Με την ταινία “The black stallion (1979) / Το μαύρο Άλογο” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ.

15 Ιουλίου 2022
08:55
Κανένα σχόλιο

 

Με την προβολή της ταινίας “The black stallion (1979) / Το μαύρο Άλογο ” συνεχίζονται την Παρασκευή 15 Ιουλίου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.15 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η ταινία της 15/7.

Η ταινία “The black stallion (1979) / Το μαύρο Άλογο ” είναι μια αμερικανική ταινία περιπέτειας του 1979 που βασίζεται στο ομώνυμο κλασικό παιδικό μυθιστόρημα του 1941 του Γουόλτερ Φάρλεϊ. Η ταινία ξεκινά το 1946, πέντε χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου. Την ταινία διασκεύασαν οι Melissa Mathison , Jeanne Rosenberg και William D. Wittliff και την σκηνοθέτησε ο Carroll Ballard.

Πρωταγωνιστούν οι Kelly Reno στο ρόλο του Alec Ramsay, Teri Garr στο ρόλο της κυρίας Ramsay, μητέρας του Alec , Hoyt Axton στο ρόλο του κυρίου Ramsay, πατέρα του Alec και ο Mickey Rooney στο ρόλο του Χένρι Ντέιλι και το αραβικό άλογο Cass Ole . Η ταινία περιλαμβάνει μουσική από την Carmine Coppola , τον πατέρα του παραγωγού του Χόλιγουντ Φράνσις Φορντ Κόπολα , ο οποίος θεωρείται εκτελεστικός παραγωγός.

Η υπόθεση του έργου.

Το 1946, ο νεαρός Άλεκ Ράµσεϊ και ο πατέρας του ταξιδεύουν με ένα ατμόπλοιο στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Βόρειας Αφρικής. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεσπά μια δυνατή

καταιγίδα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το πλοίο. Το παιδί και ένα αδάμαστο αραβικό άλογο ναυαγούν σε ένα ερημικό νησί και καθώς προσπαθούν να

επιβιώσουν, αναπτύσσεται μεταξύ τους ένας βαθύς δεσμός. Όταν οι δύο ναυαγοί διασώζονται, ο Άλεκ παίρνει το άλογο κοντά του στην Αμερική, όπου το εκπαιδεύει με τη

βοήθεια του Χένρι Ντέιλι, ενός πρώην επαγγελματία αναβάτη και προπονητή αλόγων.

Διάρκεια 1 ώρα 55 λεπτά

Παραλειπόμενα.

Η ταινία προτάθηκε για δύο Όσκαρ με τον Μίκυ Ρούνεϊ να είναι υποψήφιος για τον καλύτερο ανδρικό ρόλο σε δεύτερο ρόλο και τον Ρόμπερτ Ντάλβα να είναι υποψήφιος για το Καλύτερο Μοντάζ Ταινιών. Επιπλέον, ο Alan Splet βραβεύτηκε με ένα ειδικό βραβείο επιτεύγματος για την επεξεργασία ήχου.

-Η ταινία βρίσκεται μέσα στις 100 καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου του 20ου αιώνα που είναι επιλεγμένες από διευθυντές φωτογραφίας

-Το 2002, ο Μαύρος Επιβήτορας συμπεριλήφθηκε στην ετήσια επιλογή 25 ταινιών που θα προστεθούν στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, που θεωρείται «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικό».

-Η Carmine Coppola ήταν υποψήφια για την καλύτερη πρωτότυπη μουσική στα Βραβεία Χρυσής Σφαίρας . Αργότερα κέρδισε το βραβείο σε αυτή την κατηγορία για τη μουσική του Apocalypse Now .

Ο Caleb Deschanel ήταν υποψήφιος για την καλύτερη φωτογραφία από τα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης .

-Η ταινία έλαβε δύο βραβεία από τα Βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες για την καλύτερη φωτογραφία (Caleb Deschanel) και την καλύτερη μουσική (Carmine Coppola).

-Η ταινία κέρδισε επίσης το βραβείο της Εθνικής Εταιρείας Κριτικών Κινηματογράφου το 1979 για την καλύτερη φωτογραφία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.