Την Κυριακή 19 Ιουνίου και λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το παιδικό εργαστήριο με θέμα: «Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας». Τα παιδιά αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους, ζωγράφισαν ένα νέο εξώφυλλο για το βιβλίο ορθογραφίας, σκέφτηκαν και υποδύθηκαν επαγγελματίες που το επάγγελμά τους αρχίζει από «δ», πραγματοποίησαν μία τηλεφωνική συνομιλία χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο τηλέφωνο με ποτήρια μίας χρήσης και σπάγγο, θυμήθηκαν πότε γράφονται τα ρήματα στο τέλος με –αι και πότε με –ε, σήκωσαν το σωστό μπαλόνι για να εφαρμόσουν τον κανόνα, αφηγήθηκαν παραμύθια χρησιμοποιώντας πλαστικοποιημένες εικόνες σε ξυλάκια που αρχίζουν από –η και τέλος ευχήθηκαν όλα μαζί δυνατά και καθαρά «Καλό καλοκαίρι!».

Οι δραστηριότητες και οι κατασκευές ήταν όλες βασισμένες από το βιβλίο με τίτλο «Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα.

Οι τίτλοι των δραστηριοτήτων:

Τηλεφωνική συνομιλία

Τα μπαλόνια που πιο ψηλά πετάνε!

Να σου πω ένα παραμύθι…

Αντίτυπα του βιβλίου βρίσκονται στο βιβλιοπωλείο η «Στοά του βιβλίου», ενώ μπορεί να γίνει ειδική παραγγελία από οποιοδήποτε άλλο βιβλιοπωλείο.