kozan.gr: O Δημοτικός Κήπος Κοζάνης …αλλάζει – Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

27 Ιουνίου 2022
11:17

 

Όπως σας παρουσιάζει, και πάλι πρώτο, το kozan.gr, ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 27/6, οι εργασίες ανάπλασης στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης. Η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης των χωμάτινων μονοπατιών, καθώς και μερική αλλαγή χρήσης της λίμνης. Αναλυτικότερα, το τμήμα της λίμνης ανατολικά της μικρής γέφυρας θα καθαιρεθεί μερικώς και θα διαμορφωθεί σαν χώρος συνάθροισης και δραστηριοτήτων, ενώ στο ανατολικό άκρο θα διαμορφωθούν κερκίδες. Το τμήμα της λίμνης στο οποίο θα διατηρηθεί το υγρό στοιχείο θα «συνδέεται» με το χώρο συνάθροισης με δυο σειρές επιδαπέδιων συντριβανιών. Παράλληλα, θα γίνει εμπλουτισμός της βλάστησης με θάμνους και δέντρα προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις σκιάς και όμορφα «σκηνικά» εποχιακού ενδιαφέροντος, σε σχέση με τις νέες χρήσεις του χώρου. Πέραν τούτου, θα γίνει διαμόρφωση (με άλλη μελέτη) της υφιστάμενης παιδικής χαράς για παιδιά ηλικιών από 2 έως 8 ετών. Σε μέρος του αδιαμόρφωτου τμήματος του Κήπου θα χωροθετηθεί νέα παιδική χαρά για παιδιά ηλικίας 5+ ετών. Προβλέπονται όργανα παιδικής χαράς (ιδιαίτερες αναρριχήσεις, διαδρομές τύπου parkour κτλ). Υπογραμμίζεται, ότι ορισμένα από τα όργανα θα μπορούν να εξυπηρετήσουν και άτομα με αναπηρία. Η διαμόρφωση του χώρου θα ολοκληρωθεί με τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων κτλ). Τέλος, ένα τμήμα του υπαίθριου χώρου θα διαμορφωθεί σε skate park. Η πίστα θα δημιουργηθεί στο ανατολικό τμήμα της περίφραξης του 9ου-12ου Δημοτικού Σχολείου.Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος άθλησης με μονόζυγα, εμπόδια, αναρριχήσεις κτλ, που θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τα υπάρχοντα όργανα άθλησης ενηλίκων. Βόρεια και πλησίον του πεζοδρόμου σε συνέχεια της οδού Αλκέτα προτείνεται η διαμόρφωση χώρου για την εγκατάσταση καντίνας τους καλοκαιρινούς μήνες. Σημειώνεται, ότι γενικό στόχο της παρέμβασης αποτελεί η διατήρηση του υφιστάμενου ανάγλυφου με όσο το δυνατόν λιγότερες παρεμβάσεις και η διαφύλαξη της υφιστάμενης βλάστησης, ενώ δίνεται έμφαση στην ανάγκη των χρηστών και κυρίως των παιδιών για ψυχαγωγία και άθληση .

 

29 σχόλια

  • Είναι δυνατον??? Γιατι να ρίξουν τη γερφυρα?? ΜΕ ποιο δικαιωμα καταστρεφουν κατι που με σωστη συνστηρηση θα εδινε μια ομορφια στο χωρο??

  • Φροντιστε οπου υπαρχει παιδικη χαρα να μπουν ηδη μεγαλωμενα δεντρα. Η ηδη υπαρχουσα απο τον Μαιο μεχρι τον Σεπτεμβρη ψηνεται στην κυριολεξια. Αυυο δυστυχως ισχυει για τις περισσοτερες παιδικες χαρες στην Κοζανη. Δεν εχουν καθολου σκια. Υπαρχουν μονο 2-3 εξαιρεσεις.

    • Εδώ κόψανε και κάποια από αυτά που υπήρχαν… για να βάλουν τριανταφυλλιές! Κυρίως τσιμέντο προβλέπει η μελέτη…

  • Όταν η πόλη υπολειτουργεί… Δεν έχει μείνει ούτε ένας δρόμος χωρίς να υπάρχει όχι λακκούβα αλλά ολόκληρος κρατήρας υπάρχουν ακόμα οδοί που έχουν μηδαμινό φωτισμό…. σε κάθε βροχή ένα κομμάτι της πόλης γίνεται λίμνη σαν αυτήν που θέλετε να έχει το πάρκο και ακόμα πολλά στραβά που κάνουν την ζωή των πολιτών ανυπόφορη δεν θα ήταν πρέπον να φτιάξουμε πρώτα αυτά και μετά να ασχοληθούμε με ήδη υπάρχοντα πάρκα που έχουν κατασκευαστεί τελείως λάθος και δεν έχει αναλάβει ποτέ κανένας ευθύνη;

  • Η ανακαίνιση του πάρκου είναι το τελευταίο που χρειαζόταν η πόλη.

