Άμεση εξυγίανση του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ζητά από τον Δήμαρχο η Κοινότητα Κοζάνης

28 Ιουνίου 2022
13:37

 

 Θεωρούμε χρέος μας ως Κοινότητα Κοζάνης να τοποθετηθούμε για όσα συμβαίνουν στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

Το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης δεν τήρησε την ορθή διαδικασία επιλογής καλλιτεχνικού διευθυντή, μη εξετάζοντας τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων που ήταν απαραίτητα για τη θέση, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού για τον επιλεχθέντα, διότι θεωρήθηκε παράτυπη η διαδικασία επιλογής, και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας ως Κοινότητα Κοζάνης, να σταθούμε στο πλευρό των επαγγελματιών καλλιτεχνών της πόλης, των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται βάναυσα, αλλά και των τέως προέδρων και μελών των περασμένων Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, που θυσίασαν χρόνο, ιδέες και ενέργεια, ώστε να ιδρυθεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. το 1997, και κατόπιν να έχει μια συνεχή ανοδική πορεία, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή περιφερειακά θέατρα στη χώρα με ουσιαστικό έργο. Ένας οργανισμός που όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε κόσμημα και φάρος πολιτισμού για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.

Όλα αυτά μέχρι που η παρούσα διοίκηση ανέλαβε τα ηνία, καθώς εκ του αποτελέσματος θεωρούμε ότι υπήρξε άκρως βλαπτική και επικίνδυνη για τον θεσμό. Πέραν του φιάσκου της επιλογής καλλιτεχνικού διευθυντή, είναι υπεύθυνη για την εσωστρέφεια, την παντελή έλλειψη οράματος, αλλά και την άγνοια που επιδεικνύει σε θεσμικά θέματα, με αποτέλεσμα την κατά το δοκούν ερμηνεία των νόμων και του πλαισίου που διέπει έναν πολιτιστικό οργανισμό αυτού του μεγέθους. Είναι υπεύθυνη για το ανύπαρκτο καλλιτεχνικό έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ολόκληρο τον χειμώνα και το φετινό καλοκαίρι, καθώς δεν μπορεί μια -πολύ κατώτερη των περιστάσεων και του κύρους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης- καλοκαιρινή παραγωγή να αποτελεί άλλοθι καλλιτεχνικού έργου. Το κοινό της πόλης διψά για ποιοτικό θέατρο, κάτι που η παρούσα διοίκηση του στερεί με τις επιλογές της.

Καλούμε άμεσα τον δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, να προχωρήσει στην εξυγίανση του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, αντικαθιστώντας τα μέλη που έδρασαν ενάντια στους σκοπούς λειτουργίας  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., παρακάμπτοντας το τυπικό και πιθανότατα νόμιμο της διαδικασίας.

Ας μη χαθεί άλλος χρόνος κ. Δήμαρχε. Ο ίδιος άλλωστε αναγνωρίσατε δημόσια ότι αν δοθεί δεύτερη αρνητική απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Ήρθε η ώρα να τις αποδώσετε, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τον ιστορικό θεσμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μας, προς τους υποψηφίους που πήραν μέρος στην προκήρυξη και είναι έκθετοι, προς τις προηγούμενες διοικήσεις, προς τους καλλιτέχνες της πόλης, και προς όλους τους δημότες και τις δημότισσες.

                                               Συμβούλιο Κοινότητας Κοζάνης

 

 

19 σχόλια

  • Δεν κοιτάς τα προβλήματα της πόλης το ΔΗΠΕΘΕ σε μάρανε !!η παντελής απουσία σου δεν αναπληρώνεται με παρεμβασεις για θέματα που είσαι άσχετος .θυμίζω το άγαλμα του δεσπότη και τώρα το θέατρο !!

  • Το πουλεν του Λάζου και της Νούλας με το θεάρεστο έργο στην κοινότητα της πόλης μας, έχει στραφεί απέναντι τους με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ενδοοικογενειακή κόντρα (;) η μήπως κάποια fake κόντρα;;;

  • ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΟΝ ΜΑΛΟΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΛΑΖΟ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΥΔΕΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΜΟΥΤΕ

  • Εντάξει, είναι ικανοί να τους καταγγείλουν και από Βιετνάμ, γιατί από Ελλάδα δεν έμεινε και κανένας να μην τους καταγγείλει

  • Να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Επιτέλους κάποιος να βγει να τα πει σταράτα. Μπράβο στο Συμβούλιο Κοινότητας Κοζάνης!
    Νέα μυαλά!

