kozan.gr: Οι φιλόδοξοι στόχοι του Πρωθυπουργού στο θέμα της – βίαιης – απολιγνιτοποίησης δεν έβαλαν σε περιπέτειες μόνο την περιοχή αλλά ολόκληρη την χώρα – Τεράστιες οι ευθύνες του – «Ζητείται ελπίς» και πάλι στα λιγνιτωρυχεία

19 Ιουλίου 2022
05:32

Η παροιμιακή φράση «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει», αποτυπώνει και χαρακτηρίζει πλήρως τις λανθασμένες επιλογές του Πρωθυπουργού στον τομέα της ενέργειας  και δη στον τομέα της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Όταν παίρνεις, τέτοιες, κρίσιμες αποφάσεις, σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, στρατηγικής σημασίας, τότε, θα πρέπει εκ των προτέρων να έχεις υπολογίσει τα πάντα, ακόμη και τα πιο ακραία σενάρια γύρω από τον τομέα των γεωπολιτικών εξελίξεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, αυτό δε συνέβη και σήμερα η χώρα κινείται σε ρυθμούς και σχεδιασμούς αβεβαιότητας, σε ό,τι αφορά τη μελλοντική εύρυθμη λειτουργία του Ηλεκτρικού συστήματος και της ενεργειακής επάρκειας. Κανείς δεν υποστήριξε ή φαντάστηκε ότι θα είμαστε για πάντα εξαρτημένοι από το λιγνίτη, όμως, όπως έχει υπερτονιστεί πολλές φορές από το kozan.gr, κάθε πράγμα στον καιρό του. Δυστυχώς τα υπερ-φιλόδοξα σχέδια του Πρωθυπουργού έβαλαν σε περιπέτειες όχι μόνο την περιοχή μας αλλά ολόκληρη την χώρα. Βαριές κι οι ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σιγόνταρε – με ελάχιστες εξαιρέσεις στελεχών της – τις συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης προκειμένου να μην απολέσει το οικολογικό προφίλ του κόμματός της. Αφού απομακρύνθηκαν, περίπου 4500 άτομα προσωπικό από τα λιγνιτωρυχεία, , «ζητείται ελπίς» και πάλι εκεί, προκειμένου να επιτευχθεί το σχέδιο για το διπλασιασμό της λιγνιτικής παραγωγής το επόμενο 12μηνο. Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κι η κυβέρνησή του συσκέπτονται, διαρκώς, προκειμένου να μη βρεθούν αντιμέτωποι με απρόβλεπτες, πρωτόγνωρες κι επικίνδυνες καταστάσεις για την χώρα. Δυστυχώς,  από αυτούς τους σχεδιασμούς απουσιάζουν καταρτισμένες – στο συγκεκριμένο αντικείμενο – φωνές της περιοχής μας, που θα βοηθούσαν στο να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να σχεδιάζει με τους ίδιους ανθρώπους, που δρομολόγησε τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για περισσότερες μελλοντικές αστοχίες και περιπέτειες. Βέβαια, γι’ αυτή τη στάση του Κ. Μητσοτάκη, τεράστια ευθύνη φέρει και το πολιτικό προσωπικό (αυτοδιοικητικό & βουλευτικό) της περιοχής, που αντί, μετά απ’ όσα έχουν συμβεί, να αδράξει την ευκαιρία και να διεκδικήσει μια σειρά, τουλάχιστον, χρονικών αναθεωρήσεων στον τομέα της απολιγνιτοποίησης, συνεχίζει να παρακολουθεί αμέτοχο τις εξελίξεις, έχοντας “μπαστακωθεί” στο γνώριμο πόστο του θεατή των εξελίξεων και του προσωπικού βολέματος.  Πόσο λυπηρή και ζημιογόνα, για την περιοχή μας, αυτή η στάση τους. Κρίμα!

kozan.gr

25 σχόλια

  • Ποιους στόχους? Ο εφιαλτης στο δρομο με τις λευκες κυριολεκτικα…αν κατσει να αναλογιστει κανεις τι εχουμε περασει αυτα τα 3 χρονια…και να λεμε βοηθα παναγια μεχρι να ερθει η μερα που θα πεσει μη περασουμε κι αλλα χειροτερα. Ποιο καταστροφικος επικινδυνος και συναμα αστειος πρωθυπουργος δεν ξαναπερασε απ την Ελλαδιτσα τα τελευταια 40 χρονια.
    Η δεξια του Καραμανλη και του γερου και του ανιψιου ηταν τσικο μπροστα σε αυτα που εκαναν και κανουν οι Μητσοτακεοι.

