H απάντηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: “Άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται ούτε σε πολίτη, πόσο μάλλον σε αιρετούς θεσμικούς εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών”

8 Ιουλίου 2022
14:27

Οι περισσότερες σκιές στη ζωή μας δημιουργούνται επειδή εμείς στεκόμαστε μπροστά στο δικό μας φως. Ralph Waldo Emerson. Τι κρίμα, που πρέπει να υπενθυμίσω τα βασικά μιας κοινά αποδεκτής θεσμικής λειτουργίας στους συντάκτες της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, που ενοχλήθηκαν γιατί ως Πρόεδρος του Ι.Σ.Κοζάνης τόλμησα και άρθρωσα λόγο για την διοργάνωση εκδηλώσεων περί την υγεία χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή αίτηση αιγίδας του καθ ύλην αρμόδιου επιστημονικού φορέα. Υπενθυμίζω λοιπόν ότι σύμφωνα με τον αρ.292 παρ 4. ν.4512/2018.
“Οι φορείς και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που προτίθενται να πραγματοποιήσουν συνέδρια ή εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος, ενημερώνουν, πριν την οποιαδήποτε αναγγελία της πραγματοποίησής τους, τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο.”
Άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται ούτε σε πολίτη, πόσο μάλλον σε αιρετούς θεσμικούς εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
Ερωτώ ευθέως τους συντάκτες της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Δυτ.Μακεδονίας, υπήρξε κάποια τέτοια ενημέρωση, από ποιόν και πότε;
Αντιθέτως υπήρξε έγγραφο σας προς τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κοζάνης ναι ή όχι;
Η μη αντίδραση μας κατά την τέλεση των εκδηλώσεων εδράζεται:
α) στην ακράδαντη πεποίθηση ( που επαληθεύτηκε) ότι οι άξιοι συνάδελφοι που συμμετείχαν θα επιτελούσαν με επιτυχία το έργο τους,
β) σε κάτι που δυστυχώς οι συντάκτες της ανακοίνωσης αγνοούν ή ηθελημένα δεν επιθυμούν, αυτό που οι θεσμικοί φορείς πρέπει έχουν ως ανώτερο σκοπό πάνω από αυτό που και οι ίδιοι εκπροσωπούν, το κοινό καλό.
Τέλος θα ήθελα να λυτρώσω τους συντάκτες από τις ψευδαισθήσεις που τους στοιχειώνουν τον νου, για τις προσωπικές μου φιλοδοξίες.
Πέρα του να είναι καλά η οικογένεια μου, να αγωνίζομαι για τους συναδέλφους μου, να βοηθώ τον τόπο μου και τους συνανθρώπους,, είναι να παραμένω ακέραιος αυτόφωτος χωρίς οπισθόβουλες σκέψεις.
Μια μέρα, κάπου αναπόφευκτα..θα συναντήσεις τον εαυτό σου, κι αυτή, μπορεί να είναι ή πιο ευτυχισμένη, ή πιο πικρή μέρα σου.
P. Neruda
Χαράλαμπος Γ. Τσεβεκίδης
Πρόεδρος Ι.Σ.Κοζάνης

42 σχόλια

  • Πάει το έχασε το παιχνίδι ο πρόεδρος. Ακυρώνει τους εκπροσώπους που ο ίδιος όρισε για την εκδήλωση. Λόγια εντυπωσιασμού και πάλι ! Ας έρθει στην καρέκλα κάποιος νεότερος και δραστήριος, τόσοι περιμένουν στη σειρά!

  • Τώρα τον διάβασε τον νόμο ο πρόεδρος; Πώς συμμετέχει τότε εκπρόσωπος του ιατρικού συλλόγου σε εκδηλώσεις; Όλοι μαλωμενοι στο σύλλογο! Μόνο στην Κοζάνη τρώγονται οι γιατροί μεταξύ τους! Ρεζιλια

  • Νομίζω ότι τους γεωπόνους τους είδαμε (Κασαπίδης, Αμανατίδης, Σημανδράκος). Είναι καιρός άνθρωποι και επιστήμονες που αφουγκράζονται καθημερινά την κοινωνία να ασχοληθούν με τα κοινά.

