Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κοζάνης «Ορίζοντες» διοργανώνει εκδήλωση – παιδική θεατρική παράσταση, την Κυριακή 26 Ιουνίου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

22 Ιουνίου 2022
09:20
Κανένα σχόλιο

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κοζάνης «Ορίζοντες» διοργανώνει εκδήλωση – παιδική θεατρική παράσταση. Το θέατρο ΑΥΛΑΙΑ σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας θα παρουσιάσουν το εξαιρετικό μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ

¨Ο ΓΑΡΓΑΛΗΣΤΗΣ¨

τη Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 & ώρα 21:00 μ.μ.

στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

(σε περίπτωση κακοκαιρίας η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Φίλιππος)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΠΟΥΤΑΧΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η ιστορία του Γαργαληστή είναι τόσο απλή και κατανοητή όσο ένα λαϊκό παραμύθι. Ένας ιδιόμορφος ληστής, ικανός να βλέπει με τα μάτια του, το αγνό γάργαρο παιδικό γέλιο, αποφασίζει λοιπόν να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, ψάχνοντας για τα παιδιά που το γέλιο τους περισσεύει. Στόχος του να το “κλέψει” και σαν άλλος Ρομπέν των Δασών να το μοιράσει σε παιδιά που σπάνια χαμογελούν.

Στην παράσταση η μοναξιά συνυπάρχει με την τρυφερότητα. Παρούσα αλλά όχι κυρίαρχη. Ως μία υπενθύμιση της ύπαρξης της. «Όταν το γέλιο τα παιδιά μοιράζουν, τα πάντα στα σίγουρα αλλάζουν», γράφει ο Γαργαληστής στο γράμμα που αφήνει. Εμείς, λέμε πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μοιάζει να είναι απαραίτητος ο Γαργαληστής και εκφράζουμε την ευχή να γίνουν πολλοί περισσότεροι.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία / κείμενο / μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ

Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου, Αλέξης Τσιάμογλου

Σκηνικά / κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλένκα, Ράνια Υφαντίδου

Φωτισμοί: Αθηνά Μπανάβα

Μουσική διδασκαλία: Έλσα Μουρατίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Λυδία Ανεστοπούλου

Παίζουν επί σκηνής: Φωτεινή Ευαγγέλου, Μαργαρίτα Νασιούλα, Ανδρέας Παράσχος, Κασσιανή Τζιάτζη, Σοφία Φραγγή, ακορντεόν: Λυδία Ανεστοπούλου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.