Ο Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Π.Ε Κοζάνης, μετά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Πεζοπόρου Τμήματος της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτ. Μακεδονίας “Ευχαριστούμε θερμά τους πυροσβέστες μας για την τεράστια προσπάθεια”

8 Αυγούστου 2022
13:37

 

Ο μεγάλος καλοκαιρινός εχθρός, οι δασικές πυρκαγιές, έχει κάνει εντονότερη την παρουσία του φέτος, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Χάρη όμως στον έγκαιρο και αποτελεσματικό -μέχρι στιγμής- σχεδιασμό, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ένιωσα λοιπόν την ανάγκη να επισκεφθώ το Πεζοπόρο Αερομεταφερόμενο Τμήμα της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτ. Μακεδονίας, που συμμετέχει στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Είχα εκεί την ευκαιρία να συζητήσω με τα στελέχη του και να τους ευχαριστήσω για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην εθνική αυτή προσπάθεια.

Εξαιτίας και της κλιματικής κρίσης, φέτος ο αριθμός πυρκαγιών στην Ε.Ε., μέχρι τώρα ήταν τετραπλάσιος από τον μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας (1.926 φέτος, ενώ ο μ.ο. της προηγούμενης 15ετίας ήταν 520.

Σε ό,τι αφορά στην εκδήλωση πυρκαγιών, η κατάσταση στη χώρα είναι αντίστοιχη αλλά οι συνέπειες τους αναλογικά βελτιωμένες.

Κάθε εβδομάδα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες πυρκαγιές.

Οι δικοί μας πυροσβέστες ήταν στην πρώτη γραμμή, από τη Δαδιά του Έβρου, μέχρι τη Λέσβο και την Ηλεία, και παραμένουν, στη Βάλια Κάλντα κι όπου αλλού χρειαστεί.

Τους ευχαριστώ θερμά και παραμένω δίπλα τους στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, με στόχο την αναβάθμιση του σώματος και των υπηρεσιών του.

Ευχαριστώ θερμά τον Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχο Σωτήριο Κορέλα, τον Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κοζάνης, Πύραρχο Ιωάννη Αμανατίδη και όλα τα στελέχη για τη συνεργασία τους.

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

17 σχόλια

  • Ο Πρωθυπουργος και αρχηγος της ΝΔ περσι τους σαπισε στο ξυλο με τα ΜΑΤ, τους θεωρεί κατά δήλωση του περιτούς … ”ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑΣ”…. τους είχε χαρακτηρίσει….Στάθη τα ξέχασες ή λες ας βγω στα ψέμματα να δείξω ενδιαφέρον να πάρω κανένα ψήφο από τους κυρ παντελήδες

  • Η κυβέρνηση σας 3 φορές ως τώρα φώναξε βοήθεια από Ρουμανία κυρίως! Πότε θα κάνετε σοβαρές προσλήψεις προσωπικού ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε κάθε φορά σε ξένη βοήθεια????

  • Στάθη είμαι σίγουρος πως στην επόμενη κυβέρνηση θα αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος σου και θα υπουργοποιηθείς διότι αφενός σου αξίζει και αφετέρου το κέρδισες με την αξία σου

    • Η επομενη κυβερνηση δεν θα ειναι αυτο το συνονθυλευμα που εχουμε τωρα και κατεστρεψε την χωρα και τη περιοχη οποτε μην κανεις ονειρα θερινης νυκτος. Σε καμια 30αρια χρονια παλι ισως….τα ξαναλεμε! Ετσι κι αλλιως καθε τοσο περιπου παιρνει και αυτοδυναμια το μπλε τσιρκο σας!

      • Ακριβως επειδη εχεις σκασιλα γι αυτο ενοχληθηκες δεξιοτρολ του Σταθικα και σχολιαζεις ετσι. Οσο για την πρωτια του ανυπαρκτου σου κρατα την να χαιρεσαι μονος σου σαν ευτυχισμενος δυστυχης… και εσυ και τα υπολοιπα δεξιοτρολ της μπλε αυλης
        ουτως η αλλως αυτη ηταν η πρωτη και τελευταια φορα που ο συγκεκριμενος βλεπει καρεκλα.

  • Συγχαρητήρια Στάθη που τιμάς με την παρουσία σου τους ανθρώπους που δίνουν τις μάχες τους για τις περιουσίες τους και τις ζωές μας με κίνδυνο τις δικές τους ζωές!!

  • Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει οι ήρωες του καλοκαιριού. Μπράβο κ Κωνσταντίνιδη που ως πολιτεία αναγνωρίζετε την προσφορά τους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.