  • Η Κοινότητα με μηδέν έργο, δημιουργήθηκε για να αντιπολιτεύεται ή να συνεργάζεται; Γιατί κύριε Γρηγοριάδη μπερδέψατε την ιδιότητα σας με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη.

    Μη θυμηθούμε το μπαϊράκι που σηκώσατε για ένα άγαλμα.

  • Λαζο, σηκώθηκαν τα ποδια να χτυπήσουν το κεφάλι! Ποιος το περίμενε, τα δικά σου παιδιά να λενε τετοιες κουβέντες! Άιντε κανε κατι επιτέλους γιατι ξεφυγε η κατασταση με το ΔΗΠΕΘΕ.

  • Το Συμβούλιο της Κοινότητας υπογράφει , όχι ο Γρηγοριαδης δηλαδή 13 εκλεγμένα μέλη και εσείς ασχολείστε με το παιδί , μαεστρικά καθοδηγείς τον κόσμο κοζαν.

  • Καλά τα λέει. Άμεση παραίτηση του Δ.Σ. Δεν έχουν χαμπάρι, ότι τους λένε ψηφίζουν, μας έχουν κάνει ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα. Και εννοείται πως τοποθετήθηκαν σε αυτή τη θέση για να προσφέρουν στον τόπο τους και συγκεκριμένα για τον πολιτισμό….χα….. χα….χα….χα….χα…… Γι’αυτό λοιπόν Κωστάκη, Δημητράκη, Νικολάκη, Γιάννη και όπως αλλιώς σας λένε και αποτελείτε το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί και να ασχοληθείτε με το αντικείμενο σας, όποιο και να είναι αυτό. Για εδώ δεν κάνετε, και πολύ έχετε καθίσει (κανονικά πρέπει-έπρεπε να σας είχαν ξηλώσει, να μην το πούμε αλλιώς, αλλά ποιος;;;;; Λίγο τσίπα…..!!!!!!)

  • Νωρίς θυμήθηκες να κάνεις κριτική. Τόσο καιρό το ΔΗΠΕΘΕ είναι χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή.Αργά ξύπνησες,με σκοπιμότητα έβγαλες ανακοίνωση, τη μπάλα στην κερκίδα στέλνεις για να μην ασχολούνται με την ανυπαρξία σου

  • το Δηπεθε καλυτερα να κλεισει…
    παιρνει επιχορηγηση απο τον Δημο δεκαδες χιλιαδες ευρω
    ειναι μονο ζημιογονο το Δηπεθε
    τοσα χρηματα χανονται στο Δηπεθε μαγαζακι τους

    • Να κλείσουν δηλαδη και όλοι οι οργανισμοί του κοινωνικού κράτους; Είναι όλοι τους ζημιογόνοι. Να καταργήσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες, τους οργανισμούς τέχνης, παιδείας, πολιτισμού; Να ιδιωτικοποιησουμε το κράτος και να τα αφήσουμε όλα σε μια μικρή ελίτ επιχειρηματιών; Οι απόψεις αυτές είναι επικίνδυνες, προσοχή μεγάλη. Το θέατρο δεν είναι δημοτικό, είναι περιφερειακό και χρηματοδοτείται και από το κράτος. Δεν θα καταργήσουμε τα πάντα επειδή κάποιοι βρίσκονται σε λάθος θέσεις και παίρνουν λάθος αποφάσεις.

  • Ρε αφήστε τα παιδάκια να παίξουν εκεί στην κοινότητα. Ο Γρηγοριάδης νομίζει ότι αν τα βάλει με το ΔΗΠΕΘΕ θα ξεχάσουμε αυτό το χάλι στην πόλη. Λάζο τι πάθαμε; Βγήκε το δικό μας το παιδί να σας κράξει;

  • Από τις δημοσκοπήσεις της γόπας στο ΔΗΠΕΘΕ. Ομιλούμε για έργο όχι αστεία και φυσικά τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο.
    Ας τα αφήσει αυτά η κοινότητα και να κάνει εάν απολογισμό που και πως διέθεσε το μικρο, έστω, ποσό που της δίνεται στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης

  • εσκεμμένα χάνεται την ουσία και ασχολείστε με το πρόσωπο του Γρηγοριάδη που για κάποιον λόγο τον έχετε στοχοποιήσει αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπολοίπους μέσα στο Δήμο.

  • Ας παραιτηθούν!Μιλάω για την Κοινότητα Κοζάνης που δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι μέχρι σήμερα έχουν παράγει μηδενικό έργο για την πόλη μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.