Εορδαία: «Έσκασαν» από τη δυνατή βροχή τα κεράσια στο Βέρμιο

12 Ιουλίου 2022
15:34

«Πληγές» στα κερασοχώραφα των οικισμών Μεσοβούνου, Κομνηνών, και Πύργων, άνοιξαν οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αφού η σφοδρή βροχόπτωση, είχε ως αποτέλεσμα να «σκάσουν» οι καρποί στα δέντρα και να καταστραφεί η παραγωγή, που φέτος, ήταν καλλίτερη συγκριτικά με την περυσινή χρονιά.

Οι εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στο μέσον προς το τέλος της συγκομιδής του εύγευστου φρούτου και ήρθαν να προστεθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί με την έλλειψη εργατικών χεριών, τις υψηλές δαπάνες ως προς την αγορά εφοδίων, αλλά και τις τιμές διάθεσης του προϊόντος, που είναι ανοιχτές, και κυμαίνονται ανά κιλό, από 1,20 έως και 1,80.

Μετά και το τελευταίο πλήγμα αρκετοί από τους κερασοπαραγωγούς, πολλοί δεν μπήκαν καν στα κτήματα τους για να δουν το μέγεθος της καταστροφής, συζητούν, ξήλωμα των καλλιεργειών και αντικατάσταση των κερασιών με μήλα, ενώ, υποβάλλονται ήδη αναγγελίες ζημιών στον ΕΛΓΑ.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

3 σχόλια

  • Ενώ τα μήλα θα πάνε πολύ καλύτερα
    Δεν υπάρχει παρέμβαση καμία από την πολιτεία
    Εθνικό σχέδιο όλα στον αυτόματο πιλότο
    Έλλειψη αγροτικής πολιτικής κανένα έργο ουσίας από τον Δήμο και την Περιφέρεια που να μειώνει το κόστος παραγωγής πλήρης εγκατάλειψη των αγροτών και κτηνοτρόφων
    Αύξηση του κόστους παραγωγής με αντίστοιχοι μείωση τιμών
    Βλέπε εφόδια λιπάσματα καύσιμα εργατικά
    Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής αδικείτε κατάφορα βλέπε αποζημιώσεις 2021
    Ελπίδα δυστυχώς καμία
    Μόνος δρόμος είναι το μαύρο στις εκλογές κυρίως για το πολιτικό προσωπικό

    • βγάλτε με αξιοπρέπεια ως αγρότες τα προς το ζην και αφήστε τις πονηριές.. εάν δεν θέλετε σερβιτόροι στο καφενείο του χωριού.. διαλύσατε το κράτος με τις εικονικές καταστροφές δεκαετίες τώρα…

  • ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ….ΠΟΥΛΑΤΕ 2 ΕΥΡΩ ΛΕΤΕ 1,2….ΧΑΛΑΖΙ 80% ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ 20%…..ΦΑΓΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕ….ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ….
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ??? ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ….ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ….ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ…ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΥΖΑΙΝΟΥΝ ΓΑΛΑ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΜΑΣΤΑΡΙΑ….
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ …ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ…ΒΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ….ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ…ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΣΤΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ……ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ…ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ….ΑΣΤΟ…ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΦΕ…ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ…ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ…ΑΣΤΟ…ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ….ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΩΡΑΡΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΣΤΟ…..ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ…ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΟ….
    ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ…
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ…ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.