Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο βιβλίο για το βίο και το έργο του μακαριστού πατρός Αυγουστίνου

27 Ιουνίου 2022
13:10

Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο βιβλίο για το βίο και το έργο του μακαριστού πατρός Αυγουστίνου. Συγγραφείς ο κ. Απόστολος Παπαδημητρίου και ο κ. Γεώργιος Τσακαλίδης. Έκδοση του συλλόγου Μακρυγιάννης. Είναι διαστάσεων 14χ21, 294 σελίδων και τιμάται 12 €. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977749240 κ. Παπαδημητρίου Απόστολος.

10 σχόλια

    • Τι θα πει άντε πάλι; Ο Πατήρ Αυγουστίνος είναι μια σύγχρονη οσιακή και αγιασμένη μορφή που διέλαμψε και ακτινοβόλησε στον χώρο της εκκλησίας και της ορθοδοξίας. Ήταν πανελληνίως γνωστός, η φήμη του είχε ξεπεράσει και τα σύνορα της χώρας. Ήταν ένας γνήσιος, ασυμβίβαστος, ανιδιοτελής, συγκροτημένος με ευρεία μόρφωση και προικισμένος πλήρως από τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Ήταν ένα δοχείο θείας χάριτος. Για εμάς, τον κόσμο, ήταν ένας φωτεινός φάρος, ο οποίος λείπει για να μας φωτίσει στα σκοτεινά μονοπάτια του βίου μας και της εποχής που ζούμε. Σε κάποια χρόνια, όταν κρίνει ο Θεός –και είναι δεδομένο αυτό- θα αγιοκαταταχτεί. Και αυτή είναι η πλήρης αλήθεια, γιατί η αλήθεια έχει δυο όψεις. Η ΜΙΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΚΑΙΕΙ!

      • Απο την απάντηση σου και μόνο καταλαβαίνει κάποιος ότι δεν υπάρχει πνευματικό επίπεδο. απο τώρα και περιμένουμε να αγιοκαταταχτεί. Να αγιοκαταταχτεί για ποιό λόγο. Μπορούμε να είμαστε λίγο σοβαροί? Έτσι γίνεται κάποιος Άγιος? ( μου αρέσει που το θεωρείς και δεδομένο.) Και όντως η αλήθεια καίει γι αυτό σε αυτά τα θέματα χρειάζεται πολύ μα πολύ μεγάλη προσοχή γιατί απο μόνη της η ευρεία μόρφωση δεν αγιοποιεί.

  • Αυτό που πρέσβευε ήταν η πίστη στις αρχές του Χριστιανισμού και στους Πατέρες της Εκκλησίας. Ως εκ τούτου,δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με τον διονυσιακό τρόπο εορτασμού της Αποκριάς στην Κοζάνη.

    Συνεπώς όσοι τον θυμούνται και τον τιμούν, αν θέλουν να είναι σοβαροί και συνεπείς στην πίστη τους ,να σταματήσουν ή τα μπρε μπρε μπρε ή να παριστάνουν τους Χριστιανούς.

    Και τα δύο μαζί δε γίνεται!

  • Είχε όλα τα πνευματικά χαρισματα και τα γνωστικά εφόδια για να φθάσει ως το Αξίωμα του Αρχιεπισκόπου,όμως η ταπεινότητα Του υπερίσχυε έναντι των πολλών άλλων χαρισμάτων Του

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι