Πρωτοβουλία πολιτών Κοζάνης: Άρχισε η «ανοικοδόμηση» (καταστροφή) του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης – Συγκέντρωση πολιτών την Τρίτη 28/6 ώρα 7.30 μμ στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης

28 Ιουνίου 2022
08:54

Με έκπληξη και απορία οι επισκέπτες του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης είδαν χθες 27/6/2022 τα μηχανήματα του Δήμου Κοζάνης να γκρεμίζουν το γεφυράκι και τη λιμνούλα στο κάτω μέρος του Δημοτικού Κήπου.

Η καταστροφή που προαναγγείλαμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας ήδη ξεκίνησε… Χωρίς ίχνος ντροπής μάλιστα την ονόμασαν «ανάπλαση»

Σπάσανε το γεφυράκι και τη λίμνη, αντί να τα διαχειριστούν σύμφωνα με τις χρήσεις που προβλεπόταν ή έστω να τα μετατρέψουν σε παρτέρι, για να φτιάξουν δήθεν χώρο εκδηλώσεων όπως αναφέρεται στην μελέτη….

Ενώ υπάρχουν χώροι εκδηλώσεων στην περιοχή: δύο γήπεδα, υπαίθριο θέατρο, ωδείο, βιβλιοθήκη…

καταστροφή του Δημοτικού Κήπου, ενός έργου που λειτουργεί επιτυχώς και το μόνο που χρειάζεται είναι φροντίδα, συντήρηση, προσθήκη φωτισμού και επιπλέον δεντροφύτευση..

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η συστηματική υποβάθμιση και η μεθοδική καταπάτηση του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης από την προηγούμενη αλλά και τη σημερινή Δημοτική Αρχή που με αλαζονικές αποφάσεις και αγνοώντας τις αντιδράσεις των πολιτών προσπαθούν να καταστρέψουν τον Δημοτικό Κήπο και να τον μετατρέψουν σε οικόπεδο, με αυθαίρετες αποφάσεις, κατασκευές και τροποποιήσεις στον τίτλο του έργου.

Ωστόσο αυτό δεν τους είναι αρκετό και εμφανίζουν μια νέα μελέτη με την οποία σφραγίζεται ουσιαστικά o χώρος του Δημοτικού Κήπου ως οικόπεδο για την κατασκευή νηπιαγωγείου και επιπλέον προσθέτει και άλλες κατασκευές, εκ δια μέτρου αντίθετες ως προς την λειτουργία τους, αλλά και ως προς την λειτουργία του Δημοτικού Κήπου.

Ουσιαστικά η «μελέτη» πετάει μέσα σε έναν χώρο αστικού πρασίνου πολλές κατασκευές που η μια ακυρώνει την χρήση της άλλης! Έχει πολλά τεχνικά προβλήματα καθώς ο χώρος φύσης έχει υψομετρικές διαφορές και αμφιθεατρική διάταξη και δεν ενδείκνυται για κατασκευές από μπετό και σίδερο. Και το κυριότερο: καταστρέφει και ακυρώνει έναν χώρο φύσης και τον μοναδικό Δημοτικό Κήπο που υπάρχει στην πόλη και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να είναι αρκετό ώστε να εφαρμόζεται η κοινή λογική και ηθική για το ότι ένας τέτοιος χώρος πρέπει να προστατεύεται σε μια πόλη που διαθέτει παιδεία, πολιτισμό και ελάχιστο πράσινο.

Καλούνται όλοι οι πολίτες της Κοζάνης που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση και βελτίωση του Δημοτικού κήπου να παραβρεθούν, να συζητήσουμε και από κοινού να αποφασίσουμε τους τρόπους αγωνιστικής αντίδρασης στα σχέδια της πλειοψηφίας του Δήμου Κοζάνης για την καταστροφή του ένα και μοναδικού Δημοτικού Κήπου της Πόλης

Τρίτη 28/6/2022 ώρα 7.30 μμ στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης

Πρωτοβουλία πολιτών Κοζάνης: «Να μην «αλλάξει» μορφή ο Δημοτικός Κήπος Κοζάνης και να μην μετατραπεί σε οικόπεδο»

16 σχόλια

  • Μια φορά σε αυτή την πόλη να φτιάξουν κάτι και απλά μετά να το συντηρούν.Φτιαχνουν τα παρατάνε όλα μετά τα γκρεμίζουν τα κάνουν από την αρχή και μετά πάλι τα παρατάνε.Και βρήκαν και μέσα στο καλοκαίρι που ο κόσμος και τα παιδιά θέλουν μέρη σαν και αυτό αυτοί να ξεκινήσουν τα έργα.

    • Ακριβώς! Και όλα αυτά που θέλουν να φτιάξουν και θέλουν συντήρηση, οταν ρημάξουν θα έχουν καταστρέψει και έναν χώρο φύσης όχι κάποιο οικόπεδο! Να ξεσηκωθούμε όλοι να σώσουμε τον Δημοτικό Κήπο και να απαιτήσουμε να γίνουν και άλλοι αντίστοιχοι χώροι αστικού πρασίνου!

  • Όπως είναι γνωστό η πόλη στερείται κοινόχρηστων και όχι μόνο χώρων διότι τόσες επεκτάσεις όσο και ο σεισμός δεν ήταν αρκετοί για να δημιουργηθουν κοινόχρηστοι κλπ χώροι,γιατι δόθηκαν ως αντιπαροχή των ψήφων
    Άξιοι οι αιρετοί,άξιος και ο μισθός τουε

  • Δυστυχώς να ξέρετε πως δεν θα γίνει τίποτα, εφόσον εχει υπογραφεί η σύμβαση και έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες με τον εργολάβο. Για άλλη μια φορα ο δήμος αντί να φτιάξει πράγματα που χρειάζονται αλλαγή πάει και αναλώνεται στα ήδη “ετοιμα”. Στην τελική θα μπορούσε να το κάνει χώρο εκγύμνασης και βόλτας κατοικιδίων οπως ειχε πρόσφατα κάνει και η Καστοριά. Τοσα χρονια πίσω που είναι η Κοζάνη και αυτοί που την διοικούν…

  • Ντροπή κ μόνο ντροπή!
    Να κατατεθεί μήνυση κ άμεσα ασφαλιστικά μέτρα. Να σταματήσουν άμεσα! Αν δείτε στα Γρεβενά τι όμορφο είναι το πάρκο τους, ουτεπολυδαοανο ούτε φράχτες κάγκελο φόροι.

  • ελα να τελειωνει το παραμυθι με το δημο, αχρηστα πεταμενα λεφτα παντου εξω απο την πολη και εντος καντιποτα, ενα σκειτ παρκ που η λαρισα εχει απο 95 και τωρα εχει 3, ενα σωστο παρκο, ενα σωστο παγκακι στην πλατεια, ελεος, φτιαξατε αχρηστα γηπεδα σε ολα τα χωρια, παρκο κυκλοφοριας και ποσα αλλα πεταμενα ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ

  • Να γκρεμίσουν το μπετόν ώστε να ξαναφτιάξουν κάτι με μπετόν γιατί το κλέψιμο στα κυβικά είναι επιστήμη!

    • Έχετε δίκιο σ αυτό, αλλά δυστυχώς η δημοτική αρχή βιάζεται τόσο να το κουλουριασει όλο αυτό, που απλώς σκάει μια μπουλντόζα ένα ωραίο μεσημέρι χωρίς καμμιά ενημέρωση, όπως έγινε πέρσι και με το προκάτ…και η προσπάθεια είναι να υπάρχει άμεση αντίδραση. Στην επόμενη όποια συνάντηση, θα ληφθεί υπόψιν και αυτό το ζήτημα.

  • Βρείτε εδώ το ψήφισμα της πρωτοβουλίας πολιτών:
    https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/periphereia_kozanes_demos_kozanes_kathe_armodia_ar_protoboulia_politon_na_men_allaxei_morphe_o_demotikos_kepos_kozanes/?ceerydb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-1503410-protoboulia_politon_na_men_allaxei_morphe_o_demotikos_kepos_kozanes&utm_term=ceerydb%2Bel&fbclid=IwAR0nhY_UCRG45k0-0iNxkFrnavcyq-6WlvBDZRrOT_QzgO9touXp_kttP8A

    Άλλοι τόσοι συμπολίτες μας έχουν υπογράψει και το χειρόγραφο ψήφισμα και συνεχίζεται η διαδικασία.

  • Άντε σοβαρευτειτε οι διαμαρτυρομενοι -γειτονες επιτέλους.
    Για να μην ενοχλείστε από τη φασαρία, τα παιδια, το σχολείο λετε ότι να ναι.

  • το παρκο πρεπει να παρεμεινει παρκο, πιστες κ σχολεια να τα κανει αλλου ο δημος!!!
    η λιμνη να γινει πρασινο, φτανει με τα τσιμεντα σου Μαλουτα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.