Ταξιδεύει με τη μοτοσυκλέτα του τα τελευταία 20 χρόνια κι έχει “γράψει” εκατομμύρια ταξιδιωτικά χιλιόμετρα. Ο λόγος για το συντοπίτη μας, με καταγωγή από τον Βυθό (Ντόλος) Βοΐου, Γεώργιο. Ζ. Τσιούμα, ο οποίος αυτή την περίοδο πραγματοποιεί ένα πολύ μεγάλο ταξίδι, από την Αθήνα στο Nordkapp της Νορβηγίας. Ο 39χρόνος χειριστής γερανού στο λιμάνι του Πειραιά, στη ναυτιλιακή COSCO Shipping, ξεκίνησε το ταξίδι του στις 30 Ιουνίου, παίρνοντας το καράβι από Πάτρα για Ανκόνα. Σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου βρίσκεται στο Φλένσμπουργκ της Γερμανίας, αναμένεται να περάσει στη Δανία κι έπειτα θα πάρει το δρόμο για τη Σουηδία. Αν όλα πάνε καλά, δηλαδή, βάσει προγραμματισμού, ο Γιώργος αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου. Οδηγεί ένα Suzuki bandit 1250, με το οποίο διανύει, περίπου, 600 χλμ. ημερησίως, ενώ η συνολική διαδρομή του ταξιδιού ανέρχεται σε 12.600 χλμ.

 

Μιλώντας στο kozan.gr, για τους λόγους που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο ταξίδι, μας είπε:Όπως οι Ορειβάτες έχουν το Έβερεστ, εμείς οι μοτοσυκλετιστές έχουμε το Nordkapp στην Νορβηγία”. Ο Γιώργος λατρεύει τα ταξίδια με τη μηχανή του. Είναι για εκείνον ανάσα ζωής, τρόπος έκφρασης & ελευθερίας, ενώ μέσα από την περιπλάνηση γνωρίζει νέους πολιτισμούς και κουλτούρες. Βέβαια τέτοιου είδους ταξίδια όπως και το συγκεκριμένο, πέραν του οικονομικού κόστους (4000 – 4500 ευρώ υπολογίζονται τα έξοδα για την εν λόγω διαδρομή) κρύβουν πάρα πολλές δυσκολίες αλλά και κινδύνους. Σωματική κόπωση, άσχημες καιρικές συνθήκες κ.α..

Κάθε ταξίδι κρύβει εικόνες, μυρωδιές, συναισθήματα κι ο Γιώργος, ήδη, με τα ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει, νιώθει γεμάτος, ωστόσο δε σταματά να βάζεις στόχους και να αντιμετωπίζει νέες ταξιδιωτικές προκλήσεις.