Γ. Αδαμίδης: «Άλλη μια αρνητική πρωτιά της περιοχής!Πρωταθλήτρια η ΠΔΜ στη μείωση του πληθυσμού»

20 Ιουλίου 2022
12:27
Πριν από τέσσερις μήνες, την πρώτη του Απρίλη, στην Πτολεμαΐδα είχα την ευκαιρία μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου της πόλης Παναγιώτη Πλακεντά να παραβρεθώ στην Ημερίδα της ΚΕΔΕ “ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ” και να τοποθετηθώ εκφράζοντας μεταξύ των άλλων την ανησυχία μου για μια προδημοσίευση των αποτελεσμάτων της Απογραφής στη Ναυτεμπορική που αφορούσαν την πληθυσμιακή συρρίκνωση της Δυτικής Μακεδονίας. Η εκτίμηση τότε ήταν ότι θα κυμανθεί από 7% έως 12%. Σήμερα έρχονται να επιβεβαιωθούν πανηγυρικά αυτές οι προβλέψεις καθώς μόλις χθες δημοσιεύθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ τα αποτελέσματα Απογραφής του Μόνιμου Πληθυσμού. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει μακράν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή συρρίκνωση από όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες σε ποσοστό που ξεπερνάει το 10% και είναι τριπλάσιο από το μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο.
Όταν λοιπόν μιλάμε για καταστροφικές πολιτικές που στοχοποίησαν τη Δυτική Μακεδονία και κατέστρεψαν τον παραγωγικό ιστό της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στέλνοντας στην ανεργία και κατ’ επέκταση στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση έναν μεγάλο αριθμό μέχρι πρότινος συμπολιτών μας αυτό ακριβώς εννοούμε. Σε μια Περιφέρεια που δεν έχει πολλές ευκαιρίες και πολλά περιθώρια να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη το παραγωγικό της μοντέλο όταν έρχεσαι και διαταράσσεις με τέτοιο βίαιο τρόπο τις οικονομικές ισορροπίες λαμβάνεις και τα επίχειρα.
Οι αριθμοί μιλάνε και οι αριθμοί δεν ψεύδονται ποτέ σε αντίθεση με όσους κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

24 σχόλια

  • Μας κατέστρεψαν. Οι κόποι δύο και τριών γενιών πάνε χαμένοι. Οι περιουσίες μας έγιναν σκόνη. Ο τόπος μας δεν αντέχει να ταϊσει τους ανθρώπους του. Αντί να αναγνωρίσουν την αναντιστοιχία της κοινωνίας με την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας και να προχωρήσουν άμεσα σε εκλογές γίνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο καθεστώς. Πρέπει να φύγουν αλλά με δημοκρατικό τρόπο. Εκλογές τώρα.

    • Βρε Παυλάρα βγάλε τα πρασινοροζ γυαλιά που έχεις φορέσει και αντίκρισε επιτέλους την σκληρή πραγματικότητα. Ο τόπος ρημάζει και η περιουσία σου έγινε καπνός γιατί οι άρχοντες του τόπου είναι μόνο για τα πανηγύρια. Και όσο τους ψηφίζεις τόσο θα μυξοκλαις και θα ζητάς εκλογές. Αλήθεια θέλεις εκλογές για να ψηφίσεις τον Αδαμίδη, τον Καρυπίδη και τον Μίμη για να σε σώσουν; Χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα.Μπα σε καλο σου

      • Οχι θελουμε εκλογες για να ξαναβγαλουμε παλι τα φυντανια που μας εσωσαν πααααααρα πολυ 3 χρονια τωρα , θελουμε τον Μιχαλακη τον Γιωργακη το Βικακι και το Σταθακη με τις σελφι αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα μπααα σε καλο σου.

  • ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΚΟΜΗ….ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ.ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ…..

  • ΚΛΑΨΕ ..ΚΛΑΨΕ.ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑς ΘΑ ΣΕ ΒΟΛΕΨΕΙ.ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕς ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΒΟΘΡΟς..ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΑΔΑΜΙΔΗ.ΠΟΛΥ..ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΧΟ ΟΠΩς Ο ΑΡΧΗΓΟςΕ ΣΟΥ..ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ..ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕς ΤΟ 2029..ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΙΣΩς ΤΟΤΕ..ΚΛΑΨΕ..

  • Αυτή είναι η πραγματική ομως πικρή αλήθεια κι αυτά είναι τα πρωτα ενδεικτικά ωστόσο πολύ σοβαρά αποτελέσματα της άθλιας Κυβερνητικής Πολιτικής του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για την περιοχή μας , που εφαρμόζεται δυστυχως με τη συνεργασία ή την ανοχή των τοπικών Αυτοδιοικητικών Παραγόντων…της Περιφέρειας και των Δήμων…

    • Ποσό ζαβοζαιος είσαι ? Η μείωση του πληθυσμού αφορά την δεκαετία 2011 με 2021 , ο Μητσοτάκης σε αυτήν δεκαετία είναι τρία χρόνια πρωθυπουργός και ο Τσιπρας τέσσερα μισή . Ποιος φταίει περισσοτερο ? Πάρτο χαμπάρι η αριστερά της ψευτιάς και του διχασμού ποτα ξανά στην εξουσία .

