Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης: “Ψήφισμα στήριξης στους Αγρότες μετά τις ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα”

24 Ιουνίου 2022
12:08

 

 

Τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα τις τεράστιες απώλειες της παραγωγής των αγροτών του Δήμου μας .

Στα πλαίσια αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους πληγέντες παραγωγούς και καλεί όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς χωρίς καθυστέρηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών τους.

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις και οι καταγραφές του συνόλου των ζημιών στις καλλιέργειες των χωριών που έχουν πληγεί.

Να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το σύνολο των ζημιών για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν..

Με δαπάνες του κράτους να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόληψη από τις ζημιές που προκαλούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξασφαλίζεται η αμεσότερη καταγραφή ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κοζάνη 21/6/2022

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΧΡ. ΦΛΩΡΟΣ

Ένα σχόλιο

  • Μήπως η ευθύνη για τις ζημιές – εξαιρουμένων των ζημιών από χαλάζι – είναι του ΔΗΜΟΥ, της ΔΕΗ, των ΑΓΡΟΤΩΝ, ή και των ΤΡΙΩΝ;
    Γιατί βροχόπτωση ύψους 80-90 mm σε διάστημα 1-2 ημερών – όση ραγδαιότητα και να έχει – δεν προκαλεί τέτοια πλημμυρικά ή άλλου είδους φαινόμενα υπερβολικών βροχοπτώσεων, έτσι όπως τα είδαμε στα ΜΜΕ.
    Ας φροντίσει λοιπόν ο ΔΗΜΟΣ – αντί να στέλνει ψηφίσματα – έγκαιρα να πράττει τα απαιτούμενα μαζί με τη ΔΕΗ ώστε να μην ζημιώνονται ΑΓΡΟΤΕΣ από μια βροχόπτωση που συνήθως είναι «ευλογία» για τον αγρότη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.