kozan.gr: Κρούσεις από την ΔΕΗ σε συνταξιούχους (εξειδικευμένο προσωπικό) να επιστρέψουν στην εργασία τους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του διπλασιασμού της λιγνιτικής παραγωγής – Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του kozan.gr o Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης

19 Ιουλίου 2022
11:23

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει κρούσεις σε συνταξιούχους της ΔΕΗ στην περιοχή, προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους (με κανονικό μισθό και με μείωση σε ποσοστό 30% της  σύνταξής τους) προκειμένου να επιτευχθεί ο διπλασιασμός της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ, στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση με αφορμή τις τρέχουσες ενεργειακές εξελίξεις. Σε ερώτηση του kozan.gr προς τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γ. Αδαμίδη, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σημειώνοντας τα ακόλουθα: “Έχουν κάνει ήδη κρούσεις σε πάρα πολλούς εξειδικευμένους, σε διάφορα αντικείμενα, συνάδελφους, που έχουν συνταξιοδοτηθεί. Αποδεικνύονται περίτρανα τόσο οι ευθύνες όσο κι  η γύμνια τους για τ’ ότι έκλεισαν με βίαιο τρόπο τις λιγνιτικές μονάδες κι ώθησαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση αλλά και στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους υπηρετώντας το αφήγημα του φυσικού αερίου κι αφήνοντας εξαρτημένη ενεργειακά την χώρα. Για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός τους πρέπει με κάθε τρόπο να έρθει εξειδικευμένο προσωπικό γιατί η αύξηση της παραγωγής λιγνίτη, σύμφωνα με τον μεταλλευτικό κώδικα, απαιτεί  εξειδικευμένο προσωπικό. Υπάρχουν για παράδειγμα έμπειροι χειριστές καδοτροχού που  θα μπορούσαν να τους προσλάβουν με συμβάσεις αορίστου χρόνου (τακτικό προσωπικό), όμως αναζητούν λύσεις “γαλέρας” μέσω εργολάβων ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών χωρίς ασφάλιση. Απαιτείται άμεσος επανασχεδιασμός κι αναδιαμόρφωση του ΕΣΕΚ κι επιτελούς ο Πρωθυπουργός να κατανοήσει ότι η χώρα μας έχει ενεργειακό πλούτο και το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό που μπορούν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο”.

37 σχόλια

  • Η αλήθεια είναι Πρόεδρε πως εσύ το έλεγες πάντα. Όποιος συνάδελφος ήταν κοντά στη σύνταξη και σε ρωτοούσε αν τον συμφέρει να βγει ή όχι εσύ μονίμως απαντούσες όχι μην βγαίνετε ακόμα. Οι πολιτικές όμως ήταν τέτοιες που ήθελαν με βίαιο τρόπο να παολιγνιτοποιήσουν τη χώρα. Και μπούκωναν με δώρα και επιδόματα όσους έβγαιναν. Τώρα που καταλαβαίνουν ότι θα αφήσουν τον κοσμάκη χωρίς ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο παρακαλάνε τον κόσμο να επιστρέψει.

    • Η γενοπ διαπραγματευόταν ολο και μεγαλύτερο μπόνους εθελούσιας αποχώρησης για να γίνει δελεαστική ….

  • Όσοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση, να το κάνουν. Όχι εγωισμοί, όχι μεμψιμοιρίες. Οι καιροί είναι δύσκολοι και μας χρειάζονται όλους. Όχι όμως με το απαράδεκτο καθεστώς των εργολάβων. Καθαρές κουβέντες.

  • Δε ντρέπονται λίγο η νέοι άνθρωποι τι θα κάνουν δεν θα δουλέψουν ποτέ σε αυτόν τον τόπο πρόεδρε αν δεν απαιτήσεις πρόσληψης είσαι συνυπεύθυνος σε ότι γίνει σε αυτόν τον τόπο κ εσύ κ όλοι οι υγιείς συνδικαλιστές κ μη μου πείτε για τεχνογνωσία γιατί το ενενήντα τις εκατό τις δουλειάς το έχουν αναλαβει εργολάβοι κ οχταμηνα

  • Τι θα ακούσαμε πάλι…. Να γυρίσουν οι συνταξιούχοι. Πήραν παχυλό εφάπαξ, πήραν μπόνους, ξαναπήραν έξτρα μπόνους… πήραν…. πήραν….πήραν…. Φτάνει πια, ας προσλάβουν νέους και μαζί με τους ήδη υπάρχοντες θα μάθουν και αυτοί τη δουλειά……. έλεος ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ φτάνει πια……………………..

      • Υποτιμάς τους νέους ανθρώπους,αν τα μαζέψουν τα παιδιά σας και φύγουν στην Γερμανία εξαιτίας ενός παράφρονα,να δούμε για ποιον θα πολεμάτε.