  • οι ευθυνες μητσοτακη στην καταστροφη οχι μονο της περιοχης αλλα ολοκληρης της χωρας ειναι βαρυτατες,επι ημερων του εγινε κανονικο γιουρουσι στο δημοσιο χρημα,διαμοιραστηκε ο ιδρωτας και οι θυσιες του ελληνικου λαου σε λιγους και εκλεκτους,ολα αυτα ας τα θυμηθουμε την ωρα της καλπης

  • Αν εξαιρεσεις το kozan και κανα δυο ακομη μεσα μαζικης ενημερωσης της περιοχής ολα τα υπολοιπα πετουν χαρταετο και δεν κανουν καμια κριτικη στην κυβερνηση. με οτιδηποτε ασχολουνται εκτος απο αυτο

    • Φιλε μου παντα γινοντουσαν και θα γινονται αυτα αναλογως ποιος είναι στην εξουσία. Εγω θυμαμαι παλι καποιον δημοσιογραφο της περιοχής να υποστηρίζει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους ως προς τη λίστα Λαγκάρντ ακόμη και όταν το Ειδικό Δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος. προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα σαν να μην υπήρχε. Ολοι τα θυμόμαστε και δεν ξεχναμε. απο την αλλη πραγματι το κοζαν κανει καλα τη δουλεια του. μια ένσταση έχω στο κομματι των σχολιασμών θα μπορουσε να ειναι πιο ανεκτικο. καταλαβαινω ότι δεν θελει να μπλεξει οταν καποια σχολια ειναι πιο καυστικα αλλα νομιζω οτι θα μπορουσε να περνα καποια απο αυτα

  • Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι παρατάξεις δακε πασκε και αυτή του σύριζα που το μόνο που έκαναν ήταν οι φανφάρες και οι αποχωρήσεις μαζί με τα μπόνους που θα πάρει οποίος φύγει. Έβαζαν τούς κολλητούς σε θέσεις στην Πτολεμαΐδα 5,και πέρα βρέχει.
    Ναι η γενοπ με τους παρακεντέδες τους, τους εκπροσώπους εργαζομένων, *ο Λακης καραλεφτερης και ο Νίκος Φωτόπουλος * ο αδαμιδης που νοιάζεται για Βουλευτής και όλοι οι αφελής που νόμιζαν ότι πήραν δώρο και έλυσαν το πρόβλημα
    Όσο για την τοπική κοινωνία έγιναν επενδυτές σε καθρεφτακια και τέλος
    Εμείς πλέον δεν φύγαμε μόνο από την Κοζάνη αλλά και από την Ελλάδα με μεγάλη ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    υγ: δυστυχώς

    • Ωραίο σχόλιο!!! Τελείως αντικειμενικό και εύστοχο!!! Μόνο στο δικό σου μυαλό που κατά βάθος θέλει τη ΔΕΗ ιδιωτική και τους εργαζόμενους ασυνδικάλιστους και απροστάτευτους. Αυτός ο “παρακεντές”, όπως ξεδιάντροπα τον χαρακτηρίζεις, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ που τυχαίνει να είναι από τα μέρη μας πήρε το θέμα από το σημείο “όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά” και το έκανε πρώτα ζήτημα στα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια την ώρα που όλα έπαιζαν μόνο ότι είχε την έγκριση του Μαξίμου. Ευτυχώς που ήταν και ο Αδαμίδης και δεν θα καταλήξουμε Αλβανία. Κατά τα άλλα ξέρουμε καλά από που εκπορεύονται αυτού του είδους οι αναφορές. Είναι βλέπεις που γίνονται στα μουλωχτά μετρήσεις για πιθανούς τοπικούς υποψηφίους και οι έρευνες δείχνουν τρελά πράγματα που έχουν θορυβήσει τους κυβερνητικούς και το κατεστημένο…

  • Κουληηηηη ποίος θα σώσει τώρα τον πλανήτη;. Ποιόν θα γράψει η ιστορία με χρυσά γράμματα, ποιον θα μνημονευουν οι επόμενες γενιές ως σωτήρα της γης τώρα που εσύ έκανες πισω;.

  • Είστε για μούτζες pass και για μουσουρούλειες πορδές pass
    Να ξεκουμπιστειτε να φύγετε αρχοψευταραδες του συμπαντος!
    3 χρόνια ξεζούμισμα του λαου για να ζουν ελαχιστα ξεδοντιασμενα και πετσοταισμενα ανθρωπάκια γαλαζια!
    Στον αγύριστο,μόνο γκλιτσες pass σας πρεπουν!
    Ο εμμονικος έκανε αντιπολίτευση πάνω από νωπους τάφους των νεκρων στο Μάτι και χθες τυμβωρυχησε σε τάφο άδειο,ακόμα,ο υποκριτης,ο ψεύτης,ο λαοπλανος

        • Θα λεω οτι η ελλαδα την περιοδο 2015 με 2019 λιγο ελειψε να καταστραφει με πρωθυπουργο τσιπρα και συγκυβερνητη καμενο!!! Αυτο θα λεω!!

          • Το 2015 με 2019 είναι αποδεδειγμένα η μόνη περίοδος μετά την μεταπολίτευση τουλάχιστον, που δεν μπήκε το δάχτυλο στο μέλι και η απόδειξη είναι τα 37δις που έμειναν.

            Όλα τα άλλα είναι στα μυαλά σας,το 2014 με τα εισιτήρια στα νοσοκομεία,την ανεργία 25%,τα κρυμμένα email Χαρδούβελη και λιστών offshore με ονόματα βουλευτών και της Αγίας οικογένειας νομίζεις δεν τα θυμόμαστε;

          • Μεγαλυτερη καταστροφη ζησαμε απ το 2019 μεχρι 2022/3 , επισης μεγαλη καταστροφη ζησαμε και το 2009 που εγινε το μεγαλο οικονομικο μπαμ και μαζι με το συναιτερακι σου το πασοκ του Γαπ και του Βενιζελου μας χωσατε με ταμπουνια στην οικονομικη κριση.

            Να λες επισης και για τα σκανδαλα που βαρυνουν τον σημερινο πρωθυπουργο ΣΟΥ , αν τα ξερεις γιατι εμεις τα εχουμε μαθει απ εξω… κατι για Siemens Κυρηκες Χανιων και τα ρεστα.

            Αυτα θα λεμε και εμεις μεχρι να εξαφανιστει ο σαπιος σας ο συρφετος που μας καταστρεφει 40 χρονια τωρα , και το Μητσοτακεικο ακομα πιο πολυ!

  • Ο Μαλουτας μόλις προχθές σε συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής ήταν ευχαριστημένος. Μίλαγε για την κλιματική ουδευεροτητα. Εάν θα υπάρχουν κάτοικοι με δουλειά δεν μας είπε Η Βρυζιδου απόλυτα χαρούμενη αλλά αυτή είναι βουλευτίνα της κυβέρνησης τι άλλο να πει.
    Ο δήμαρχος Σερβίων Ελευθερίου δήλωσε πολύ ικανοποιημένος και βλέπει φως στο τούνελ. Μετά δήλωσε ότι έχουν κλειστά ορυχεια ότι φεύγουν οι νέοι και θα είναι χωριό γεροντων!!!! Ναι είναι αυτός που είπε ότι ο Μουσουρουλης σαν τον Ρεχάγκελ στο γιουρο θα μας οδηγήσει στη νίκη!!!ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!

  • ναι ναι οι δικοί μας φταίνε οκ. λες και αν ήταν άλλοι θα τους ακούγανε… καταλάβετέ το είτε θέλετε είτε όχι και με άλλη κυβέρνηση η ίδια πολιτική θα ακολουθούνταν. Ήρθε από ΕΕ τι δεν καταλαβαίνετε?

  • άλλη μία προσωπική αποτυχία του καλύτερου βιογραφικού της χώρας που παριστάνει τον επιτυχημένο πρωθυπουργό. Βιάστηκε να πουλήσει εκδούλευση στους γερμανούς βιομήχανους και η πραγματικότητα τον ισοπεδώνει, δυστυχώς πάρα πολύ λίγος

  • Εχετε πλακα εσεις οι συριζαιοι,παλι ζειτε στον δικο σας πλανητη ως συνηθως,υπαρχει μια εκτακτη κατασταση λογω του πολεμου που η απολιγνιτιποιηση παει λιγο πιο πισω και οχι γιατι πεισαν τον μητσοτακη η καταστροφολογια και τα παραμυθια του συριζα.Οταν επανελθει η κανονικοτητα θα παρει παλι μπρος το σχεδιο της απολιγνιτιποιησης διοτι ο λιγνιτης θα ειναι εντελως ασυμφορος λογω του δυσβασταχτου φορου που επιβαλλεται απο την ΕΕ!!!

    • Καλα κρασια , και δυο αυγα τουρκιας καλχα απ τα lidl
      βολευτειτε μεταξυ σας τα νουδουλογιδα οτι για ολα φταιει ο πολεμος… μεινετε με αυτο το αφηγημα το βολικο για εσας , μην προσπαθειτε να το ταισετε ομως και σε αλλο κοσμο που ξερει καποια πραγματακια παραπανω.

  • Όλοι από το πολιτικό προσωπικό χρειάζεται να μην ξαναεκλεγουν κ να ξεπατωθουν στα σπίτια τους. Άνθρωποι που ειανι χρόνια στην πολιτική κ είναι λίγοι ώστε να μην μπορούν να προσφέρουν πλέον τίποτα.

  • Όχι κύριοι… Δεν ήταν υπερ-φιλόδοξα τα σχέδια του Πρωθυπουργού… δεν ήταν σχέδια… συμφέροντα εξυπηρετούσε ο άνθρωπος…

  • Εσείς εκεί στο kozan.gr από πότε γίνατε μάντεις των γεωπολιτικών εξελίξεων; Βλέπατε τόσο μακριά, μυριστήκατε σαν λαγωνικά που είστε τον πόλεμο;Συγγνώμη που ο Πρωθυπουργός δεν είναι μάντης όπως εσείς και δεν βλέπει τόσο μακριά όσο εσείς. Τι θα λέγατε όμως αν όλα πήγαιναν όπως προ πολέμου; Ευτυχώς που υπάρχει κυβέρνηση που διορθώνει τα όποια απρόβλεπτα λόγω καταστάσεων λάθη και έχει το θάρρος να αλλάζει ρώτα. Γιατί με τους άλλους δεν θα υπήρχε ρώτα για να αλλάξει.

    • Ο πρωθυπουργός ήταν μάντης όταν έλεγε να κλείσει πιο νωρίς απο όλους την λιγνίτικη παραγωγή ενέργειας, για τον πόλεμο δεν ήταν.
      Να σας θυμίσω οτι προ του πολέμου έβαλε ο πρωθυπουργός την ρήτρα (Αύγουστος 2021) και φούσκωνε μήνα με τον μήνα τους λογαριασμούς γιατί “ο λιγνίτης είναι ακριβώς’.

      Επειδή όλο αυτό ήταν παιχνίδι για συμφέροντα δικά του, τώρα που σφίξανε τα πράματα κάτσε να δεις πως θα γυρίσει υπέρ του “εγχώριου” καυσίμου η προπαγάνδα.

      Καληνύχτα δεξιοί, τελειώσατε και το ξέρετε (εκτός απ αυτούς που έχουν IQ mister Bean).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.