    Θα δώσουν ένα σωρό λεφτά για να διορθώσουν κάτι αντί με τα ίδια λεφτά να φτιάξουν ένα ακόμη σε άλλο σημείο.

    Τόσο κακός προγραμματισμός μα τόσο κακός… που χειρότερος δεν γίνεται. Τίποτα τελείωσε, οι άνθρωποι με την ασχετοσύνη τους δεν παίζονται είναι πρωταθλητές.

  • Ντροπή να χαλάνε τον Δημοτικό Κήπο παρά την κίνηση και τις διαμαρτυρίες των πολιτών! Ντροπή να χαλάνε ένα έργο που λειτουργεί-απο τα λίγα στην πολη-και να πιστεύουν ότι θα μας πασάρουν αυτή την καταστροφή ως έργο, ενώ όλη η υπόλοιπη πόλη διψά για έργα! Ντροπή να υποβαθμίζουν ολόκληρη την περιοχή προσθέτοντας ανούσιες κατασκευές και χωρίς καμμία κυκλοφοριακή μελέτη για αυτές που ήδη υπάρχουν! Ντροπή να μην σέβονται τον αρχικό σχεδιασμό του Κήπου και τους στοχους/χρήσεις του που προσέφερε μια ανάσα φύσης στους δημότες! Ντροπή να μην περιποιούνται τον κήπο όπως αρμόζει σ έναν χώρο φύσης και να κάνουν περιττές κατασκευές μόνο και μόνο για να σπαταλήσουν ΕΣΠΑ! Έχει τέσσερις χώρους εκδηλώσεων η περιοχη, της έλειπε ακόμα ένας; Έχουν προβλέψει κυκλοφορία και ασφάλεια για το πώς θα λειτουργήσει και αυτό; Θέλουν να ισοπεδώσουν τον Δημοτικό Κήπο με κατασκευές και το θεωρούν έργο; Ντροπή!!

  • Αν κάτι χρειαζόταν εκεί είναι οι θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων.

    Το πάρκο δεν είναι της γειτονιάς είναι ολόκληρης της πόλης και σε κάποιους χρειάζεται αυτοκίνητο.

    Αλλά γι΄αυτούς το θέμα της στάθμευσης είναι ψιλά γράμματα.

    Οι άνθρωποι βρίσκονται ακόμα στην εποχή του λίθου.

    • Υπάρχει γήπεδο και κάποτε θα υπάρξει και κολυμβητήριο… Το πάρκινγκ είναι απαραίτητο αλλά είναι ΓΤΠ οι άνθρωποι.

  • Για την παραχώρηση του στοιχειωμένου στρατοπέδου μούγκα στη στρούγκα. Ασχολούνται με ανούσιες ανακατασκευές γιατί μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους.

    • σωστοτατος! ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ και δεν το ειδαμε ποτε. Ποσα τετραγωνικα χιλιομετρα λιγο παραδιπλα ανεκμεταλλευτα… και πανε να στριμωξουν τα παντα στον δημοτικο κηπο!

  • Και να μην ξεχνάμε, τη γέφυρα που γκρεμίζει η μπουλντόζα δεν την πλήρωσαν αυτοί από τη τσέπη τους αλλά εμείς τα ζωντόβουλα που τους ψηφίσαμε.

  • Τί κρίμα να μην προβλέπονται πρόωρες εκλογές και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος τέρμα δε πάει άλλο.

  • ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ!!!
    Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ!

    • Καφενείο είναι η δημοτική αρχή! Επιβεβλημένες είναι οι παρεμβάσεις πολύ συγκεκριμένες που έχουν σχέση με την ΦΥΣΗ!!! Όλα αυτά που έχει η μελέτη είναι μόνον απόλυτη καταστροφή για τον Δημοτικό Κήπο!! Καλησπέρα αντιδημαρχε…

  • Και όμως το θράσος μερικών από αυτούς είναι τόσο μεγάλο που θα θελήσουν ξανά να είναι υποψήφιοι. Αν είναι κι αν πάρουν ένα ψήφο είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει σωτηρία.

  • Μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις. Η δημοτική αρχή εν δράσει στο καταστροφικό της έργο. Έπιασαν πάτο πιο κάτω δεν γίνεται.

  • Ο δημοτικός κήπος ούτε μπουλντόζες ούτε σκαπτικα χρειαζόταν. 2-3 απλές παρεμβάσεις ήθελε χωρίς πολλά πολλά… Αλλά ξέχασα…. Μετά πως θα κάναμε ” μελέτες” μου λέτε;

  • Ήθελα να ήξερα, όλοι εσείς που ενοχληθήκατε με τις εργασίες τόσο ευχαριστημένοι ήσασταν με την καταντια και την απαξίωση του πάρκου όλα αυτά τα χρόνια; μπήκε άραγε κάποιος μέσα ; είδε την παρατησιά και την εγκατάλειψη;;
    τόσο πια ανύπαρκτες είναι οι απαιτήσεις σας; παιδιά δεν έχετε;

    • Το πάρκο ήταν μια χαρά. Ο κόσμος καθημερινά το κατακλύζει και το απολαμβάνει. Μονή Παραφωνία ήταν αυτή η ανύπαρκτη λίμνη στην θέση της οποίας έπρεπε να γίνει κάτι. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά και απλά θα κάνουν πιο άσχημο τον χώρο. δέντρα και πράσινο έστω και ακουρευτο χρειάζεστε το πάρκο όχι επιπλέον τσιμέντο!!

  • Οι εργασίες που θα αλλάξουν μορφή στον κήπο και δεν θα είναι πια Δημοτικός Κήπος, είναι απαράδεκτες και ενοχλούν! Και αυτές είναι οι περισσότερες! Κανείς δεν θα διαμαρτυρόταν για εργασίες συντήρησης. Εσείς έχετε ιδέα τι σημαίνει ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ; Σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα; Σίγουρα δεν σημαίνει εικοσιτετραωρος νιαημερος από τσιμέντο, χωρίς καμμία ασφάλεια και καμμιά προβλεψη ομαλής λειτουργίας. Ημαρτον δηλαδη να καταλαβαίνουμε τι λέμε τι ζητάμε και τι ΑΠΑΤΗ και καταστροφή προβλέπει αυτή η μελέτη…

  • Δε ξέρω τι σκοπό έχουν να κάνουν(νομίζω τζάμπα λεφτά) αλλά η γέφυρα ήταν κατά τη γνώμη μου κάτι ξεχωριστό έστω κ σαν εικόνα στο πάρκο..

  • Αν πρόκειται να ενισχυθεί ως χώρος άθλησης ,τότε οι αλλαγές είναι στη θετική κατεύθυνση. Ο κήπος πρέπει να είναι χώρος για τα παιδιά και τους γονείς και για τη νεολαία που αθλείται.

    Περισσότερα μονόζυγα και όργανα γυμναστικής καθώς και μεγαλύτερη παιδική χαρά λοιπόν. Γιατί διαμαρτύρεστε; Στο χώρο που ανακαινίζεται σύχναζε το άλλο κομμάτι της νεολαίας για μπυροκατάνυξη. Αυτοί ας πάνε στην πλατεία.

  • Η τουαλέτες είναι απαραίτητες. Δεν γίνεται να βάζουμε τα παιδιά μας να κάνουν την ανάγκη τους στα δέντρα. Βέβαια μετά θα χρειαστεί και κάποιος άνθρωπος να τις καθαρίζει, έτσι όμως δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας..

    • Θα ρημάξουν και αυτές και θα καταντήσουν ότι πιο βρώμικο και επικίνδυνο εκεί…να απαιτήσουμε να ανοίξουν οι τουαλέτες για το κοινό όλων των γύρω δημοτικών κτιρίων-του γηπέδου νομίζω είναι ανοιχτές κάποιες ώρες.

  • Η γέφυρα ήταν κόσμημα. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Δε μπορεί όποτε θέλει ο καθένας να γκρεμίζει ό,τι χρυσοπληρωσαμε. Ντροπή. Μήνυση χρειάζεται

  • ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΜΕ την παραχωρηση μερους του στρατοπεδου και δεν το ειδαμε ποτε. Ποσα τετραγωνικα χιλιομετρα λιγο παραδιπλα ανεκμεταλλευτα… και πανε να στριμωξουν τα παντα στον δημοτικο κηπο!

    Και τουαλετες πουθενα!! Και παρκινγκ πουθενα!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.