Εν αρχή ην ο Λόγος, ο Πολιτικός Λόγος (η περίπτωση της κοινότητας Δρεπάνου. Είναι Κοινότητα άραγε;)

21 Ιουνίου 2022
14:17

Όταν η Ιστορία και η Γεωγραφία σε έχουν προικίσει πλουσιοπάροχα, αυτό που μένει να κάνεις είναι να διαχειρισθείς αυτόν τον πλούτο, για να κάνεις ακόμη μεγαλύτερα άλματα σε πολλά επίπεδα. Όποιος κατάλαβε… κατάλαβε.

Σήμερα, εν έτη 2022 η εικόνα που παρουσιάζει η κοινότητα Δρεπάνου είναι τραγική.

Μεγάλες ευκαιρίες και πολύ μεγάλες προκλήσεις πέρασαν δίχως να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση σε ότι αφορά την αξιοποίηση τους. Ενδεικτικά αναφέρω:

Τηλεθέρμανση

Από το χωρίο διέρχονται δύο αγωγοί αλλά το χωρίο δεν είναι συνδεδεμένο με την τηλεθέρμανση. Αντιθέτως η διπλανή κοινότητα της Χαραυγής απολαμβάνει αυτό το “αγαθό” εδώ και πολλά χρόνια…

Σιδηρόδρομος

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής που ήταν εκτός λειτουργίας για πάρα πολλά χρόνια. Πολλά λέγονται για την νέα αφετηριακή γραμμή. Αν και όποτε τεθεί σε λειτουργία ο σιδηρόδρομος στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, μία είναι η πρόταση που αφορά στην νέα αφετηρία του. Αυτή του Δρεπάνου. Η πρώτη αφετηρία, ο πρώτος σταθμός που λειτούργησε στην Κοζάνη ήταν αυτός του Δρεπάνου. Είναι απαίτηση της ιστορίας και της γεωγραφίας.

Αγωγός του ΝΑΤΟ

Από το χωριό διέρχεται και το γνωρίζουν οι πάντες, ο αγωγός καυσίμων του ΝΑΤΟ. Παλαιότερα είχαμε και αρνητικά συμβάντα, ευτυχώς περιορισμένων προβλημάτων και επιπτώσεων. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι καιρός, αργήσαμε μάλιστα να τεθεί το θέμα από τις εδώ αντιπροσωπεύσεις και να χαραχθεί νέος αγωγός που θα είναι εκτός του χωριού. Η φλυαρία περισσεύει σε αυτήν την περίπτωση…

Εγνατία Οδός

Ο κόμβος του Δρεπάνου είναι ένα σημείο που μπορεί να αξιοποιηθεί με την λειτουργία ενός υπέρ σύγχρονου Εμπορευματικού Σταθμού. Θα αναπτυχθούν γύρω από τον κόμβο δραστηριότητες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και θα δώσουν λύσεις σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή. Αυτά σε συνδυασμό με μία πολύ σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση για την αξιοποίηση του συνόλου της Εγνατίας Οδού σε επίπεδο Ν. Κοζάνης και γενικά Δυτικής Μακεδονίας θα ανοίξουν το μεγάλο κεφάλαιο της αναπτυξιακής δυναμικής που προκύπτει από την αξιοποίηση του Δρόμου. ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ.

Οι αναφορές από “κάποιους” για κόμβο των Κοίλων είναι πέρα για πέρα λαθεμένες κάτι που πρέπει να το διορθώσει και η ίδια η Εγνατία Οδός Α.Ε..

Νέο Νοσοκομείο Κοζάνης

Η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. Κοζάνης αλλά και η προσωπική στάση και θέση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα κινείται στην σωστή και μόνον κατεύθυνση. Η υλοποίηση του, είναι το μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας!!!

(Το νέο νοσοκομείο προτείνεται να κτιστεί στο πρώην στρατόπεδο “Ρωμανέλη”)

Χωριό του Υδρογόνου

Το πρώτο χωριό υδρογόνου στην Δυτική Μακεδονία πρέπει να είναι η Κοινότητα Δρεπάνου. Έτσι θα αποκατασταθεί μέρος της διαχρονικής αδικίας που υφίσταται με την μη σύνδεση της με την τηλεθέρμανση. Αυτό λέει μία καθαρή, ειλικρινής και υπεύθυνη προσέγγιση των άμεσα εμπλεκόμενων και δη της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) που σύντομα θα επιλέξει και το χωριό ή την κωμόπολη. Θα είναι το πρώτο μεγάλης κλίμακας “πείραμα” για την αστική χρήση του υδρογόνου.

Ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος, δεν τελειώνει εύκολα αλλά έχει και πολλές μεγάλες απουσίες. Μία, η πιο σημαντική. Αυτή των κατοίκων του χωριού. Δυστυχώς

Και όπως λέει και το άσμα “είμαστε ακόμα ζωντανοί…”

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Δρέπανο, Ιούνιος 22

3 σχόλια

  • ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΈΧΕΙΣ ΤΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΡΏΤΟΣ ΑΛΛΑ ΈΚΑΝΕΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΧΑΖΟΥΣ .ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΒΛΑΚΕΊΕΣ Κ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΟΥ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΊΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΜΙΑ Κ ΕΙΣΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ Κ ΑΥΤΌ ΈΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΤΩ Κ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΣΤΩ Κ ΤΩΡΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

  • Ελληνικη πρακτικη η κατηγορια σε λαθος προσωπα για να καλυψει λαθη και παραληψεις παρελθοντος. Ειναι υπευθυνος ο κ Θεοφιλος Παπαδοπουλος που ειναι στο περιθωριο το Δρεπανο σημερα επειδη δεν το ειπε πριν? Λογικα λοιπον ηρθε η ωρα της αποκαταστασης αφου τωρα το αναφερει . Ενας Καστοριανος

  • Ελληνικη πρακτικη η κατηγορια σε λαθος προσωπα για να καλυψει λαθη και παραληψεις παρελθοντος. Ειναι υπευθυνος ο κ Θεοφιλος Παπαδοπουλος που ειναι στο περιθωριο το Δρεπανο σημερα επειδη δεν το ειπε πριν? Λογικα λοιπον ηρθε η ωρα της αποκαταστασης αφου τωρα το αναφερει . Ενας Καστοριανος *

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.