Είναι γνωστό σε όλους μας πια, ότι ο δήμαρχος δεν σέβεται κανένα θεσμικό όργανο, λειτουργεί πολιτικά με αλαζονεία και έπαρση και θεωρεί τον δήμο και τον εξοπλισμό του περίπου ως ιδιοκτησία του.

Δεν θα ασχολιόμουν μαζί του, αν τις τελευταίες μέρες δεν είχε προκαλέσει επανειλημμένα με την εξωθεσμική του συμπεριφορά στο χωριό μου, το Τριγωνικό.

Αντί να ανταποκριθεί μετά την ανάρτησή μας για την αγροτική οδοποιία του Τριγωνικού και να αποκαταστήσει τα προβλήματα, προέβη στο τελευταίο χρονικό διάστημα σε μικροεξυπηρετήσεις ατόμων, χωρίς μάλιστα ο πρόεδρος της κοινότητας να είναι ενήμερος.

Συγκεκριμένα:

1. Εκμεταλλευόμενος την ευαισθησία της εταιρείας ΜΕΤΕ Α.Ε, η οποία δραστηριοποιείται στο λιγνιτωρυχείο, και εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες όλα αυτά τα χρόνια, οικειοποιήθηκε τον εξοπλισμό της εταιρείας, προβαίνοντας σε συντήρηση της οδοποιίας προς τον σταύλο ιδιώτη, χωρίς ο πρόεδρος να γνωρίζει κάτι, λειτουργώντας έτσι με εξωθεσμικό τρόπο.

Και αν οι κακές γλώσσες λένε αλήθεια, ο ίδιος ο δήμαρχος μετέβη στον σταύλο του ιδιώτη για να δηλώσει ότι η συντήρηση του δρόμου «έγινε κατόπιν ενεργειών του».

Μια άκρως μαυρογιαλούρικη συμπεριφορά εν έτει 2022.

2. Γκρέϊντερ του δήμου κινήθηκε στο χωριό για την συντήρηση συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος κάλυπτε τις ανάγκες συγκεκριμένου ατόμου και πάλι χωρίς να γνωρίζει ο πρόεδρος κάτι.

Δεν θα μιλούσαμε αν το γκρέϊντερ μετά την εργασία παρέμεινε και δεν αποχωρούσε, γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι η ανάγκη για συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στο Τριγωνικό, όπως και σε όλα τα χωριά, εν όψει του θερισμού, είναι μεγάλη. Έπρεπε λοιπόν να παραμείνει το γρέϊντερ για την ολοκλήρωση της συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας συνολικά σε όλο το χωριό και μετά να αποχωρήσει.

Αλλά τον δήμαρχο τον ενδιέφερε να εξυπηρετήσει μόνο το ρουσφέτι του.

3. Μισθωμένο από τον δήμο εκσκαπτικό μηχάνημα, εμφανίστηκε στο χωριό και μετέβη για την εξυπηρέτηση ιδιώτη, χωρίς και πάλι ο πρόεδρος να γνωρίζει κάτι.

Κανείς δεν γνωρίζει ούτε τι δουλειά έκανε, ούτε πόσες ώρες δούλεψε, ούτε και πως και εάν πληρωθεί ο ιδιώτης.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι ανάγκες για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στο Τριγωνικό, όπως και σε όλα τα χωριά, ενόψει του θερισμού είναι μεγάλη και άκρως επείγουσα.

Αντί ο δήμαρχος να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του προέδρου του χωριού και τις δικές μας, επέλεξε να εξυπηρετήσει άτομα και όχι το σύνολο του χωριού, διχάζοντας έτσι την τοπική κοινωνία.

Είδε και απόειδε ο καημένος ο πρόεδρος, ότι δεν θα έχει βοήθεια από τον δήμο και απέστειλε επιστολή προς την εταιρεία ΜΕΤΕ ΑΕ., με την οποία ζητά την αρωγή της εταιρείας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει (αποκατάσταση του κομμένου δρόμου και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας).

Και είμαι σίγουρος ότι η εταιρεία, όπως πάντα, θα ανταποκριθεί στο αίτημα του.

Είναι φανερή πια η αγωνία του δημάρχου για την επανεκλογή του.

Η δυσκολία που αντιμετωπίζει στην κοινωνία τον οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις.

Λειτουργεί συνεχώς με την φιλοσοφία του μαυρογιαλούρου.

Και είναι σίγουρο ότι οι πολίτες στις επόμενες εκλογές θα ανταποκριθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Μαύρο στον μαυρογιαλούρο.