Παρά τη μεγάλη του επιτυχία, φανερά στεναχωρημένος, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του, ο τεράστιος Μ. Τεντόγλου, που έχασε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή το χρυσό μετάλλιο, κατακτώντας την 2η θέση θέση και το ασημένιο μετάλλιo.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το πρώτο άλμα το οποίο ήταν άκυρο, πήδηξε κατά σειρά 8,30-8,29-8,24-8,32 και 8,20 μέτρα, στον κορυφαίο από άποψη επιδόσεων και συνέπειας αγώνα της καριέρας του. Και ενώ ο Τεντόγλου έκανε το ένα μεγάλο άλμα μετά το άλλο, οι αντίπαλοί του δεν έδειχναν να μπορούν να τον ανταγωνιστούν αφού μέχρι και την πέμπτη προσπάθεια κανείς άλτης πλην Τεντόγλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 8,20 μ.

Κι όμως, ο Κινέζος Γουάνγκ που βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εκτός βάθρου κατάφερε στην τελευταία του προσπάθεια να κάνει ένα ασύλληπτο άλμα στα 8,36 μ. και να πάρει μια αναπάντεχη παγκόσμια νίκη απέναντι στον Γρεβενιώτη άλτη.

 

«Ηταν από τους καλύτερους σε θέμα επιδόσεων σε όλο τον αγώνα, αλλά δεν μου ξέφυγε ένα άλμα. Εκανα λάθη στην προσγείωση και μου στέρησε το χρυσό μετάλλιο. Ημουν σταθερός, αλλά είχα απίστευτα κακές προσγειώσεις. Άφηνα το σώμα μου πολύ πίσω. Είναι κρίμα που έχασα έτσι το χρυσό. Η φόρα μου ήταν εντάξει. Είχα καλό σερί και είναι κρίμα. Δε πειράζει που έχασα με 8,32μ. Δεν πέτυχα ούτε ένα άλμα. Είπα ότι έπρεπε να κάνω 8,50μ. Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8,32μ. Καλοδεχούμενο το μετάλλιο βέβαια. Το πρώτο μου στη διοργάνωση, αλλά θα έχω την ευκαιρία του χρόνου να το πάρω» είπε αρχικά ο Τεντόγλου που πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Του χρόνου το Παγκόσμιο γίνεται στην Ευρώπη και θα είναι πιο εύκολα. Πάμε όμως τώρα στο Ευρωπαϊκό χωρίς πίεση να το απολαύσω» πρόσθεσε ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι.