Μίλτος Τεντόγλου: «Πιστεύω στο χρυσό μετάλλιο – Η Πολιτεία λέει ότι θα βοηθήσει αλλά δεν κάνει τίποτα»

16 Ιουλίου 2022
15:33

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Όρεγκον και πλέον βλέπει μπροστά του μόνο το χρυσό μετάλλιο.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον OPEN τόνισε μάλιστα ότι θα ήθελε ιδανικά να το συνδυάσει και με ένα πανελλήνιο ρεκόρ, δείχνοντας σίγουρος για τον εαυτό του. Δεν παρέλειψε πάντως να αφήσει και τις… αιχμές του για την Πολιτεία, ενώ έστειλε μήνυμα στους Έλληνες που τον στηρίζουν.

Για τον τελικό του Παγκοσμίου: «Νομίζω για το χρυσό είμαι, νομίζω πως το ‘χω. Είμαι σε καλή κατάσταση, δε βλέπω κάποιον άλλο αντίπαλο μέχρι στιγμής. Στόχο έχω να κερδίσω το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι το μόνο μετάλλιο που μου λείπει, είναι και πολύ ωραίο το μετάλλιο, έχει ωραίο σχήμα!»

Για την επίδοση που θέλει: «Με μια επίδοση στο 8,50 θα ήμουν ευχαριστημένος. Τόσο πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και με τον προπονητή μου (σ.σ. Γιώργος Πομάσκι). Και λίγο παραπάνω αν βγει κάποιο τέλειο άλμα, κάποιο τέλειο πάτημα και να έχει και καλό αέρα, ωραίες συνθήκες γίνεται να κάνω και παραπάνω. Γίνεται να κάνω και πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά αυτό είναι το τέλειο άλμα, δε ξέρω αν θα κάτσει

Για το Πανελλήνιο ρεκόρ: «Είναι στόχος για μένα το Πανελλήνιο ρεκόρ. Θα ήθελα να το πετύχω εδώ, να κερδίσω και με Πανελλήνιο ρεκόρ, θα ήταν το τέλειο σενάριο. Αλλά πρέπει να βγει ένα τέλειο άλμα, αλλά πολλές φορές στον αγώνα δεν πάνε όλα όπως τα έχεις υπολογίσει. Μπορεί να είσαι άτυχος στα πατήματά σου, γιατί το Πανελλήνιο ρεκόρ θέλει το τέλειο άλμα. Θα το προσπαθήσω. Θα προσπαθήσω στα πρώτα άλματα να κάνω κάτι καλό και μετά να κυνηγήσω την επίδοση. Αν καταφέρω στα πρώτα δύο άλματα να πηδήξω καλά τότε θα το κυνηγήσω. Συνήθως όταν μου μένει ένα άλμα, προσπαθώ να κάνω μια επίδοση που θα είναι αρκετή για να κερδίσω, αλλά δεν μπορεί να είναι πανελλήνιο ρεκόρ. Μπορεί να είναι ένα 8,40 που το έχω με άνεση αλλά στην τελευταία προσπάθεια πιστεύω δεν μπορείς να κάνεις κάτι εξτρίμ.»

Για το γεγονός ότι είναι το φαβορί: «Και στο Παγκόσμιο του Κλειστού ήμουν το φαβορί και όλοι περίμεναν και έκανα αυτό που έπρεπε. Δεν έχω κανένα τέτοιο άγχος, ξέρω τι πρέπει να κάνω».

Για το τι άλλαξε μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Δεν άλλαξε τίποτα μετά το χρυσό στο Τόκιο. Μόνο ότι έχω περισσότερους φανς, με παρακολουθεί περισσότερος κόσμος, έχω και περισσότερους χορηγούς… Αυτά. Νομίζω δεν άλλαξε τίποτα άλλο.»

Για τις συνθήκες προπόνησης και τη βοήθεια της Πολιτείας: «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Λένε ότι θα βοηθήσουν αλλά δεν κάνουν τίποτα στην ουσία. Ο προπονητής μου (σ.σ. Γιώργος Πομάσκι) τα λέει καλύτερα αυτά, τα λέει και εκείνος έξω από τα δόντια… Αλλά όχι δεν έχει αλλάξει τίποτα σ’ αυτό το κομμάτι.»

Για το ότι είναι αντιστάρ: «Εγώ απλά κάνω ότι θέλω. Αν δε θέλω να πάω κάπου, δεν πάω. Αν θέλω να κάνω κάτι, το κάνω. Ελευθερία, μ’ αρέσει η ελευθερία. Αν ήθελα να πηγαίνω παντού και να δίνω συνεντεύξεις θα το έκανα, αλλά δε θέλω»

Για τον κόσμο που πήγε στο Πανελλήνιο να τον δει: «Ήταν πάρα πολύ ωραία η ατμόσφαιρα στο Πανελλήνιο. Μου άρεσε πάρα πολύ που ήρθε ο κόσμος να με δει. Και ελπίζω να γίνει και σε άλλους αγώνες, γιατί ήταν πραγματικά πάρα πολύ ωραία, όλοι οι αθλητές το χάρηκαν όχι μόνο εγώ. Τώρα έτυχε το μήκος να είναι από την άλλη μεριά, αν ήταν από τη μεριά του τερματισμού, πιστεύω θα είχε και ακόμα περισσότερο κόσμο, σε άλλα στάδια είναι από την αντίθετη μεριά το μήκος…

Για το αν στοχεύει στο… «ριπίτ»: «Ναι! Μετά είναι πιο εύκολα. Δε θα έχω άγχος να κερδίσω κάτι, θα το έχω κερδίσει ήδη. Μετά πας για να περάσεις καλά. Στο Ευρωπαϊκό δηλαδή θα πάω για να περάσω καλά. Αυτό το Παγκόσμιο είναι ευκαιρία πραγματικά τώρα. Είναι ευκαιρία γιατί οι δυνατοί μου αντίπαλοι όλοι λείπουν, είτε είναι τραυματισμένοι, είτε δε ξέρω τι κάνουν… Δε θέλω να πω ότι είναι εύκολο, είναι πιο εύκολο να κερδίσεις το μηκος αυτή τη στιγμή.

Για όσους ξυπνήσουν ξημερώματα για τον δουν: «Όποιος βάλει ξυπνητήρι και σηκωθεί να με δει αύριο, τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Το εκτιμώ πάρα πολύ. Και στο Τόκιο είχε εκτιμηθεί εννοείται. Αλλά και να μην ξυπνήσουν και να βάλουν να δουν τον αγώνα μετά, πάλι είναι το ίδιο για μένα και τους ευχαριστώ εξίσου.

Για… το στοίχημα: «Δεν έχω δει τις αποδόσεις, δεν μπορώ να τις δω εδώ από την Αμερική. Αν είναι καλή η απόδοση, παίξτε με! Αν έχει επίδοση, παίξτε επίδοση, 8,40+ για τόσο είμαι σίγουρος, και στον Κλειστό πλήρωσα όποιος με έπαιξε για 8,35 καλά έκανε (σ.σ. γέλια)».

πηγή newsit

 

3 σχόλια

    • Ενώ με τον Αλέξη όλοι οι πρωταθλητές έτρωγαν με χρυσά κουτάλια . Πολλά μποφόρ άρχισαν να φυσάνε και πάει η αρλουμπα σύννεφο .

    • ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ;ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ;ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΔΘΟΥΣ ΣΑΣ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.