Καλλιόπη Βέττα: «Η Εορδαία χρειάζεται συντονισμένη παρέμβαση, ολιστικό σχέδιο και γενναία χρηματοδοτικά εργαλεία για να ανακοπεί η εγκατάλειψη που προξενεί η βίαιη απολιγνιτοποίηση – Παρέμβαση στην Διευρυμένη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. στην Πτολεμαΐδα»

23 Ιουνίου 2022
13:42

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στην Διευρυμένη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα με την παρουσία θεσμικών φορέων, με θέμα τις υποδομές και την ανάπτυξη της περιοχής.

Η κ. Βέττα περιέγραψε αρχικά την σημερινή κατάσταση στην οικονομία, με τις πρωτοφανείς αυξήσεις, τον δυσθεώρητο πληθωρισμό και τα πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας σε καύσιμα, ενέργεια και πρώτες ύλες, τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και, ειδικότερα, σε συνάρτηση με τους χαμηλούς μέσους μισθούς.

‘Έπειτα, επεσήμανε ότι η κρίση έχει πλήξει τον τεχνικό κλάδο, αφενός με τις μεγάλες ανατιμήσεις των υλικών που δυσχεραίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής, δημόσια και ιδιωτικά, έκανε ειδική αναφορά στις στρεβλώσεις και τις ελλείψεις του Εξοικονομώ, ενώ ανέφερε ότι οι τρέχουσες εξελίξεις πλήττουν την επιστημονική και εργασιακή ιδιότητα των μηχανικών που οδηγούνται στην ανεργία, την υπερεργασία και τον μειωμένο κύκλο εργασιών.

Στη συνέχεια, η κ. Βέττα αξιοποίησε τις συγκεκριμένες προτάσεις και επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. της περιοχής, παραθέτοντας βασικές πτυχές μια αναγκαίας, συντονισμένης αναπτυξιακής πρότασης για την Πτολεμαΐδα.

Ειδικότερα, επεσήμανε ότι χρειάζεται άμεση σύνταξη χωροταξικού σχεδίου με κοινωνικό πρόσημο και διάχυση οφελών στον Δήμο και τους κατοίκους, επίσπευση της αποκατάστασης εδαφών, στήριξη σε ενεργειακές κοινότητες, αξιοποίηση της ενεργειακής παρακαταθήκης, ενεργοποίηση και εμπλουτισμός των σιδηροδρομικών γραμμών, αναβάθμιση του ΠΔΜ με έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία, στήριξη του πρωτογενούς τομές με ονομασίες ΠΟΠ και διασφάλιση της τηλεθέρμανσης, τόσο στον τομέα της λειτουργίας της μονάδας όσο και του αγωγού μεταφοράς.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρέπει να δοθούν κριτήρια εντοπιότητας σε όσους επενδύουν στην περιοχή, γενναία φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα και, παράλληλα, να αξιοποιηθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του τόπου, ώστε να φανεί στην πράξη το ενδιαφέρον για τους πολίτες της Εορδαίας και, γενικότερα, της Π.Ε. Κοζάνης.

Τέλος, η Βουλευτής επεσήμανε ότι στην υφιστάμενη συγκυρία απαιτείται ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με συμπεριληπτική ανάπτυξη, σεβασμό στο περιβάλλον, τα εργασιακά δικαιώματα και τον ιδιαίτερο, ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής ώστε η επόμενη ημέρα να μην βρει την περιοχή με ερημωμένο τοπίο και εξαθλιωμένους κατοίκους

 

Ένα σχόλιο

  • Κύρια Βεττα καλά τα είπατε. Ευτυχώς ήταν εκεί ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης να σας ακούσει. Διότι το panel μόνο για φωτογραφίες συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΟ-στελεχου σας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.