Κάτανας Χάρης: Σοβαρότατος είναι ο κίνδυνος να κλείσει η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Καστοριάς

22 Ιουλίου 2022
09:51
Οφείλω να υπενθυμίσω στους Καστοριανούς συμπολίτες μου, πως με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχης για την Π.Ε Καστοριάς έχει οριστεί η περιφερειακή σύμβουλος και καρδιολόγος, κ. Δέσποινα Κοζατσάνη. Θέλω να πιστεύω πως λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς της θα έχει ήδη επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο και θα έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ώστε εκείνος με τη σειρά του να θέσει το σοβαρότατο αυτό θέμα στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να μη συμβεί το αδιανόητο γεγονός για την Π.Ε Καστοριάς, να κλείσει δηλαδή η καρδιολογική κλινική της Περιφερειακής Ενότητας που η ίδια η κ. Κοζατσάνη ηγείται πολιτικά ως χωρική Αντιπεριφερειάρχης. Στην περίπτωση δε, που το έχει ήδη πράξει και ο κ. Περιφερειάρχης δεν κατάφερε ή δεν ασχολήθηκε με το τόσο σημαντικό αυτό γεγονός, εκτιμώ πως θα μπορούσε η ίδια ως καρδιολόγος ιατρός να «βάλει πλάτη» ώστε να μη κλείσει η καρδιολογική κλινική στο Νοσοκομείο της Καστοριά μας.
Άποψη μου διαχρονικά είναι πως το λειτούργημα του ιατρού είναι ένα από τα ιερότερα. Όταν μάλιστα η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο, αυτονόητο είναι πως προηγείται η ιατρική ιδιότητα έναντι του οποιοδήποτε πολιτικού αξιώματος. Εφάμιλλα πολιτικά παραδείγματα έχουμε δει άλλωστε στο παρελθόν, από γιατρούς που δραστηριοποιούνται στην πολιτική, σε υψηλότατα μάλιστα αξιώματα, και επέλεξαν να αφήσουν τη πολιτική θέση τους, ώστε συνεισφέρουν ανιδιοτελώς στη δημόσια υγεία. Θέλω να πιστεύω πως εάν μέχρι τις 25 Ιουλίου δε βρεθεί λύση, θα πράξετε το αυτονόητο κ. Αντιπεριφερειάρχη ώστε με το παράδειγμα σας να «πιέσετε» τον Περιφερειάρχη να κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να καλυφθεί το τεράστιο ιατρικό κενό στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καστοριάς.

9 σχόλια

  • Τι ψηφίσαμε ρε φίλε, Κασαπιδη είσαι ότι χειρότερο, βγες απο την τρυπα σου ρε γελοίε και ανέλαβε τις ευθύνες σου.

  • Ενώ της Κοζάνης η καρδιολογική φυσάει!!!!
    Έφυγαν οι καλύτεροι…θα ανέβαζαν την κλινική στα ύψη …με στεφανιογραφιες κι άλλες υψηλού επιπέδου εξετάσεις…αλλά μάθαμε να στέλνουμε τα δύσκολα στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα…άσε τα προσωπικά συμφέροντα!!!!
    Ο περιφερειάρχης πρόσφερε(αναγκαστικά) πάρα πολλά στην κλινική …σε εξοπλισμό…αλλά δυστυχώς και καινούργιο νοσοκομείο να γίνει η Κοζάνη πάσχει από ανθρώπινο δυναμικό.
    Τα επαγγέλματα υγείας είναι λειτούργημα κι όχι να πάω να τελειώνω τη βάρδια μου να πληρωθώ( και σ οποιον δεν αρέσει να μην τρέχει να προσληφθεί στο δημόσιο …αςπαει στον ιδιωτικό τομέα)
    Η ΚΟΖΑΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΣΩΣΤΉ ΠΕΡΊΘΑΛΨΗ!!!

    • Ποιοί καρδιολόγοι εφυγαν λεβέντη. Αυτοί που υπονοείς είχαν προσληφθεί ως εντατικολόγοι.
      Εκτός αν στο δικό σου αξιολογικό σύστημα προσλαμβάνεις ψυχίατρους για οδοντίατρους,
      ή ουρολόγους για παιδίατρους .
      Ως πότε θα πουλάτε παραμύθι, ανάλογα με τις αντιπάθειες ή τις συμπάθειες;

  • Η Κοζάνη και η Πτολεμαΐδα έχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες λόγω όλα μεγαλύτερου πληθυσμού . Αυτό δε σημαίνει όμως πως πρέπει να αφήσουμε την Καστοριά χωρίς καρδιολογική κλινική . Μπράβο στο Χάρη που παρεμβαίνει . Κ. Περιφεριάρχη θα βγάλεις πάλι καμένα δελτίου τύπου για τον Κάτανα που ορθά επισημαίνει τα πολιτικά λάθη σου; Η μήπως είναι καλύτερα μα πεις την αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς να επιστρέψει στη θέση της στην καρδιολογική για να μην κλείσει ; Όταν ο κόσμος μένει χωρίς γιατρό δε γίνεται να κοιμάμαι τη θέση και να πεθαίνει ο κόσμος .

  • Ρε κασαπιδη εκανες διπλο εγκλημα,απο την μια αλλαξες τον Σαββοπουλο που παιζει στα δαχτυλα τα αυτοδιοικητικα μεγα φαουλ και απο την αλλη εβαλες την κοζατσανη που και δεν το κατεχει και αποψιλωσες την καρδιολογικη που τοσο εχει αναγκη η καστορια και που ειναι οντως πολυ καλη στα ιατρικα η κυρια δεσποινα,πολλα λαθη μαζεμενα,ο πολιτικος πρεπει να βλεπει το σωστο του τοπου και οχι να κραταει ισσοροπιες,λαθη τραγικα ειδικα για την καστορια.

  • Καίρια και επι της ουσίας παρέμβαση. Μπράβο Χάρη που επισημαίνεις τα αυτονόητα… είμαστε μαζί σου!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.