Η Alfa Romeo αποκάλυψε επίσημα τη νέα Tonale επί ελληνικού εδάφους και στην παρουσίαση βρέθηκε ο Έλληνας αρχισχεδιαστής του νέου C-SUV της ιταλικής φίρμας. Η επίσκεψη του “δικού” μας Αλέξανδρου ήταν μεγάλη τιμή και φυσικά δεν τον αφήσαμε…. ήσυχο ούτε για ένα λεπτό!

Μετά το πέρας της παρουσίασης ο lead exterior designer, Αλέξανδρος Λιώκης έσπευσε έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση στους δημοσιογράφους ειδικού τύπου και κάθισε στο πλάι των τριών Alfa Romeo Tonale (έκδοση Speciale).

Εκεί έδειξε την προτίμησή του στην πράσινη απόχρωση, αλλά μίλησε και για κάποια σχεδιαστικά μυστικά που ακολούθησε για να δημιουργήσει μια γνήσια Alfa Romeo.

Στην ερώτησή μας, ποιο ήταν το σημείο που τον δυσκόλεψε περισσότερο κατά τη σχεδίαση – όπως δείχνει το βίντεο – ήταν τα φωτιστικά σώματα και το πρεσάρισμα των μεταλλικών μερών. Ακόμα, εκμυστηρεύτηκε γιατί άλλαξε (σχεδιαστικά) το σημείο της πίσω πόρτας σε σχέση με το πρωτότυπο μοντέλο. Τέλος, ανέφερε πως μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην τοποθέτηση των αισθητήρων και των ραντάρ, που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού (ADAS).

Παρακολουθήστε το βίντεο που μας μιλάει ο Αλέξανδρος Λιώκης δίπλα στη νέα Alfa Romeo Tonale:

newsauto.gr