Τα ΤΕΠ Κοζάνης δέχονται αυτό τον καιρό απίστευτο κύμα προσέλευσης – Δυστυχώς, αν και έγινε ξεχωριστό Τμήμα εδώ και αρκετό καιρό, δεν διαθέτει ούτε αρκετούς νοσηλευτές, ούτε και δικούς του γιατρούς να το στελεχώσουν (Γράφει η Βασιλική Γκάσταρη)

31 Ιουλίου 2022
15:04
Τα ΤΕΠ Κοζάνης δέχονται αυτό τον καιρό απίστευτο κύμα προσέλευσης. Στα ΤΕΠ Παθολογικού Τομέα που δέχεται και το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών υπάρχει ένας ειδικός και ένας ειδικευόμενος. Οι 2 αυτοί γιατροί, από τους οποίους ο ένας είναι υπό εκπαίδευση, καλούνται να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά του Νομού, πλην Εορδαίας, για ένα 24ωρο.Έχετε χρειαστεί ποτέ να δουλέψετε χωρίς να σταματήσετε για 24 ώρες; Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να μην σταματήσεις ούτε για φαγητό, ούτε για ένα καφέ και η δουλειά να είναι τόσο απαιτητική που να πρέπει να δουλεύεις με το 100% της προσοχής και των γνώσεών σου;
Τα ΤΕΠ θα έπρεπε να είναι το κόσμημα του Νοσοκομείου. Είναι το πρώτο Τμήμα που θα επισκεφτεί ο πολίτης. Δυστυχώς, αν και έγινε ξεχωριστό Τμήμα εδώ και αρκετό καιρό, δεν διαθέτει ούτε αρκετούς νοσηλευτές, ούτε και δικούς του γιατρούς να το στελεχώσουν.
Σε όλο το διάστημα της πανδημίας, καλούνται οι γενικοί ιατροί να εφημερεύσουν στα ΤΕΠ. Οι γενικοί γιατροί είναι γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Φεύγοντας, με το έτσι θέλω, από τη θέση τους, “βουλώνουν” οι τρύπες στο Νοσοκομείο αλλά ανοίγουν εκεί από όπου τους παίρνουν.
Η μόνη λύση είναι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για τα ΤΕΠ και να αφεθούν οι γενικοί ιατροί που έχουν κατεξοχήν το ρόλο του οικογενειακού ιατρού να περιθάλψουν τους πολίτες στις περιοχές ευθύνης τους. Λειτουργώντας σωστά η Πρωτοβάθμια θα αναχαιτίσει και την προσέλευση στο Νοσοκομείο από τα περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπισθούν εκεί και θα φτάσουν στα ΤΕΠ μόνο αυτά που χρειάζονται δευτεροβάθμια διερεύνηση και αντιμετώπιση.
Επομένως, μόνη λύση ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μόνιμου προσωπικού.

19 σχόλια

  • Τα ΤΕΠ απο καταβολής ΕΣΥ ανήκουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγειας. Οπότε γενικους παθολόγους και γενικούς γιατρούς θα έχουν. Αντε τώρα να βγάλεις άκρη

    • τι σχέση έχει η πρωτοβάθμια με τα ΤΕΠ των νοσοκομείων ρε Έλληνα της διασποράς, τα ΤΕΠ είναι για επείγοντα που χρειάζονται άμεση παρέμβαση γιατι υπάρχει κίνδυνος ζωής, δεν πάμε εκεί επειδή έχουμε ευκοίλια , ούτε επειδη έχουμε βήχα. άντε συνέλθετε βλήματα

      • διάβασε μπας και ξεστραβωθεις. Τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων ανήκουν εξορισμού στην ΠΦΥ. Πιες το γαλατακι σου τωρα και ξεκινα τους συνδικαλισμους

  • Ειστε η ίδια κυρια που σας πρότεινε η τοπική του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχετε στο ψηφοδέλτιο της Π.Ε Κοζάνης στις επικείμενες εκλογές ?

    • Δεν είναι χάλια απο γιατρούς τα νοσοκομεία μας;
      Ο ΣΥΡΙΖΑ που σας άφησε και λεφτά στο συρτάρι (η μοναδική κυβέρνηση) σας φταίει πάλι;

      • Τα λεφτά στο συρτάρι το προέβλεπε το μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσιπρας , δεν πήρε ξαφνικά ο πόνος τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ να δημιουργήσουν ταμειακά αποθέματα . Όσο για τα νοσοκομεία ήταν και είναι σε κακή κατάσταση , δεν είναι τωρινό το φαινόμενο .

  • Αφού ο Μωυσής μας θεωρεί πως η ιδιωτική υγεία είναι η λύση για όλα, θες άνθρωπε μου να έχεις υγεία, σωστά χέρια, πόδια κεφάλι κτλ.,να είσαι ζωντανός; ΠΛΗΡΩΝΕ.(δεν είναι και τόσα πολλά τα χρόνια που πέταξε έξω τους ανασφάλιστους με 25% ανεργία που είχε δημιουργηθεί απο την κυβέρνηση του και είχε βάλει εισιτήριο ο ίδιος ο Άδωνις όπως περηφανευόταν).

