Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης στέκεται αλληλέγγυος στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δηλώνει παρόν στο δίκαιο αίτημά τους για ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό

17 Ιουνίου 2022
12:12

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης αφουγκραζόμενος τις καταγγελίες και την ανάδειξη των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό των νοσοκομειακών συναδέλφων μελών του συλλόγου του για τα δύο νοσοκομεία του Νομού Κοζάνης, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί δουλεύουν χρόνια τώρα στα όριά τους. Η Πανδημία ανέδειξε εντονότερα το ήδη υπάρχων πρόβλημα. Τα δύο Νοσοκομεία του Νομού εφημερεύουν καθημερινά. Είναι αδιανόητο επιστημονικά η στελέχωση μιας κλινικής από 2-3 ειδικούς γιατρούς. Δεν μπορούν να καλυφθούν εφημεριακά όλες οι μέρες του μήνα, δεν μπορούν να εκπαιδευτούν σωστά οι ειδικευόμενοι συνάδελφοι και να εξειδικευτούν οι ειδικοί, δεν μπορούν να παρθούν άδειες και τελικά η εμφάνιση του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης αυξάνεται συνεχώς με κίνδυνο την υγεία των ίδιων αλλά και των ασθενών.

Τα μεγάλα κενά στα δημόσια Νοσοκομεία καλύπτονται από τους Γενικούς Ιατρούς, υπερβάλλοντας εαυτόν και πέρα από τις υποχρεώσεις τους, οι οποίοι έχουν μετακινηθεί λειτουργικά πλέον μόνιμα σε Νοσοκομεία και ΚΥ των πόλεων αποψιλώνοντας έτσι συνεχώς την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες διαχρονικά. Το Brain Drain και η υποστελέχωση των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων δεν έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης στέκεται αλληλέγγυος στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δηλώνει παρόν στο δίκαιο αίτημά τους για ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΘΕΑΝΩ

8 σχόλια

  • Να ακουτε τους γιατρους ,οι αρμοδιοι, και τα αιτηματα τους .Σ΄αυτους απευθυνομαστε ολοι μας οταν τους χρειαζομαστε και τους εχουμε αναγκη.Κι αυτοι ειναι εκει για μας ,για να μας στηριξουν , να μας βοηθησουν και να μας καθοδηγησουν.

  • Να ακουτε τους γιατρους, οι αρμοδιοι , και τα αιτηματα τους.Σ΄αυτους απευθυνομαστε ολοι μας , οταν τους χρειαζομαστε και τους εχουμε αναγκη. Κι αυτοι ειναι εκει για μας ,για να μας στηριξουν, να μας βοηθησουν και να μας καθοδηγήσουν.

  • Πόσοι βρίσκονται σε αναστολή . Για ποιο ακριβώς λόγο μπήκαν σε αναστολή και για πόσο διάστημα . Και αν σήμερα μετά την έντονη περίοδο του κορονοϊού έχουν αρθεί οι λόγοι της αναστολής τους .
    Ειλικρινα ρωτάω μας χρειάζονται ή όχι . δηλώνω ότι διαφωνώ μαζί τους για την άρνηση εμβολιασμού .
    Σαν πολίτης θέλω μια ξεκάθαρη απάντηση για τη διευκόλυνση της δυσμενούς κατάστασης που βρίσκεται η υγειονομική περίθαλψη ημων των πολιτών και ιδιαιτερα στο νοσοκομείο Κοζανης .
    Αρ μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι και ιδιαιτερα ο διοικητησ κ Γκανάτσιος καθως και ο ιατρικός σύλλογος να τους πιέσει συγκεκριμένα και όχι μόνο με ανακοίνωση συμπαράστασης..!!!
    Για εμας που πιστεύουμε ή εξ ανάγκης προστρέχουμε στο δημόσιο σύστημα υγειας η κατάσταση ιδιαιτερα στο μαματσειο είναι τραγική μέχρι αφόρητη ..!!!

  • Tα ΚΥ των πόλεων και τα ΤΕΠ των Νοσοκομειων όπου μετακινούνται οι Γενικοί Ιατροί ανήκουν στο Πρωτοβάθμιο επίπεδο περίθαλψης. Το να μετακινουνται γενικοι γιατροι απο τα Σέρβια που εξυπηρετεί 15 χιλιάδες κατοίκους στην Κοζάνη που εξυπηρετεί 80 χιλιάδες κατοίκους είναι ενίσχυση της ΠΦΥ γενικά. Άλλο αν χρειάζονται περισσότερες προσλήψεις γενικών ιατρών ΓΕΝΙΚΑ. Οπότε μάλλον τα έχετε μπερδεμένα εκεί στον ΙΣ Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.