Από την “Πράσινη Ανάπτυξη” στα Πράσινα Άλογα!!! – Η περίπτωση της Κοζάνης… (του Θεόφιλου Παπαδόπουλου)

30 Ιουνίου 2022
12:34

Ήταν το 2010 – 2011, όταν ο υιός επισκέφθηκε την Κοζάνη και μίλησε στην αίθουσα Τέχνης για την “πράσινη ανάπτυξη”. Θιασώτες του καταστροφικού αφηγήματος τότε, ήταν πολλοί.

Οι περισσότεροι συνεχίζουν να είναι και σήμερα και μάλιστα “κατέχουν” δυστυχώς θέσεις στον Α’ και Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης.

Τους ξέρετε…δεν έχουν ανάγκη από συστάσεις!!!

Και όλα αυτά βέβαια γιατί η Ε.Ε. θέλει μέχρι το 2050  να καταστεί ενεργειακά ουδέτερη. Αλήθεια πως θα γίνει αυτό;

Μα η απάντηση είναι πολύ εύκολη και απλή. Με τα καθρεφτάκια (φωτοβολταϊκά) και τα φουρφούρια (ανεμογεννήτριες). Με άλλα λόγια ο πιο πάνω στόχος δεν θα επιτευχθεί ποτέ!!!

Όταν θα περιμένεις να φυσήξει ο αέρας για να μπουν σε λειτουργία τα φουρφούρια και να παράγουν ενέργεια και όταν θα περιμένεις να βγει ο ήλιος για να μπουν σε λειτουργία τα καθρεφτάκια, τότε μάλλον θα πρέπει να είσαι μόνον “ηλίθιος” για να πιστέψεις – εις, σε ενεργειακή ουδετερότητα και πράσινη ανάπτυξη. Αυτό όμως που πιστεύουν και ξέρουν πολλοί καλά οι πάντες, είναι ότι το αποτέλεσμα είναι ένα και μοναδικό. ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ. Αυτά απ’ ότι όλα δείχνουν θα έχουν την τιμητική τους για πολλά έτη…

Επίσης όλη αυτή η “διαστροφή και η μανία” που έχει υιοθετηθεί από τα γνωστά φερέφωνα και παπαγαλάκια του συστήματος στηρίζεται – και εδώ είναι ο τραγέλαφος – από τις πολιτικές των επιδοτήσεων!!!

Το κοστολόγιο όμως τεράστιο σε ότι αφορά την παραγόμενη ενέργεια και το βάρος για πολλοστή φορά πέφτει στις πλάτες των εργαζομένων, των μεροκαματιάρηδων.

Αυτό είναι το κράτος της δεξιό – αριστερής, αριστερό – δεξιάς αντίληψης και λογικής για την χώρα.

Αυτό είναι λένε οι παρέες των “ηλιθίων” ανάπτυξη. Να τους χαιρόμαστε!!!

Κατ’ τα άλλα στην Κοζάνη, την Δυτική Μακεδονία η “ηγεμονία” της σιωπής κυριαρχεί παντού.

Βουβαμάρα από όλους.

Και μπροστά μας έχουμε και εκλογές…

 

Καλό βόλι.

 

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Δρέπανο, Ιούνιος 22

8 σχόλια

    • Με τα “εθνικά” μας καύσιμα (ήλιος, αέρας) δυστυχώς το κόστος της ενέργειας τριπλασιάζεται και με το υδρογόνο ανεβαίνει ακόμα παραπάνω. Είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις την “πράσινη” Ενέργεια;

      • Εσύ αν έχεις 600 και 700 ευρώ να πληρώνεις το τέλος αναπροσαρμογης των πράσινων αλόγων έλα πλήρωσε και το δικό μας. Αλλιώς άσε τις εξυπνάδες και άσε εμας να καίμε κάρβουνο αλλά να πληρώνουμε ρεύμα 80 κ 100 ευρώ όπως πριν και όχι 700…

        • Αν δεν ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής θα ήταν τα πρόστιμα του λιγνίτη και οι ακριβοπληρωμένοι δεητζήδες που έβαζαν τα λεφτά τους στο Λουξεμβούργο το’15. Άρα η περιοχή είναι χαμένη από χέρι ό,τι και να γίνει. Τουλάχιστον με τις ανανεώσιμες δεν θα έχουμε Φωτόπουλους και Αδαμίδηδες.

        • Η τιμολόγηση του ρεύματος είναι σχεδόν συνδεδεμένη μόνο με την παραγωγή από φυσικό αέριο και όχι από τις ΑΠΕ .

  • Δεν έχετε ιδέα οι περισσότεροι ούτε καν ως έννοια τον όρο πράσινη ανάπτυξη, το ίδιο και κύριος δημοσιογράφος. Δε φταίτε εσείς αλλά η έλλειψη πληροφόρησης και εμπεριστατωμένης προβολής του οποίου υλικού κυκλοφορεί. Άκου πράσινα άλογα…

  • ΣΩΣΤΟΣ ΘΕΟΦΙΛΕ!

    ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΚΑΪ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΧΡΥΣΑΦΙ!
    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ, ΡΩΤΑΣ, ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ!!!

    ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

    ΟΙ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΘΗΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ!

    ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΗΡΙΑ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ” ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ” ΕΛΙΤ, Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΠΤΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ!

    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ…ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ… ΟΧΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ!

    ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.
    ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΕΙΤΕ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ, ΕΙΤΕ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.