Το «Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας» στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου στην Κοζάνη

20 Ιουνίου 2022
16:27

Την Κυριακή 19 Ιουνίου και λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το παιδικό εργαστήριο με θέμα: «Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας». Τα παιδιά αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους, ζωγράφισαν ένα νέο εξώφυλλο για το βιβλίο ορθογραφίας, σκέφτηκαν και υποδύθηκαν επαγγελματίες που το επάγγελμά τους αρχίζει από «δ», πραγματοποίησαν μία τηλεφωνική συνομιλία χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο τηλέφωνο με ποτήρια μίας χρήσης και σπάγγο, θυμήθηκαν πότε γράφονται τα ρήματα στο τέλος με –αι και πότε με –ε, σήκωσαν το σωστό μπαλόνι για να εφαρμόσουν τον κανόνα, αφηγήθηκαν παραμύθια χρησιμοποιώντας πλαστικοποιημένες εικόνες σε ξυλάκια που αρχίζουν από –η και τέλος ευχήθηκαν όλα μαζί δυνατά και καθαρά «Καλό καλοκαίρι!».

Οι δραστηριότητες και οι κατασκευές ήταν όλες βασισμένες από το βιβλίο με τίτλο «Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα.

Οι τίτλοι των δραστηριοτήτων:

Τηλεφωνική συνομιλία

Τα μπαλόνια που πιο ψηλά πετάνε!

Να σου πω ένα παραμύθι…

Αντίτυπα του βιβλίου βρίσκονται στο βιβλιοπωλείο η «Στοά του βιβλίου», ενώ μπορεί να γίνει ειδική παραγγελία από οποιοδήποτε άλλο βιβλιοπωλείο.

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.