Η πανέμορφη Βλάστη δίνει μαθήματα ζωής (του Ρούλη Κοκελίδη)

5 Αυγούστου 2022
12:08
Κανένα σχόλιο

Η κοινότητα Βλαστη του δήμου Εορδαίας με σημαντική παρουσία στην εξέλιξη της χώρας μας, συμμετέχοντες πολύπλευρα στον απελεθερωτικο’ αγώνα του 21, συνεχίζει να είναι ζωντανή, ενεργητική. Τήν προηγούμενη Κυριακή με πρωτοβουλία των κατοίκων πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση- συζήτηση του δάσους από τις πυρκαγιές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Με εισηγήσεις πανεπιστημιακών έγινε σοβαρή ενημέρωση και δημιουργήθηκε πλούσιο κλίμα συζήτησης με πολλές και ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις. Τα ερωτήματα πολλά αναφορικά με την δημόσια μέριμνα για την προστασία του φυσικού πλούτου και την βιοποικιλότητα της πατρίδας. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχουν σχεδιασμοί πρόληψης σε γενικό και τοπικό επίπεδο. Γενικά σήμερα είναι εμφανής η εγκληματική εγκατάλειψη της δασοπροστασίας. Πολλά συγχαρητήρια για την ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Μια μικρή αλλά ενεργητική κοινότητα έδωσε μαθήματα ζωής. Σημειωτέον ότι δεν παραβρέθηκε κανένας κυβερνητικός παράγοντας ενώ είχαν υποσχεθεί το αντίθετο. Η επιτελική κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια ” αξιο’λογη ” πρωτοβουλι’α το 2021 κατάργησε τον φορέα διαχείρισης δασών και προστατευομε’νων περιοχών , με αποτέλεσμα στο εθνικό πάρκο Δαδια’ και Βαλια Κα’λντα , δύο περιοχές απαράμιλλης ομορφιάς και σημασίας να έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες δασικών εκτάσεων. Τα δάκρυα δεν μπορούν να σβήνουν τις φωτιές !!! Το επιτελικό σύστημα Μητσοτάκη περί άλλων τυρβα’ζει !!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.