεγάλη επιτυχία σου λέω, Χρήστο.

      • Μεγάλη επιτυχία σου λέω ανώνυμο τρολ!
        Αντί να συνεννοηθεί με τον Δήμο που έχει υιοθετήσει την πρόταση (άρα πώς τη σαμποτάρει;), ο συγκεκριμένος άνθρωπος συνεννοείται με την πρωτοβουλία (άκουσον άκουσον) λες και εκείνοι είναι οι αρμόδιοι… Χάσατε τη μπάλα. Γράφετε αερολογίες για να δικαιολογήσετε το ατόπημά σας το οποίο και προβάλλατε ως επιτυχία στα μέσα ενημέρωσης. Στην επόμενη συνεδρίαση της Κομισιόν ας μην πάει εκπρόσωπος της Κυβέρνησης αλλά η Πρωτοβουλία ή ο Σωτηρόπουλος!
        Μεγάλη επιτυχία σου λέω ανώνυμε!
        Να καταργήσουμε τους θεσμούς και το πολίτευμα γιατί έτσι βολεύει το συντονιστικό της πρωτοβουλίας!
        Τεράστια επιτυχία μιλάμε!
        Και εκτός αυτού αντικαθιστάτε και την πολεοδομία και ξέρετε αν τα κτίρια επαρκούν ή όχι.
        Γιγάντια επιτυχία λέμε ανώνυμε!

        Υ.Γ. Με παράκρουση δεν γίνεται διάλογος. Συνέλθετε!

    • Την έγραψες και εσύ την ανοησία σου. Χαχαχαχαχαχαχα. Υπάρχουν ακόμα ανεγκέφαλοι που πιστεύουν ότι μας εκπροσωπεί αυτός ο πουθενάς! 🤡😂

  • Μπράβο κύριοι της Πρωτοβουλίας. Δεν συμφέρουν οι θέσεις στους Κοζανίτες και το προβοκάρουν. Μαζί και ο Δήμαρχος Εορδαίας που από ότι φαίνεται εξυπηρετεί τους φίλους του στην Κοζάνη για να ξαναβγεί “Νομάρχης“.

  • Το σχόλιο, το οποίο είναι προφανές ότι είναι γραμμένο από το περιβάλλον του δημάρχου της Πτολεμαΐδας, έχω να πω ότι είναι ντροπή για τον Δήμαρχο Εορδαίας, να κρύβεται πίσω από τους υπαλλήλους του, που έτσι βλέπουμε πώς δικαιολογούν το μισθό τους. Αν θέλει ο κύριος δήμαρχος να απαντήσει επώνυμα στο δελτίο τύπου της πρωτοβουλίας πολιτών Πτολεμαΐδας /Εορδαίας και όχι να κάνει ανώνυμα σχόλια καταγγέλλοντας την πρωτοβουλία, που επώνυμα έκανε δελτίο τύπου, για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Η επιτροπή της πρωτοβουλίας, όπως έχω δει στο διαδίκτυο, έχει κοινοποιήσει κατ’ επανάληψη τα ονόματα της, και ο δήμαρχος ενημερώνεται για κάθε κίνησή της πρωτοβουλίας της Πολιτών Πτολεμαΐδας /Εορδαίας.

    • Καλά πιες λίγο ξύδι με τόσο θυμό… Παντού υπαλλήλους και πληρωμένους βλέπεις.
      Η δημοκρατία δεν έχει στεγανά. Πάντως δεν γράφεις κι επώνυμα… Μόνο “θυμωμένος” γράφεις.

  • Από το να δωσει κάποιος έμφαση σε ένα θέμα μέχρι να γίνει κουραστικός στους αναγνώστες, μισό τσιγάρο δρόμος !!!!
    Σταματήστε να γράφετε σαχλαμάρες… να έχετε κάνει κουλουβάχατα …. ιδίως ο κύριος Κωτίδης….
    Έχετε μπερδέψει ρόλους!

  • Ειλικρινά δεν σταματάμε ποτέ να διασκεδάζουμε οι πολίτες της Εορδαίας με αυτό το τσίρκο. Από την μία έχεις μια Πρωτοβουλία Πολιτών που εθελοτυφλεί και ενώ έχει τις καλύτερες των προθέσεων δεν μπορεί να διακρίνει την πραγματικότητα και μιλάει για “συμπολεμιστές”. Από την άλλη έχεις μια αποδεδειγμένα ανίκανη Δημοτική Αρχή με τον χειρότερο Δήμαρχο – μέχρι τον επόμενο – που έχουμε δει, που δεν έδωσε δεκάρα τσακιστή για να κάνει έργο και έχει περάσει τα χρόνια του ως Δήμαρχος κάνοντας τον τουρίστα, πιθανότατα εμπνευσμένος από τον γνωστό γκαντέμη. Γενικά οι Δήμαρχοι στην Εορδαία δεν έχουν καταλάβει τίποτα για αυτό και σε κάθε Εκλογές περνούν τον π…ερίπατο για να περάσει το επόμενο παρατράγουδο!

    • Η άποψή σου θα ήταν σοβαρή εάν περιλάμβανε και τις αναγκαίες “αποδείξεις” για την ανικανότητα της δημοτικής αρχής. Οι φράσεις περί “τουρίστα” κλπ δεν αντέχουν κριτικής.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.