      • Πόσο άσχετος με την πραγματικότητα των αριθμών είσαι!! Επί Μητσοτάκη η δραστηριότητα στα λιγνιτωρυχεία και στους ΑΗΣ μειώθηκε στο 1/3 της περιόδου του 2018, επομένως έφυγαν πολλοί για να βρουν δουλειά σε άλλες περιοχές. Αυτό το ξέρουν και τα μικρά παιδιά.

          • Και οι επειχηρησεις που δεν στηριχθηκαν επι νουδουλογιδων κηφηνων. Μην μπερδευεσαι.
            Παρτε κι αλλα εξυπνα μετρα για να φυγουν και τα σαλιγκαρια απο δω!

        • Πήρες αναλυτικά στατιστικά σε ποιες χρονιές έγινε η μεγαλύτερη μείωση και γράφεις το σχόλιο σου ή απλα είσαι Τσυριζαιος και μπουρδολογεις γιατί σε αυτόν τον τομέα είστε πρωταθλητές ?

  • Εγώ συνταξιούχος από την ΔΕΗ είμαι δήλωσε ο γραμματέας του Σπάρτακου
    (γνωστός συνδικαλιστής)
    φεύγω από την περιοχή και θα πάω να ζήσω στο παραθαλάσσιο πού Με τόσο κόπο απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια
    Άρα τι θέλεις να μας πείς Γιώργο όταν δεν καταδικάζεις την Δημόσια δήλωση τού συνεργάτη σου;
    Εκτός και αν θέλεις δημοσιότητα για άλλο σκοπό!;!

  • Εδω και τοσα χρονια δεν κανατε τιποτα για τους μεροκαματιαρηδες.Εσεις τρωγατε αστακους κι εμεις γαυρο.Εσεις στις παραλιες και τα νησια εμεις στα χωρια για καμια ντοματα.Τωρα σας επιασε ο πονος;Μην ανησυχειτε τοσο πολυ, γιατι ο ηλιος βγαινει για ολο το λαο.Οποιος εχει ορεξη για δουλεια ειναι περιζητητος.

  • Αν δεν ηταν η ΔΕΗ να σας ταιζει ολους με χρυσά κουτάλια 50 χρονια η δυτικη μακεδονια θα ηταν ένα μεγάλο, ορεινο, χωριο που κανενας δεν θα ήξερε που πεφτει στον χάρτη.Οποιος δεν καταλαβαινει που ζει και νομίζει πως ειναι στο κέντρο του κόσμου αυτα παθαινει γιατι δεν βαζει αναπτυξιακες προτεραιότητες που θα τις υλοποιήσει με σχέδιο και σε συγκεκριμένο χρονικο ορίζοντα. Τωρα θα χαθει μια γενια μεχρι οι Κοζανιτες και λοιποί να συνειδητοποιήσουν ότι σε σχεση με τις υπολοιπες περιφέρειες που λιγο πολύ ζουν απ τον τουρισμό θα πρεπει εμεις εδω να δουλέψουμε διπλά και με ανθρώπους που ξερουν και μπορούν.

  • για τον πληθυσμό της ΠΔΜ

    Ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης δεν έχει άποψη ; !!!

    για τον πληθυσμό της Ελλάδας

    1. SOS : Χάθηκαν τρεις πόλεις σαν το Ηράκλειο μέσα σε δέκα χρόνια ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 29-1-21
    2. Η πραγματική ωρολογιακή «βόμβα» της Ελλάδας.
    Η Ελλάδα γίνεται το γηροκομείο της Ευρώπης. ( Γκερντ Χέλερ,ανταποκριτής της Γερμανικής εφημερίδας Χάντελσμπλαντ).
    3. Η υπογεννητικότητα αποτελεί τραγωδία για την Ελλάδα» εκτιμά ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας.
    Σε 15 χρόνια το 1/3 των Ελλήνων θα είναι άνω των 60 ετών. Οι γείτονές μας Αλβανοί έχουν δείκτη γονιμότητας 3,5 και εμείς πέσαμε κάτω του 1.

    Το παραμύθι ότι όσο οι Έλληνες δεν γεννούν,τους υποκαθιστούν με την υπεργεννητικότητά τους οι αφροασιάτες μετανάστες, είναι αφελές και άκρως επικίνδυνο.

  • kozan.gr 04 Οκτωβρίου 2020.

    -925 γεννήσεις έναντι 1771 θανάτων στην Π.Ε. Κοζάνης, για το 2019
    -5094 γεννήσεις έναντι 8988 θανάτων, για το ίδιο έτος, στην Δ. Μακεδονία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.