Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαίδας/Εορδαίας: “Η εξωθεσμική συμπεριφορά του κ. Κασαπίδη σπέρνει τη διχόνοια και διαιρεί την Δυτική Μακεδονία σε δύο κατηγορίες πόλεων”

9 Ιουλίου 2022
17:03

Η εξωθεσμική συμπεριφορά του κ.Κασαπίδη σπέρνει τη διχόνοια και διαιρεί την Δυτική Μακεδονία σε δύο κατηγορίες πόλεων. Στις αποικιοκρατικές και τους δορυφόρους τους. Και τις αποικίες !!!!

Τα γεγονότα που παραθέτουμε είναι αδιάψευστα.

Στις 7 Ιουλίου έγινε απολογισμός της Περιφέρειας με το σχέδιο της Δίκαιης Απολιγνιτικής Μετάβασης στην Πτολεμαΐδα, στο χώρο του Πνευματικού κέντρου.

Δεν υπήρχε κόσμος και ξεκίνησε «σαν μια ακόμη βαρετή και άνευρη πολιτική εκδήλωση».

Τα θέματα είναι καυτά για την Εορδαία, αφορούν το άμεσο μέλλον στην κατασπαραγμένη περιοχή μας. (και γνωρίζουν όλοι οι διαμένοντες στην Πτολεμαΐδα / Εορδαία, από ποια πόλη και από πιο λόμπι υπονομεύονται).

Στον απολογισμό ήταν παρόντες εκτός του Περιφερειάρχη, δύο αντίστοιχοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ παρεβρέθη !!! από τον συνδυασμό του κ. Κασαπίδη.

Έχουμε λοιπόν την 1η απαξίωση της περιοχής.

Από την μεριά του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας ήταν ένας Αντιδήμαρχος, και ένας Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης, καθώς και ένας Δημοτικός Σύμβουλος άλλης παρατάξεως.

Έλλειπε η συγκυβερνώσα παράταξη του κ.Καραβασίλη.

Η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως παρέστη με ένα σύμβουλο της.

Έλλειπε εξ ολοκλήρου η παράταξη της Ελάσσονος Αντιπολιτεύσεως. Αλήθεια ποιος θα ασκήσει κριτική και έλεγχο στον Περιφερειάρχη; Η απουσία αυτή μας δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε με θλίψη ότι αυτή είναι η 2η απαξίωση της περιοχής.

Στο διά ταύτα: Στήθηκε ένα προεκλογικό περίπτερο στην Εορδαία με αφορμή τον Απολογισμό.

Το σχέδιο της Δίκαιης Απολιγνιτικής Μετάβασης επί της ουσίας εγκαταλείφτηκε, δεδομένου ότι αποσύρθηκε η ραχοκοκαλιά του που είναι το white dragon.

Αλλά και το ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΣΔΑΜ, αποδεικνύεται μέρα με την μέρα μια «ατζέντα» μόνο επιθυμιών και τίποτε περισσότερο. Γιατί ενώ υπάρχουν περιοχές που χρηματοδοτούνται με 80% όπως η γενέτειρα του κ.Μουσουρούλη, ή δική μας και καίρια πληγείσα περιοχή χρηματοδοτείται με 70%!!!!!

Ο απολογισμός του κ. Κασαπίδη επεκτάθηκε σε ολόκληρη την μέχρι σήμερα θητεία του.

Απομονώθηκαν «εντέχνως» και με «χειρουργική ακρίβεια», τα οικονομικά πεπραγμένα της Εορδαίας ώστε να μην φαίνεται ανισοκατανομή των πόρων στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μποδοσάκειο που έλαβε εν συνόλω το 1/10 !!!!!! της οικονομικής ενίσχυσης από αυτήν του Μαμάτσειου και ας είναι 9 φορές τουλάχιστον μεγαλύτερο από αυτό.

Επίσης δεν μας εξήγησε για την «πραξικοπηματική» διαίρεση της Σχολής πυροσβεστών και ποιον δόλιο σκοπό εξυπηρέτησε.

Όλα θα κυλούσαν όπως τα είχαν σχεδιάσει «οι αρχιτέκτονες της επικοινωνίας περιφερειακοί», αλλά είχαν σχεδιάσει χωρίς να υπολογίσουν την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ και τον κ. Πρόεδρο της Δ.Κ. Πτολεμαΐδας Νικολαΐδη Ισαάκ.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε Κυριολεκτικά καταπέλτης ο κ.Νικολαΐδης, έβαλε όλα εκείνα τα ζητήματα που απέφυγε «επιμελώς» να αναφέρει ο κ. Περιφερειάρχης :

Στο δημογραφικό Μαρασμό της περιοχής μας.

