kozan.gr: Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μερίδας συμπολιτών μας, που διαμαρτύρονται για τις εργασίες διαμόρφωσης στο Δημοτικό κήπο Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 28/6 (Φωτογραφίες & Βίντεο)

28 Ιουνίου 2022
21:17

Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μερίδας συμπολιτών μας, που διαμαρτύρονται για τις εργασίες διαμόρφωσης στο Δημοτικό κήπο Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 28/6. Όπως υποστηρίζουν Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η συστηματική υποβάθμιση και η μεθοδική καταπάτηση του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης από την προηγούμενη αλλά και τη σημερινή Δημοτική Αρχή που με αλαζονικές αποφάσεις και αγνοώντας τις αντιδράσεις των πολιτών προσπαθούν να καταστρέψουν τον Δημοτικό Κήπο και να τον μετατρέψουν σε οικόπεδο, με αυθαίρετες αποφάσεις, κατασκευές και τροποποιήσεις στον τίτλο του έργου. Ωστόσο αυτό δεν τους είναι αρκετό και εμφανίζουν μια νέα μελέτη με την οποία σφραγίζεται ουσιαστικά o χώρος του Δημοτικού Κήπου ως οικόπεδο για την κατασκευή νηπιαγωγείου και επιπλέον προσθέτει και άλλες κατασκευές, εκ δια μέτρου αντίθετες ως προς την λειτουργία τους, αλλά και ως προς την λειτουργία του Δημοτικού Κήπου. Ουσιαστικά η «μελέτη» πετάει μέσα σε έναν χώρο αστικού πρασίνου πολλές κατασκευές που η μια ακυρώνει την χρήση της άλλης! Έχει πολλά τεχνικά προβλήματα καθώς ο χώρος φύσης έχει υψομετρικές διαφορές και αμφιθεατρική διάταξη και δεν ενδείκνυται για κατασκευές από μπετό και σίδερο. Και το κυριότερο: καταστρέφει και ακυρώνει έναν χώρο φύσης και τον μοναδικό Δημοτικό Κήπο που υπάρχει στην πόλη και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να είναι αρκετό ώστε να εφαρμόζεται η κοινή λογική και ηθική για το ότι ένας τέτοιος χώρος πρέπει να προστατεύεται σε μια πόλη που διαθέτει παιδεία, πολιτισμό και ελάχιστο πράσινο.

15 σχόλια

    • Ενώ στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που αφορούν όλο τον δήμο υπάρχουν δεκάδες που το παρακολουθούν. Αυτά λέτε και δεν σας έμεινε κανένας να σας υποστηρίζει. Μόνοι σας κάνετε τις πατάτες μόνοι σας προσπαθείτε να τα μπαλώσετε στέλνοντας τη μπάλα στην εξέδρα. Αν δεν ακούτε 4 νέους ανθρώπους με επιχειρήματα είστε πλέον επικίνδυνοι. Έχετε χάσει κάθε επαφή με τον κόσμο αλλά και με την πραγματικότητα.

      • Να πατε στο συμβουλιο. Μηπως αν οι μπαμπαδες απο τους 4 νεους ανθρωπους τους διοριζαν στο δημο, θα παθαιναν Αλτσχαιμερ μετα;

        ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ 1 ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΒΑΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΑΕΙ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ.

        ΕΛΠΙΖΩ ΤΗΝ ΓΟΠΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΒΓΑΛΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ

  • Παραλάβατε απο τον Πάρη ένα κόσμημα και το καταντήσατε σκουπίδι και εσείς και οι προηγούμενοι. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης πέφτει σε όλους τους αντιδημάρχους τις τελευταίας δεκαετίας. Κρύφτηκαν πίσω από τους ανύπαρκτους δημάρχους για να μη φανεί η ανικανότητά τους

  • Δυστυχώς ο κόσμος απογοητευμένος από την επιρροή που θα μπορούσε να έχει παραιτήθηκε. Είμαστε φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

  • Eίναι μια καλή αρχή. Συμμετοχή, παρουσίαση θέσεων με επιχειρήματα και διεκδίκηση. Έστω και 4 σκεπτόμενοι πολίτες να είναι φτάνουν για να θέσουν προβληματισμούς και στους χιλιάδες κατοίκους της πόλης και σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη.

    • Καλύτερο ως προς τι;;; Έχετε πλήρη γνώση του τι θα γίνει; Έχετε εικόνα του τι σημαίνει ένας Δημοτικός Κήπος και τι ΔΕΝ είναι στους στόχους του να περιλαμβάνει; Παρακαλώ αφού γνωρίζετε καλύτερα παραθεστε μας τα επιχειρήματα σας αναλυτικά για να δούμε πόσο προσεκτικα έχετε μελετήσει το ζήτημα και κατά πόσο γνωρίζετε παγκόσμια αποδεκτά δεδομένα σχετικά με το τι είναι ένας Δημοτικός Κήπος. Αναμένουμε να μας διαφωτίσετε.

    • Καλύτερο ως προς τι;;;;Παραθεστε επιχειρήματα και ανάλυση για να δούμε πόσο εχετε μελητησει το θέμα και τι γνώσεις έχετε σχετικά, ώστε να μας διαφωτίσετε.

  • Αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται παρατάνε τις δουλειές τους, επιβαρύνουν την υγεία τους, ξοδεύουν άπειρες εργατοώρες να κάνουν έρευνα για το κοινό καλό, για να σώσουν τον Δημοτικό Κήπο ΟΛΩΝ των Δημοτών της πόλης και κάποιοι που δεν θα δίνανε ούτε ούτε του Άγγελου τους νερό και το μόνο που ξέρουν είναι να κάθονται στον καναπέ τους και να αραδιαζουν κακίες για ολους το έχουν κάνει επάγγελμα προφανώς να ρίχνουν λάσπη…αφού λοιπόν δεν θεωρούν κάποιοι ότι η κίνηση αυτή έχει δύναμη και δεν φοβούνται την δύναμη τους, γιατί μπαίνουν στον κόπο και σχολιάζουν;; Δεν είναι πολιτικοί, είναι απλοί δημότες. Και όποιος δεν θέλει να συμμετέχει και δεν τον ενδιαφέρει το κοινό καλό και η σχετική ενημέρωση ας προσπεράσει και ας ασχοληθεί με το να κάνει οτιδήποτε άλλο ελάχιστα χρήσιμο επιτέλους…

  • Μονο στην Κοζάνη μπορεί να γίνονται αυτά .Με μηδέν χώρους πρασίνου μια κακάσχημη πόλη έτυχε να έχει έναν όμορφο χώρο Αντί να τον αξιοποιήσουμε και να τον χαίρονται οι πολίτες τον απαξιώνουμε τον εγκαταλείπουμε και τώρα τον καταστρέφουμε. Κρίμα που είναι μόνο 4 αυτοί που διαμαρτύρονται!!

  • Παντως και ετσι οπως ειναι σημερα ενας αχρηστος χωρος ηταν…και οταν υπηρχε και το νερο στην λιμνουλα ακομα χειροτερο…κουνουπι παντου. Ασ ελπισουμε οτι θα γινει καλυτερο.

    • Άχρηστος ένας χώρος φύσης σε μια πόλη από μπετόν, τσιμέντο, και με ρεκόρ στους καρκίνους από την μόλυνση; Τα συγχαρητήρια μου για την μόρφωση και την παιδεία σας και τα χαιρετίσματα μου στο αφεντικό σας στην αυτοδιοίκηση..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.