Όταν στραβώνει το κλίμα (του Μίμη Δημητριάδη)

16 Ιουνίου 2022
10:11

Oι πρόσφατες πρωτοφανείς σε ένταση, διάρκεια και ισχύ χαλαζοπτώσεις στην περιοχή μας επέφεραν σχεδόν ολική καταστροφή στις εκτεταμένες καλλιέργειες αγρών, όπως σιτηρών , πατάτας, καλαμποκιού, ηλιάνθων κ.α.

Γεγονός που ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στον αγώνα των αγροτών για επιβίωση της παραγωγικής τους δυνατότητας , εάν δεν την εκτέλεσε κιόλας.

Oι παραγωγοί επομένως έρχονται σε δραματική οικονομική κατάσταση και κινδυνεύουν με καταστροφή. Με ήδη δεδομένη την εκτίναξη των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος ,των λιπασμάτων και του πετρελαίου, η κατάσταση γίνεται εκρηκτική. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα από το κράτος μιάς και η στήριξη των παραγωγών από την κρατική πρόνοια είναι επιβεβλημένη.

Η οποία βέβαια πρέπει να γίνει μόνιμη , με ισχυρότερους και σύχρονους μηχανισμούς προστασίας στο μέλλον, γιατί η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει.

Τα μέτρα στήριξης πρέπει να είναι άμεσα και ακαριαία:

Πρώτον πρέπει να δωθεί άμεση και σημαντική κρατική οικονομική ενίσχυση – έκτακτο βοήθημα – προς όλους τους πληττόμενους παραγωγούς ,ανάλογη των ζημιών.

Στην συνέχεια να αποφασιστούν πολιτικά ,πρόσθετες διευκολύνσεις προς όλους τους πληττόμενους αγρότες, ως προς τις Φορολογικές, Ασφαλιστικές και Πιστωτικές τους υποχρεώσεις.

Οι αυτοψίες του ΕΛΓΑ να ξεκινήσουν αύριο κιόλας και να παρθούν όλες εκείνες οι Διοικητικές, Πολιτικές και Νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα εγγυώνται την γρήγορη και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, με την μέθοδο της άμεσης προκαταβολής και έγκαιρης εξόφλησης.

Ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις τους και να παραμείνει εύρυθμη η τοπική αγορά.

Βέβαια στην συνέχεια και με ορίζοντα την επόμενη ημέρα πρέπει να γίνουν πολλά για την αναδιάρθωση της αγροτικής παραγωγής ,την ενέργεια , τα εφόδια και τα λιπάσματα. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη και θαυμαστή ιστορία με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους αγρότες και μιά προοδευτική διακυβέρνηση.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους.

ΜΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ

10 σχόλια

  • Ο Μητσοτάκης σαν νέος επιδοτούμενος αγρότης,μιας και πότισε μια γλάστρα με βασιλικό και ως πλημμυροπαθης θα τρέξει να βοηθήσει!!
    Φτιάξτε τον και πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού πάσης υποκρισίας και όλα θα λυθουν

    • Καλα εκει στον τσιριζα εχετε πολυ πλακα!!!!! Δεν προκειτε να ξανακυβερνησετε ουτε σε 100 χρονια,αρκετη ζημια κανατε στα 4 μιση χρονια που κυβερνησατε!!!

      • Τι να σου πω βρε βολεμένε…
        Ακόμη ασχολείσαι με ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ;
        Δεν κοιτάς τα παιδιά σου τα παιδιά μου τα παιδιά όλων που φεύγουν για ένα καλύτερο αύριο;
        Εσείς φταίτε.
        Παρτάκηδες

  • κ.Δημητριάδη λες ανοησίες! Πάντα πέφτει χαλάζι αυτή την εποχή, γι’ αυτό και πολλοί έχουν βάλει αντιχαλαζικά δίχτυα. Καμιά σχέση με “κλιματική αλλαγή”!

  • Φαντάσου λοιπόν μίμη ότι με ΕΣΑΣ είχαμε ΕΠΙΠΛΕΟΝ:

    Προκαταβολή φόρου στο 100%
    Αυξημένους Συντελεστές φορολόγησης
    Αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές ΟΓΑ

    οπότε μια χαρά είναι ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    • Μια χαρα ειναι για σενα και τους ομοιους σου
      ο ψευτακος του Χαρβαρντ που σε λιγους μηνες ευτυχως θα πεσει και θα ξαναδουμε καλυτερες μερες.

      Εχετε αφησει πισω σας 32.000 νεκρους
      καμια στηριξη σε ΕΣΥ , Παιδεια , Πολιτισμο
      καμια στηριξη στους αγροτες
      ο διακαης σας ποθος να εξαφανισετε καθε τι δημοσιο
      και να κανετε χατιρια σε φιλους ιδιωτες

      Να πω κι αλλα?
      Α ναι…φυσικα να τρωει και το μεγαλο σοι του Κυριακου σου που επειδη σηκωσε ενα ποτιστηρι τωρα την ακουσε και αγροτης και ξεζουμιζει τα δημοσια ταμεια περνωντας αγροτικες επιδοτησεις της ταξεως των 8.500 ευρω.

      Οχι λοιπον δεν ειναι μια χαρα ο Μιστερ Μπιν της Παρνηθας.

        • Μπα…στη σωστη χωρα ζω
          στο λεγομενο επιτελικο κρατος οπως το ονομαζει το κομμα σας το καταστροφικο. Αυτο δηλαδη που δεκαετιες ρημαξε και κατεκλεψε την Ελλαδιτσα , και ο πρωθυπουργος της με το κρατικοδιαιτο σοι του ακομα περισσοτερο.

  • Η είδηση είναι,οχι ότι πληρώνεται ως αγρότης,αλλά ότι πληρώνεται ως πρωθυπουργός!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.