Πολιτικά ψέματα, πολιτική χυδαιότητα και συνεχής εμπαιγμός είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν την προηγούμενη δημοτική αρχή (Του Χ. Πουτογλίδη, μέλος τοπικού συμβουλίου Ακρινής)

1 Ιουλίου 2022
12:47
Πολιτικά ψέματα, πολιτική χυδαιότητα και συνεχής εμπαιγμός είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν την προηγούμενη δημοτική αρχή.Σε μια περίοδο σχεδιασμού και που όλα αλλάζουν γύρω μας μόνο αμέτοχους δεν μπορούν να μας αφήσουν.Η συνεχόμενη αβεβαιότητα της μη μετεγκατάστασης του οικισμού της Ακρινής έχει οδηγήσει την κοινωνία μας σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.Κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα του χωριού είναι στο χειρότερο τους σημείο. Φυγή των νέων βλέποντας τα όνειρα τους να ισοπεδώνονται.Δομές και υποδομές ενός οικισμού που μόνο ντροπή προκαλούν. Σήριαλ χαρακτηρίζουν κάποιοι το θέμα της μετεγκατάστασης του χωριού.Τα σήριαλ έχουν παραγωγούς,σκηνοθέτες που σκοπός τους είναι άλλος.Για “εσάς”.Για εμάς τους πρωταγωνιστές της καθημερινότητας μας αφορά το μέλλον της ζωής μας.Η Ακρινή δεν είναι τα άψυχα κτίρια, πλατείες γήπεδα αλλά οι άνθρωποι της.Και ιδιαίτερα οι νέοι που δυστυχώς σήμερα σε ποσοστό δεν ξεπερνούν το 30% του πληθυσμού. Σε μια γρήγορη αναδρομή επισημαίνουμε για να μην ξεχνάμε τα εξής καθώς κάποιοι ξεχνούν εύκολα. – Ξεχάσατε κύριοι της προηγούμενης δημοτικής αρχής τις συναντήσεις σας στο υπουργείο που δεν μπορούσατε να συνομιλήσετε ούτε με τον υπουργό ούτε τον διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΗ; – Ξεχάσατε που εν μέσω νυκτός η ΔΕΗ δέσμευσε και αποδέσμευσε τον κάμπο της Ακρινής χωρίς καμία αντίδραση; – Ξεχάσατε που ξεκινήσατε ένα κυνηγητό στον κάμπο της Ακρινής με πρόφαση τα αυθαίρετα κάνοντας τα στραβά μάτια σε παρανομίες της ΔΕΗ; – Ξεχάσατε ότι λάμψατε διά της απουσίας σας; Επίσης γίναμε αποδέκτες τον Ιανουάριο του 2021 της μη ψήφισης της απόφασης της πλειοψηφίας του τοπικού συμβουλίου.Σε μια πρόταση την οποία ζητούσε ποια ήταν η εναλλακτική πρόταση του υπουργείου εφόσον δεν προχωρούσε την μετεγκατάσταση. Δείχνοντας την ασέβεια στην πλειοψηφία και στον κόσμο της Ακρινής καθώς από την πρώτη στιγμή αυτό το οποίο τονίστηκε είναι πως σε κάθε περίπτωση αυτοί είναι που θα αποφασίσουν με δημοψήφισμα. Αυτό που ακολούθησε από κάποιους είναι να μην παραστούν σε επίσημη συνάντηση στο υπουργείο με τον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Σκρεκα. Τονίζοντας πως ήταν περήφανοι που δεν παρίστανται σε μια τέτοια συνάντηση.Συνεχίζοντας σε χαρακτηρισμούς δυναμιτίζοντας μια κατάσταση.Και μέσα σε όλα αυτά με πιέσεις σε θετική κατεύθυνση ανακοινώθηκε η εναλλακτική πρόταση.Τν Μάρτιο παρουσιάζεται δίνοντας μας την δυνατότητα αντιπρότασης.Ενώ παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις αδικαιολόγητες,τελικά “ομόφωνα” το τοπικό συμβούλιο παρουσίασε τις προτάσεις του με αποδέκτη τον αρμόδιο υπουργό.Αυτό το οποίο αναμένεται είναι το τελικό κείμενο στο οποίο οι κάτοικοι αφού ενημερωθούν θα αποφασίσουν επ’ αυτού με δημοψήφισμα. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και οφείλουμε να σεβόμαστε την πλειοψηφία σε όλους τους βαθμούς της.Σε μια περίοδο που όλα αλλάζουν πρέπει να υπάρχουν τα εξής: πρωτοβουλίες, μαχητικότητα,ρεαλισμός και υπεύθυνη στάση.
Υ.Γ Ο πολιτικός στρουθοκαμηλισμός,η εσωστρέφεια,ο λαϊκισμός και η πολιτική μιζέρια δεν χωράνε στο χωριό μας.

10 σχόλια

    • Ο τροπος με τον οποιο απευθύνεσαι σε εναν κ. που με ονοματεπώνυμο εκφράζει δημοσια την θεση του ως δραστηριου πολιτη στην τοπικα δρωμενα υποδηλωνει κομπεξ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ

  • Η Μετεγκατάσταση της Ακρινής που θα έφερνε πάρα πολλά Εκατομμύρια στην περιοχή όπου θα τα μοιραζόντουσαν σε όλους !! Στην περιοχή αυτή. Κάποιοι δεν θέλετε να γίνει. Φυσικά από ζήλια και φθόνο. Που δεν θα πάρετε εσείς τα χρήματα. Αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι τα χρήματα αυτά ενήμερη θα έρθουν και σε εσάς!!!!! Μέσω των εργασιών που θα γίνουν.

    Ας σοβαρευτούμε λίγο και ας δούμε ότι μας συμφέρει ΌΛΟΥΣ!! Η Μετεγκατάσταση της Ακρινής.

  • Με την συνεταιριστική επιχείρηση θα επαναλάβετε της γνωστές συνήθειες των συνεταιριστικών και αν αντί για κέρδη θα μοιράζονται ζημιές. Το ότι εσείς οι φιλελεύθεροι δίνετε κομουνιστικές λύσης στα κοινά προβλήματα είναι μεν θετικό βήμα στην σκέψη σας, αλλά εμείς δεν θέλουμε κομουνισμό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.