Αφιέρωμα, στις 2/7, στις 20:00, στην ΕΡΤ2, στον Κώστα Αλεξανδρίδη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Σωματείου “Οι Μωμόγεροι”, με καταγωγή από τον Αγ. Δημήτριο Κοζάνης (Βίντεο)

27 Ιουνίου 2022
03:25
Κανένα σχόλιο

Αφιέρωμα, στις 2/7, στις 20:00, στην ΕΡΤ2, στον Κώστα Αλεξανδρίδη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Σωματείου “Οι Μωμόγεροι”, με καταγωγή από τον Αγ. Δημήτριο Κοζάνης

Ο Κώστας Αλεξανδρίδης είναι χορευτής και δάσκαλος παραδοσιακών χορών που ερευνά επί σειρά ετών την χορευτική παράδοση της Ελλάδας και του Πόντου και προσπαθεί να την διαδώσει σε όλο τον κόσμο. Γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, ήρθε 18 ετών στην Αθήνα και πέρασε στο Εθνικό Θέατρο. Οι παππούδες του ήταν από την Τραπεζούντα κι έτσι κι ο ίδιος ασχολήθηκε με τους χορούς του Πόντου. Το ’85 ίδρυσε το Σωματείο οι «Μωμόγεροι» και πρωτοστάτησε της πρωτοβουλίας να ενταχθεί το ομώνυμο δρώμενο στον διεθνή κατάλογο της Unesco. Τον συναντάμε και μαθαίνουμε τόσο για τους Ποντιακούς χορούς όσο και για τα ρεμπέτικα, στα οποία έχει επίσης προσφέρει μεγάλο έργο για την έρευνα και καταγραφή των χορών τους.Παράλληλα, η Κώστας Αλεξανδρίδης εξομολογείται τις βαθιές σκέψεις του στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό. Μιλούν επίσης: Μυροφόρα Ευσταθιάδου, Διδάκτωρ Λαογραφίας και Παναγιώτης Κουνάδης, Μελετητής ελληνικού τραγουδιού

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.