    Αν δεν μπορείς ας προσεχές, γιατρούς δεν θα πάρουμε μόνιμους για να τους πληρώνουμε, πήραμε αστυνομικούς να σας δερνουμε όταν θέλετε γιατρούς και παπάδες για να σας θάβουμε όταν πεθάνετε που δεν έχουμε γιατρούς.

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.. Ξέρεις εσύ.

  • Τώρα τα διάβασε ο υπουργός δικηγόρος κ Πλεύρης και θα τα κάνει πράξη !!!!!!!!
    Α και μην ξεχάσω και ο πρωθυπουργός κ ΚΟΥΛΗΣ !!!!!!!

    Ένας πατέρας τριών γιατρών

    • Και γιατί κ. Κώστα μας, πατέρα τριών γιατρών τους κρατάς «άνεργους» και δεν τους στέλνεις στα νοσοκομεία να δουλέψουν. Απ΄όσο ξέρουμε έχουν λίστες ανοικτές και στην Κοζάνη και στην Πτολεμαϊδα. Η λέμε μόνο για να λέμε; Κι αν πράγματι λες αλήθεια και θέλεις να κρατήσεις και την ανωνυμία σου και θέλεις να βοηθήσεις και τα παιδιά σου και αυτά δεν πάνε από μόνα τους να συζητήσουν με τα νοσοκομεία, τότε δώσε τον αριθμό τηλεφώνου σου sτο site του kozan.gr, να επικοινωνήσει το site απ΄ευθείας με τους διοικητές των 2 νοσοκομείων για το θέμα σου. Και αν πράγματι έχεις τέτοιο πρόβλημα τότε σίγουρα ,κατά ένα μεγάλο μέρος του τουλάχιστον, θα λυθεί. Και θεωρώ, προκαταλαμβάνοντας βέβαια, άλλα γνωρίζοντας ευρύτερα την στάση του, ότι το Kozan.gr με ευχαρίστηση θα το κάνει για να βοηθήσει.

  • αντι να πει να φερουν πισω τους υγειονομικους σε αναστολη αυτη λεει μόνη λύση ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ…. γελαει ο κοσμος, το καθαρμα ο γουρλοματης μας εχει καταστρεψει, φερτε πισω τους υγειονομικους καντε και προσληψεις πεθαινει κοσμος χωρις λογο αλητες

    • Αν κρίνω από την φρασεολογία σου ,πολύ καλά κάνει και σε έχει εκτός . Η θέση σου είναι σε κανένα γήπεδο να βρίζεις τους παίκτες και όχι στα νοσοκομεία να προσφέρεις υπηρεσίες στους συνανθρώπους σου .

  • Ναι μόνο στα ΤΕΠ έχετε ελλείψεις το υπόλοιπο Νοσοκομείο πάει σφαίρα είναι Άριστο με τους Άριστους

  • οποιος εχει παραδες θα πηγαινει στα ιδιωτικα κ θα ζει, οποιος δεν εχει…

    ζειστε λιγο πιο ολιστικα…

  • Το νοσοκομείο στους ιδιώτες! Τα ΤΕΠ δεν έχουν ούτε είσοδο ούτε χώρο για covid, ποιος θέλει να πάει να δουλέψει εκει;;

  • Το γεγονός οτι ήταν η μόνη κυβέρνηση που άφησε λεφτά και μάλιστα εν μέσω μνημονίου λέει πολλά,η ΝΔ εν μέσω μνημονίου τι άφησε;Το ΠΑΣΟΚ;

    Η μόνη κυβέρνηση που δεν άρπαξε,που έβαλε τα ΜΜΕ να πληρώσουν,που δεν πήρε μίζες.
    Που άφησε γιατρούς τουλάχιστον διπλάσιους σε σχέση με πρίν, που έβαλε γάζες και υλικά στα νοσοκομεία,που έβγαλε το εισιτήριο στο ήδη πληρωμένο νοσοκομείο.

    Ακόμη μιλάτε ρε φαταουλες; Ακόμη που έχετε γεμίσει το δημόσιο με διπλάσιους μετακλητους απο οποιαδήποτε κυβέρνηση(οι οποίοι πληρώνονται τελευταίο κλιμάκιο, κοινώς παραπάνω από οτι μόνιμος με 25 χρόνια προϋπηρεσίας).Που προσλαμβάνεται παπάδες και αστυνομικούς με το κιλό και όχι γιατρούς.

    Που δίνεται δεκάδες εκατομμύρια στα ΜΜΕ για διαφήμιση πανδημίας που βάση νόμου (του ΣΥΡΙΖΑ εννοείται) οφείλει να είναι δωρεάν.
    Άντε κάντε εκλογές να σας στείλουμε σαπερα.

  • προσλήψεις ναι αλλά και εσείς προσωπικά αν έχετε 10 ραντεβού και δείτε 14 δεν θα πάθετε και τίποτε. μην είστε τόσο απομάκρη και διώχνετε τον κόσμο. μην πάτε με το γράμμα τον ραντεβού.

  • Να κάνετε ενέργειες κυρία Γκάσταρη, ώστε να γυρίσουν στη δουλειά τους οι υγειονομικοί σε αναστολή.
    Τι κατάσταση είναι αυτή?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.