    Συγχαρητήρια ΚΥΡΙΕ Τσεβεκίδη.

      • Σαλτα ρε Αρχοντα! Ενώ το 70% των ανεπαγγελτων γεωπονων που μας κατσικωνονται στον σβερκο ως βουλευτες και περιφερειαρχες δεν εχουν συμφέροντα. Για την ψυχή της μάνας τους το κανουν

        • Ε οχι και μας κατσικωνονται , με την ψηφο του κυριαρχου και σοφου λαου που λεει ο λογος βρίσκονται εκεί

  • Ο επόμενος Δήμαρχος του Δήμου Κοζάνης.Αν πάρεις την απόφαση να είσαι υποψήφιος οι εκλογές θα είναι μια τυπική διαδικασία.

    • Ο δήμος επί Μαλουτα νοίκιασε για φωτοβολταϊκά 6000 στρέμματα με 25 ευρώ το στρέμμα. Στην αγορά ζητούνται εκτάσεις με 250 ευρώ το στρέμμα. Ο δήμος θα εισπράξει 150.000 ευρώ το χρόνο ενώ θα μπορούσε να εισπράξει 1.200.000 ευρώ.

  • Για τα ΚΕΠ υγείας που θα φτιάξει ο Δήμος έχεις άποψη; πήρε άδεια από σένα; Ή μόνο την περιφέρεια καλοβλεπεις;;;

    • Σιγά τα ωά… Ο δήμος ξόδεψε πάνω 8.000.000 ευρώ για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης. Ξοδεύει πάνω από 700.000 ευρώ για την ετήσια λειτουργία της. Αφού τη διαχείριση αναλαμβάνουν συνδεσμιτες και κολλητές του Μαλουτα δεν περιμένω να γίνει κάτι καλό και με το ΚΕΠ υγείας. Αποτέλεσμα μηδέν

  • Συγχαρητηρια κ Τσεβεκιδη εικικρινεια και γνωση σε αντιθεση με αντιπεριφειαρχη υγειας και τους κολλητους του

  • Άλλα έλεγες στα κανάλια, τώρα προσπαθείς να τα μαζέψεις; Πρόσεχε γιατί αυτούς που κατηγορείς αυτοί σε βάλανε σε αυτή τη θέση!

  • Βρέθηκε ένας δραστήριος αντιπεριφερειάρχης και πάτε να τον φάτε με τις κλικες σας! Αχαριστία!

  • Όπως πάντα, με λόγο μεστό, τεκμηριωμένο, απάντησε ο κύριος Τσεβεκιδης, ίσως αυτό ενοχλεί,η ανωτερότητα του,η καλλιέργεια του πέρα από την επιστήμη του,

  • “Τι αξία έχει ο γάμος στην αγάπη μας μπροστά είναι κι άλλοι παντρεμένοι κι όμως ζούνε χωριστά…” Ζαμπέτας

  • Κάπως την έχουν δει οι “αιρετοί” θεσμικοί εκπρόσωποι!!! Είναι σαν να τις αγόρασαν τις θέσεις τους και δεν θέλουν να φύγουν!!!

  • Γιατί τόσος ντόρος; Το πιο απλό δεν το σκεφτήκατε; Πάρτε ένα τηλέφωνο να το λύσετε! Αφού νοιάζεστε για το κοινό καλό. Λαϊκό δικαστήριο γίνατε!

  • …..να αγωνίζομαι για τους συναδέλφους μου,……

    Δεν αμφισβητώ τα προσόντα σου, ούτε το ήθος σου. Με ξένισε η ουδέτερη στάση σου στην αναστολή των Υγειονομικών. Προφανώς είσαι υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολίου ( της ιατρικής δικτατορίας).

  • Τον στήριξες γιατρέ όπως και εγώ…
    Αλλά αποδείχτηκε πολιτική τραγωδία για την Περιφέρεια. αλλά και για πολλούς που ξόδεψαν
    Χρόνο και Χρήμα για να τον εκλέξουν,τωρα ας τον λουστούμε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.