Στην έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού των ΑΠΕ.

Στο κατακερματισμό των επενδύσεων από ΑΠΕ, με αποτέλεσμα τη μη σωρευτική περιβαλλοντική αποτύπωση.

Στην δημιουργία ΑΠΕ από την ΔΕΗ α.ε. σε αδιατάρακτα εδάφη, που στερούν από την Εορδαία την δυνατότητα Επιχειρηματικής και Αγροτοκτηνοτροφικής ανάπτυξης.

Στο ρόλο της «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.» και τη μη αποκατάσταση εδαφών από τη ΔΕΗ α.ε.

Στη μη διατήρηση χώρου στα δίκτυα και εδάφη, για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών από επιχειρήσεις και κατοίκους της περιοχής και για τις επόμενες γενιές.

Στη δημιουργία φορέα διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής – την εκμετάλλευσή του για τον Πρωτογενή Τομέα, καθώς και την αξιοποίηση του φράγματος Περδίκκα.

Στην ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα από Φλώρινα προς την Εγνατία.

Στην ανάπτυξη Αστικής και ηλεκτρικής Σιδηροδρομικής Συγκοινωνίας μεταξύ των δύο πόλεων Πτολεμαΐδας – Κοζάνης.

Καταγγέλλουμε τον κ. Περιφερειάρχη για ύπαρξη κρυφής ατζέντας και φυσικά όταν είναι κρυφή παρακάμπτει το κύτταρο της Δημοκρατίας που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο και γίνεται εργαλείο ικανοποίησης προσωπικών συμφερόντων, τα οποία κάνουν κουρελόχαρτο την Περιφερειακή συνείδηση που εμείς οι αφελείς συνεχίζουμε να επικαλούμαστε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε διότι πιστεύουμε σ’ αυτή.

Απότοκο της όλης καταστάσεως είναι και η ιστορία με το τραίνο, ο κ. Νικολαΐδης συνεπικουρούμενος από τα μέλη μας με προεξάρχοντα τον κ. Μήτκα εξανάγκασαν τον κ. Περιφερειάρχη να ομολογήσει ότι έκανε κινήσεις στο σκοτάδι εν αγνοία όλων !!!!!

Και αντί την ίδια στιγμή να ζητήσει εξηγήσεις ο κ. Τσιούμαρης για την αδικία που επέβαλε με το «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ» ο κ. Κασαπίδης στην περιοχή της Εορδαίας, αυτός παρέμενε παγερά αδιάφορος λες και εκλέγεται σε άλλη περιοχή.

Κρίμα σας κ.Τσιούμαρη !!!!….. Να ξέρετε πάντως ποτέ δεν είναι αργά για να παραιτηθείτε, ίσως είναι τελευταία πράξη ανδρείας που μπορείτε να κάνετε.

Τα όσα ανέφερε ο κ. Περιφερειάρχης για το τραίνο είναι προχειρολογίες.

Μίλησε για την διαδρομή που επικαλείται η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ότι στοιχίζει 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι παντελώς αυθαίρετα τα λεγόμενα του και τον ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ να ανοίξει τα στοιχεία του.

Η πρόταση Σωτηρόπουλου που είναι από τον περασμένο Οκτώβριο και ψηφισμένη πρόταση του Δήμου Εορδαίας αλλά και της Δ.Κ. της Πτολεμαΐδας είναι πολύ συγκεκριμένη.

Η κρυφή ατζέντα μας προσβάλει όλους, αυτοδιοικητικούς αλλά και απλούς πολίτες.

Είναι ανεπίτρεπτη και οφείλουμε να την προσβάλουμε και να την στείλουμε στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με το δημιουργό της. Πριν μερικές ημέρες ο κ. Κωτίδης δημοσίευσε ως κραυγή αγωνίας ένα κείμενο με αιχμηρό ύφος για την απάθεια των συλλόγων της πόλεως και την περιοχής της Εορδαίας.

Ερμηνεύτηκε λάθος, το σπινθήρα έδωσε για να γίνουν ενεργοί και να συμπαραταχτούν με το Διαπαραταξιακό Κίνημα που ονομάζεται ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Αγαπητοί φίλοι το θέμα του τραίνου δεν έκλεισε, είναι ζωντανό, είναι απόφαση της Κεντρικής Κυβερνήσεως και οι ερντογανισμοί του κ. Περιφερειάρχη θα πέσουν στο κενό.

Θα ακολουθήσει σειρά παρεμβάσεων στην Κεντρική Διοίκηση.

Ο Διακρατικός Σιδηρόδρομος Αλβανίας – Θεσσαλονίκης μέσω της Πτολεμαΐδας και Βέροιας είναι έργο Εθνικής Εμβέλειας και απαιτείται Εθνικός Σχεδιασμός, τον οποίο ο κ. Περιφερειάρχης απέκρυψε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ζητάμε, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε να εξεταστεί και η πρόταση μας στο πλαίσιο του ορθολογισμού και όχι του μικροκομματισμού και των μικροτοπικιστικών συμφερόντων.

Το πιο σημαντικό όμως στην δράση του κινήματος μας είναι ότι βάλαμε τις παρακαταθήκες να σηκώσει φωνή η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ / ΕΟΡΔΑΙΑ, συγκροτημένα, με ευθύ λόγο και αξιοπρέπεια και αυτό είναι πλέον μέρος μιας κουλτούρας που συνδιαμορφώνεται με τις εξελίξεις και ας δεχόμαστε σε μεμονωμένο προσωπικό επίπεδο την χαιρέκακη κριτική του κάθε πικραμένου.

Από επαίτες και ελεήμονες γίναμε μαχητές αυτών που πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ

Κινηματικά!!!!!

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

27 σχόλια

  • Μπράβο!!! Έτσι πρέπει, όπου κανει τα ανούσια πανηγυρακια απολογισμού ο Κασαπιδης πρέπει να πηγαίνουν οι πολίτες κ να τον ξεσκεπάζουν..Να του υπενθυμιζουν ολα τα παχιά λόγια κ την ανυπαρξία του.

    • “Η πρόταση Σωτηρόπουλου που είναι από τον περασμένο Οκτώβριο και ψηφισμένη πρόταση του Δήμου Εορδαίας αλλά και της Δ.Κ. της Πτολεμαΐδας είναι πολύ συγκεκριμένη”.

      Συνεπώς,σύμφωνα με αυτά που ψήφησε ο Δήμος, να τη χρηματοδοτήσει (ο Δήμος Εορδαίας) για να γίνει προμελέτη σε συνεργασία μα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να περιμένουμε τα αποτελέσματα.

  • Απο την πρωτη μερα που βγηκε αυτο το συνονθυλευμα βασικα της βλαχοδεξιας του ’50 με καποιους τυπους σαν τον Κασαπιδακο να το παιζουν και καλα νεοφιλελευθεροι , και τα αποτελεσματα τα βλεπουμε και σε τοπικο και σε πανελλαδικο επιπεδο…τι τραβαμε ακομα.
    Το μισος , η διχονοια , η τρομοκρατια και η προπαγανδα που εχουνε σπειρει θα πληρωθουν και θα απαντηθουν στην καλπη ομως πολυ συντομα.

    • Ποια δεξια ο Κασαπιδης θα μας τρελάνεις.. εχει μαζεψει ολα τα ορφανα του ΠΑΣΟΚ. Δεν τον εχεις κανείς σε εκτίμηση από ΝΔ τοπικά κ Αθήνα. Περιμένουν ενα χρόνο ακόμη να τον στείλουν για δημοσιογραφία ξανά

  • Στις 7 Ιουλίου “έγινε απολογισμός της Περιφέρειας με το σχέδιο της Δίκαιης Απολιγνιτικής Μετάβασης στην Πτολεμαΐδα, στο χώρο του Πνευματικού κέντρου”.
    Αιντέ Άιντε.. Πως να κάνει απολογισμό η περιφέρεια για ένα σχέδιο που τώρα ξεκινά και η περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα????
    Η άποψή σας για την αρμοδιότητα και ευθύνη της περιφέρειας, ελπίζω να μην έχει καμία σχέση με την αξιοπιστία και σοβαρότητα των μελετών σας.

    • “Το σχέδιο της Δίκαιης Απολιγνιτικής Μετάβασης επί της ουσίας εγκαταλείφτηκε, δεδομένου ότι αποσύρθηκε η ραχοκοκαλιά του που είναι το Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση “.
      Τελικά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η γνώση σας επί των θεμάτων….
      Που το είδατε ότι η ραχοκοκαλιά του σχεδίου “είναι το white dragon”, η άγνοιά σας είναι έξω από κάθε λογική, δεν ξέρετε δεν είναι κακό, αλλά αφού δεν ξέρετε μπείτε στη λογική να διαβάσετε τι λέει το σχέδιο..
      Το σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης δεν έχει καμία σχέση με το white dragon.
      Μία καλή αρχή είναι να μάθετε πως λέγεται το σχέδιο.
      Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ΚΑΙ ΟΧΙ “Δίκαιης Απολιγνιτικής Μετάβασης” όπως γράφετε.

