Σωματείο Συνταξξιούχων ΙΚΑ Koζάνης: Συνεχίζεται η εξαπάτηση των συνταξιούχων με τα αναδρομικά

18 Ιουλίου 2022
18:06

 

 

Προκαλώντας για άλλη μια φορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους η κυβέρνηση αρνείται να αποδώσει τα δικαιούμενα αναδρομικά των κλεμμένων δώρων και επιδομάτων άδειας των συντάξεων σε όλους τους δικαιούχους, κλοπή που ο νόμος Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επισφράγισε οριστικά. Επαναλαμβάνοντας την επιχείρηση εξαπάτησης των συνταξιούχων, όπως το 2020, η κυβέρνηση, κρυπτόμενη πίσω από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και τη μόνιμη πλέον δικαιολογία περί «δημοσιονομικών αντοχών», επανέρχεται και αποφασίζει να αποδώσει τα αναδρομικά δώρων και επιδομάτων αδείας κύριων και επικουρικών συντάξεων του 11μηνου 6/2015 έως 5/2016, μόνο σε όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια μέχρι 31.7.2020 (ψήφιση ν. 4714/2020- περίπου 350.000), όταν οι δικαιούχοι υπερβαίνουν τα δύο εκατ/ρια. Όμως με την προϋπόθεση πως οι δικαστικές προσφυγές θα δικαιωθούν στα δικαστήρια! Διαδικασίες που για δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μπορεί να σέρνονται για μερικά ακόμα χρόνια!!

Μάλιστα το ΣτΕ νομιμοποιεί την επιλογή της κυβέρνησης να δώσει τα αναδρομικά μόνο των κύριων συντάξεων, επιλογή που προσέκρουε και παραβίαζε την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ για απόδοση όλων των παρακρατηθέντων του 11μηνου. Όταν μάλιστα η ίδια αυτή κυβέρνηση, στις συναντήσεις με αντιπροσωπείες της ΣΕΑ, επίσημα δεσμευόταν πως με πολιτική απόφαση θα τα αποδώσει όλα σε όλους και καλούσε τους συνταξιούχους να απέχουν από δικαστικές προσφυγές!!

Επιβεβαιώνεται και πάλι η θέση του αγωνιστικού συνταξιουχικού κινήματος πως οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, όταν πρόκειται να ικανοποιήσουν λαϊκά αιτήματα, βρίσκουν σωρό δικαιολογίες για να μην το κάνουν, αλλά όταν αφορά στα συμφέροντα των μεγαλοκαπιταλιστών, τότε οι δικαιολογίες επιστρατεύονται ακριβώς για να τους δοθούν όλα. Η κυβέρνηση είναι έκθετη στα μάτια χιλιάδων συνταξιούχων, που δεν πρόκειται να ξεχάσουν αυτή την προκλητική και άδικη συμπεριφορά. Καταγγέλλουμε την κυβερνητική μεθόδευση και απαιτούμε την απόδοση όλων των αναδρομικών σε όλους τους δικαιούχους, ανεξάρτητα από δικαστικές αποφάσεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένα σχόλιο

  • Ο Υπουργός οικονομικών ήταν ξεκάθαρος στην συνάντηση με την ΣΕΑ, δεν θα πάρετε τίποτα γιατί αγοράζουμε αεροπλάνα και πλοία.
    Οσο για τους παπαγάλους της TV αυτά τους λένε και τους πληρώνουν οι κυβερνήσεις αυτά λένε. Εμείς πρέπει να ξέρουμε ότι χωρίς αγώνα δεν κερδίζουμε τίποτα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.