        Αφού η ΔΕΗ δεν θα κλείσει γιατί δεν γίνεται ας προσλάβει νέους ανθρώπους με φυσιολογικούς μισθούς που δεν θα προκαλούν όπως οι παλιοί κακομαθημένοι.

    • Εδώ δεν λύνουμε το πρόβλημα της ανεργίας. Εδώ λύνουμε το πρόβλημα παραγωγής λιγνίτη. Θέλεις ανθρώπους να ξέρουν τι είναι ορυχείο, τι είναι λιγνίτης και πως τον βγάζουν.

  • μητσοτακη τα εκανες μπαχαλο και τωρα τρεχουμε και δεν προλαβαινουμε προκειμενου η χωρα να μην μεινει χωρις ρευμα,ντροπη και αναρωτιεμαι ολα αυτα τα ποσα που εδωσε η δεη δηλαδη ο ελληνας φορολογουμενος προκειμενου καποιοι στα 55 και 60 να παρουν μπονους συν εφαπαξ τι γινονται;

  • Να γυρίσουν πίσω αυτοί που ήταν το τελευταίο διάστημα η μεγαλύτερη φίρα μέσα στη ΔΕΗ για να διπλασιαστεί η ενέργεια…. Θα τρελαθούμε τελείως…. Να πάρετε συμβασιούχους οκταμηνίτες που τόσα χρόνια ξέρουν καλά τη δουλειά τους εκεί μέσα και θα μπορέσουν να ανταποκριθούν όχι να πάρετε τη μεγαλύτερη φίρα!!

  • … έτσι προσπαθούν να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών στην περιοχή. Εξάλλου τέτοιες πρακτικές έχουν εφαρμοστεί πολλάκις. Θα τους το επιτρέψετε και πάλι;

  • Πάρτε νέους με συμβάσεις αορίστου και πλάνου τουλάχιστον 10ετιας τα κριτήρια τα πληρούν πολλοί άνθρωποι που δούλεψαν 8μηνα διώξτε τον Σεπτέμβρη και όσους θέλουν να φύγουν (διάφορα ακούγονται) που έχουν τεράστιο μισθολογικό κόστος για την ΔΕΗ και όλα μέλι γάλα εγώ δεν γυρνάω τον ποπό τους να βαρανε

  • Να φέρουν καινούργιο κόσμο τόσος κόσμος άνεργος υπάρχει όχι συνταξιουχους τ θ ακούσουμε άλλο μήπως πάς για βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ πετάς τέτοια κύριε αδαμοπουλε για ν σοβαρευτουμε λίγο τόσος κόσμος πεινάει φέρτε νέους ν δουλέψουν

  • Καμία μα καμία εμπιστοσύνη σε γενοπ, Σπάρτακο, ένωση, ετε, ΝΔ,ΣΎΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
    Αυτοί με τον ενα ή άλλο τρόπο μας έφεραν εδώ στον γκρεμό.
    Ο μάστορας θυμάστε έχε πει ότι φεύγει από την Κοζάνη, όσοι μένουν εδω καλά να πάθουν, ο μοσχος αλλα λόγια να αγαπιόμαστε, ο αδαμιδης τα ίδια, ο μεγάλος καραξεφτερης, ο Λάκης ντε, δήλωνε και δηλώνει ΝΔ και ξερό ψωμί.
    Οι δήμαρχοι έκαναν φωτοβολταϊκά, ο περιφεριαρχης σφυρίζει αδιάφορα και ο εμπορικός σύλλογος στην κοσμαρα του.
    Τώρα θέλουν πίσω τους ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ
    Μόνο στο κράτος μπανανιας μπορεί να συμβαίνει αυτό.

  • ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ. . ΜΟΝΟΝ ΟΙ. ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ. ΨΑΧΝΟΥΝ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. ΤΗΣ. ΔΕΗ ΓΙΑΤΙ. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ. ΛΕΕΙ ΟΤΙ. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΛΙΩΣ ΘΑ. ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ . Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΛΩΣΤΕ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ . ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ .

  • Αδαμίδη ξαναβάλε το τρένο στις ράγες. Να γίνει πάλι η ΔΕΗ δημόσια και να ανοίξουν ορυχεία και Σταθμοί μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Κανένας απ’ αυτούς τους άχρηστους που τριγυρνάνε καλοκαιριάτικα στα πανηγύρια των χωριών και των πόλεων πουλώντας εκδούλευση και μούρη για να πιάσουν μερικά ψηφαλάκια δεν είναι ικανός να πολεμήσει για την περιοχή. Με μαγκιά συνδικαλιστική και τσαμπουκά ανθρώπου που εκπροσωπεί χιλιάδες σκληρά εργαζόμενους που ματώνουν για το μεροκάματο χτύπα πολιτικά όσο πιο δυνατά μπορείς μέχρι να γονατίσουν. Άντε μπράβο.

  • ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΥΠΕΡΣΥΧΡΟΝΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…

  • Τους δώσατε ένα κάρο λεφτά να φύγουν τώρα ξαναδωστε τους αλλά τόσα για να γυρίσουν….Κάντε προσλήψεις…

  • Nα βάλετε τις γυναίκες απ’ τα πλητώμενα χωριά.Που μπαίνουν 8αμηνα συνέχεια σε ειδικότητες πρώτης γραμμής

  • Μητσοτάκη τα 700 είναι λίγα, στα 2000 πρέπει να πάνε τα τημολόγια. Ακόμα μυαλό δεν έβαλε αυτή η σκ@τοφάρα ο αίλλινας. Σκ@τόψυχοι που δεν τους καίγεται καρφί για το δημόσιο αγαθό αρκεί να βολέψουν τα παιδάκια τους που τους έκαναν τεμπελχανάδες ή να βάλουν καμία να καταβρέχει την τέφρα. Μητσοτάκη μην αφήσεις τίποτα όρθιο…

  • Φάτε τις σάρκες σας ελληναρες. Και θέλετε να πάει μπροστά ο τόπος τέτοιοι που είστε τέτοιοι πολιτικοί σας πρεπουν. Να ψοφήσει η γίδα του γείτονα τώρα και να μην ξαναφυτρωσει χορταρι στην αυλή του.

    ΥΓ. Όποιος δεν δούλεψε στα ορυχεία της ΔΕΗ να κλείσει το στόμα του και να μην έχει άποψη.
    30 χρόνια στα ορυχεία πάνω από 40 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Μόνο λοιπόν

  • Ο,τι έλεγαν όλοι σχεδόν εδώ στην περιοχή πως έπρεπε να γίνει ή να μην γίνει. Αλλά η ιδιωτική ενέργεια σε συνεργασία με την ιδιωτική κυβέρνηση, έκαναν φοβεροοοο προγραμματισμό!!!
    Τα έκαναν οοολα ανάποδα!

  • Η χειρότερη φάρα με διάφορα οι συνδικαλιστές! Μόλις τελειώσεις αυτούς μητσοτάκη θα σε ψηφίζω και ας πεινάω!

  • Καταγγελία έκανε τι θέλει να κάνει η ΔΕΗ . Και βγαίνετε και κράζετε όλοι σας αντί να κράζετε την Κυβέρνηση που θέλει να κάνει αυτό να μην κάνει προσλήψεις.

  • Ελεος πια με τους δεητζιδες…βαλτε νεα παιδια….η νεοι απο την επριοχη φευγουν και αυτοι π ειναι ακομα εδω θα φυγουν εν τελη….ξυπνατε ο πληθυσμος γερναει…οι νεοι δεν κανουν οικογενειες γτ τους καψατε…και μ λετε για τους παλιους δεητζιδες πισω; Παει μπηκαν αυτοι βγηκαν συνταξη τελος! Εφυγαν!!!
    Τα παιδια σας να δουλεψουν τωρα και ας ειναι και του γειτονα και του παραγειτονα! Ουτε Α ζωνη στην μονιμοτητα π μπαινουν οχταμηνα και δεν κανουν τπτ γτ εχουν τον στανταρ οτι θα ξαναμπουν ουτε τπτ! Οι νεοι απο δω και περα…κοιταξτε τον τοπο σας και αφηστε τα συμφεροντ αυπου η α ζωνη να μπει…οι παλιοι δεητζιδες πισω….οχι! Οι νεοι μονο…τα παιδια σας!

  • Ελεος πια με τους δεητζιδες…βαλτε νεα παιδια….η νεοι απο την επριοχη φευγουν και αυτοι π ειναι ακομα εδω θα φυγουν εν τελη….ξυπνατε ο πληθυσμος γερναει…οι νεοι δεν κανουν οικογενειες γτ τους καψατε…και μ λετε για τους παλιους δεητζιδες πισω; Παει μπηκαν αυτοι βγηκαν συνταξη τελος! Εφυγαν!!!
    Τα παιδια σας να δουλεψουν τωρα και ας ειναι και του γειτονα και του παραγειτονα! Ουτε Α ζωνη στην μονιμοτητα π μπαινουν οχταμηνα και δεν κανουν τπτ γτ εχουν τον στανταρ οτι θα ξαναμπουν ουτε τπτ! Οι νεοι απο δω και περα…κοιταξτε τον τοπο σας και αφηστε τα συμφεροντ αυπου η α ζωνη να μπει…οι παλιοι δεητζιδες πισω….οχι! Οι νεοι μονο…τα παιδια σας!

  • Λογικά αυτό το καθεστώς θα γίνει για μερικούς μήνες ένα χρόνο ισως, για να εκπαιδευτούν δυο τρεις νεώτεροι υπάλληλοι από κάθε συνταξιούχο. Μια χαρά.

  • Έχει νέα παιδιά που δούλεψαν με συμβάσεις στην ΔΕΗ κ στα ορυχεία κ στους ΑΗΣ Κ ΞΕΡΟΥΝ να πω κ καλύτερα την δουλειά από τους συνταξιούχους ας προσλάβουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.