  • Πάντως κακώς την στραβωσατε την γραμμή στον χάρτη….. όλο ευθεία έβγαινε Χαλκιδική κατευθείαν

    • Είστε τοπικιστές Κοζανίτες και βλέπετε παντού άσχετους και εχθρούς όταν αυτοί διεκδικούν τα δικαιά τους.

    • Είπε ο σουρδος που αυτοπλασαρεται το χωριουδάκι σου με τις απότομες ανηφόρες και κατηφόρες ως πρωτεύουσα νομού
      Γελάνε και τα τσιμέντα

  • Ποιός δεξιός. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Αυτό λοιπόν θα τον στηρίξει στις εκλογές αν τελικά κατέβει.

  • Πρέπει η Πτολεμαΐδα να σκεφθεί το σενάριο να ενωθεί με την Νομαρχία Φλώρινας. Να διεκδικεί χρήματα ή Κοζάνη μόνο για τον εαυτό της αφού έτσι κι αλλιώς τα χρησιμοποιεί μόνο για την Κοζάνη.

    • Η Ιστορική Εορδαία περιλαμβάνει τον Δήμο Αμυνταίου με τον οποίο θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι σε μια Περιφερειακή Ενότητα, αλλά ξέρουμε όλοι πως προέκυψε τότε το έκτρωμα του “Νομού Κοζάνης”!

  • Ο Κασαπίδης έφταιγε που δεν πήγαν οι δήμαρχοι της περιοχής;
    Ο Κασαπίδης έφταιγε που δεν πήγαν οι σύμβουλοι από την Εορδαία;
    Μόνοι σας τα λέτε…
    Και επειδή κάποιοι θέλουν να το παίξουν παράγοντες άρχισαν να δημιουργούν ντόρο…

  • Τα νοσοκομεία δεν αξιολογούνται με τα δωμάτια ή το μέγεθος. Αξιολογούνται με το πόσους ασθενείς εξυπηρετούν.
    Γι αυτό πάρτε το αλλιώς…

    • Γιατί σε μέγεθος διαφερούν??? Σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό η Κοζάνη εχει πολλούς περισσότερους. Τώρα με την επέκταση η κοζάνη θα έχει καινούρια και πολύ μεγαλύτερα χρήματα.
      Βέβαια και το Μποδοσάκειο όταν έκανε την επέκτασή του(για να σοβαρευτούμε), με χρήματα του ΕΣΠΑ έγινε και τότε το Μαματσειο δεν είχε πάρει ευρό.
      Τώρα οι φίλοι που γράφουν όταν μιλάνε για χρηματοδότηση του Μαματσειου, αναφέροντε στην τελευταία εβδομάδα και αυτό συγκρίνουν .. Την τελαυταία εβδομάδα ναι το Μαμάτσειο πήρε παραπάνω χρηματα.

  • Μη τα ρίχνετε όλα στον κύριο ΚΑΣΑΠΙΔΗ φταίξιμο μεγάλο έχει ο κύριος ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ αλλά και η αλλη η κυρία που όλο την ξεχνάτε . Ελπίζω να φύγουν σύντομα γιατί για την ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ δεν κάναμε τπτ κ μαλώνανε συνέχεια με τον άλλο ανύπαρκτο τον ΠΛΑΚΕΝΤΑ

  • Ο μόνος περιφερειάρχης που έκανε κάτι για την Εορδαία ήταν ο Καρυπίδης. Ο μόνος όμως. Ούτε ο Ανδρεάδης δεν έκανε κάτι σοβαρό. Μόνο στο Μουρίκι, που ψήφιζαν αυτό και τον Τζιμίκα έκανε.

  • Επειδή ήμουνα παρόν, τα γραφόμμενα από την ‘Πρωτοβουλία πολιτών Πτολεμαΐδας” (;) σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό είναι αναληθές!
    (Και πολύ μιζέρια βρε παιδιά, έλεος! Μόνιμα ριγμένα…!!!)

  • Τι ευκολο που είναι να τα ρίχνετε όλα στην Κοζάνη. Τα καϋμένα τα πτολεμαϊδοτάκια που δεν φταίνε ποτέ και πουθενά. Τραγικοί και γραφικοί έχετε καταντήσει μερικοί. Καλά το είπε κάποιος πιο πριν. Ενωθείτε με τη Φλώρινα να δούμε μετά ποιος θα σας φταίει. Ή ακομα καλύτερα φτιαξτε δικό σας νομό, να γίνετε πρωτεύουσα νομου. Και γιατί όχι, πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.