Ακρόαση ηθοποιών (Για την παράσταση «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου)

4 Αυγούστου 2022
10:51

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης καλεί σε ακρόαση ηθοποιούς (άνδρες και γυναίκες) για τις ανάγκες της παράστασης της παιδικής σκηνής του, για το έργο «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Ζητούνται 7 ηθοποιοί με μεγάλη άνεση στην κίνηση και το τραγούδι.

Συγκεκριμένα:

·      Μία γυναίκα για το ρόλο της Κυρίας Ούργκα.

·      Ένας μικρόσωμος ηθοποιός με ερμηνευτική ηλικία 10-17 χρόνων για τον ρόλο του Σταύρου.

·      Ένας/μία πολύ μικρόσωμος/η ηθοποιός, για να ερμηνεύσει  το  ρόλο  ενός μικρού παιδιού, του Ραμ Πιμ που έχει μεγάλη άνεση στην κίνηση και το τραγούδι.

·      Ένα άντρας για τον ρόλου του Ευέξαπτου.

·      Ένας άντρας ηθοποιός για τον ρόλο του κυρίου Μυρμηγκιάν.

·      Ένας άντρας ηθοποιός για τον ρόλο του Τζίτζικα. Η γνώση κιθάρας θα συνεκτιμηθεί θετικά.

·      Μία νεαρή ακροβάτις- ηθοποιός που να είναι εκπαιδευμένη στο τραπίζ ή στον κρίκο για τον ρόλο της   Πεταλούδας.

 

Όλοι/ες οι ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν παράλληλα και ρόλους μαθητών/τριών, εργατών κ.α.

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ετοιμάσουν έναν μονόλογο, ένα τραγούδι και κάποια χορευτική δράση με ή χωρίς μουσική.

 

Η γνώση μουσικών οργάνων θα συνεκτιμηθεί πολύ θετικά.

Σε περίπτωση που διαθέτετε κάποιο μουσικό όργανο που μπορεί να μεταφερθεί, θα ήταν καλό να το φέρετε μαζί σας στην ακρόαση.

 

Παρακαλείστε να στείλετε τα βιογραφικά σας, που θα συνοδεύονται από μία ολόσωμη φωτογραφία και ένα πορτραίτο, το αργότερο μέχρι 25 Αυγούστου, στην παρακάτω διεύθυνση:

 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Τριών Ιεραρχών 2 Κοζάνη

50100

Ηλεκτρονικά:

info@dipethekozanis.gr

 Θα γίνει μια πρώτη επιλογή βάσει των βιογραφικών σας και θα λάβετε μέσω email πληροφορίες για τον τόπο και την ακριβή ώρα διεξαγωγής της ακρόασης που προγραμματίζεται να γίνει Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου,  στην Αθήνα.

Οι πρόβες της παράστασης θα ξεκινήσουν στα μέσα Νοεμβρίου

10 σχόλια

  • Η ακρόαση θα γίνει στην Αθήνα, αρα οι ηθοποιοί που κατάγονται από τη Δυτικη Μακεδονία θα πρεπει να κατεβουν στην πρωτεύουσα; Μπράβο,Βασιλειάδη που είσαι από Κοζάνη και σε βάλανε με το ζορι γιατί εχεις εντοπιότητα. Άντε, να αρχίσει το δηπεθε να σου πληρωνει τα ταξίδια στην Αθηνα… διοτι φυσικα δεν κοροϊδεύετε κανεναν με τις, υποτίθεται, 3μελείς επιτροπές. Ξέρουμε τι γίνεται πραγματικά

  • ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης…μέσω Αθήνας!!! Ο Δήμος εικονικής πραγματικότητας για άλλη μια φορά πρωτοτυπεί. Απορούμε μετά για τα χάλια μας…

  • Μισό λεπτό…
    Κάτι δεν καταλαβαίνω..
    το ΔΗΠΕΘΕ που εδρεύει στην Κοζάνη…
    το ΔΗΠΕΘΕ που θα πληρώσεις την παράσταση…
    καλεί ηθοποιούς να στείλουν τα βιογραφικά στην Κοζάνη…
    βέβαια βάζει και mail μην το αδικήσουμε
    αλλά η ακρόαση θα γίνει στην Αθήνα…
    και θα στείλει τα βιογραφικά εκεί…
    βέβαια, πάλι, θα κάνει και μια πρώτη επιλογή
    και μετά όλοι πάλι Κοζάνη για τις πρόβες…

    Έϊ!!!
    ΘΑ ΜΑΣ ΣΙΟΥΡΔΊΣΤΕ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ…

  • Κατηγορουσατε τους προηγουμενους καλλιτεχνικούς διευθυυντές, “τους ξένους”, οτι δεν στηριζαν την Κοζάνη. Επιβάλλατε με το ζορι τον Βαιλειαδη που ειναι από εδώ (δεν πειραζει που ειμαι ερασιτεχνης, χωρις επαγγελματική προϋπηρεσια, χωρις πτυχία, αρκεί που είναι από Κοζανη) γιατί μόνο αυτός ξέρει πως να στηρίξει τον τοπο του… Ντροπή

    • Αυτή τη στιγμη φερνω στο μυαλο μου τουλάχιστον 10 επαγγελματίες που ζουν στην Κοζανη και στις γυρω περιοχες. (Κανενας από αυτους φυσικά δεν είναι ο Γιώτης Βασιλειάδης, καθως δεν είναι επαγγελματίας). Προσωπικα γνωριζω άλλους 5 απο Πτολεμαΐδα και Καστοριά. Και δεν ξερω τι γινεται στις αλλες περιοχές της Δυτικης Μακεδονιας.
      Έχουν δίκαιο όσοι γράφουν πριν στα σχολια γιατι θα μπορουσε να γίνει εστω μια ακρόαση στην Κοζανη και μια στην Αθηνα (;) Απορω βεβαια γιατι όχι στη Θεσσαλονίκη που έχει πλήθος ηθοποιων ειναι κοντά και θα μπορουσαν να πάνε και από τη Δυτική Μακεδονια αυθημερόν.

  • Από ότι κατάλαβα και οι πρόβες θα γίνουν στην Αθήνα. Τουτέστιν η τριμελής επιτροπή θα πηγαινοέρχεται στην Αθήνα για να παίρνει και τα εκτός έδρας. Ευτυχώς πλησιάζουν εκλογές..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.