Φεστιβάλ «Balkan festival alternative cure services», στο χώρο του οθωμανικού σχολείου Σερβίων-Κοζάνης, στις 27 και 28 Αυγούστου 2022

8 Αυγούστου 2022
20:08
Κανένα σχόλιο

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,

ΜΑΛΑΞΗΣ & ΑΣΚΗΣΗΣ

Πρόεδρος: Σιόλος Πάρης

Εξουσιοδοτημένο μέλος Δ.Σ της διοργάνωσης “Balkan Festival ACS”: Σάντρα Μπάγιτς (Sandra Bajic)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08/08/2022

Αγαπητοί συμπολίτες της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,

Κάποτε οι οικογένειες ήταν αυτάρκεις, ανεξάρτητες, είχαν το δικό τους πηγάδι, νερό, κήπο και εξασφάλιζαν τις δικές τους πρώτες ύλες και την ανεξάρτητη επιβίωσή τους . Μπορούσαν να λένε ότι «κοιτάζουν μόνο τη δουλειά τους». Όμως, σε βάθος χρόνου τα πράγματα άλλαξαν και πλέον έχουμε δίκτυο νερού και τηλεθέρμανσης, δεν παράγουμε μόνοι μας τα αγαθά μας αλλά είμαστε συνδεδεμένοι σε ένα «δίκτυο», δίκτυο κοινωνικό και υλικοτεχνικό (ρεύμα, νερό, τηλεθέρμανση) ένα δίκτυο που εν γένει ονομάζεται «κοινωνία» και σημαίνει ότι κοινωνούμε, δηλαδή συμβιώνουμε, είμαστε ενωμένοι και εξαρτώμενοι ο ένας από τον άλλον.

Στα πλαίσια αυτής της κοινωνίας είναι αναγκαίο να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και ιδιαίτερα στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που περνάμε, έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιβίωσή μας αλλά και η επιβίωση όλης της ανθρωπότητας. Ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που βάλλεται περισσότερο και κρίνεται επιτακτική η στήριξή του, αφού σε περίπτωση κρίσης ή πολέμου είναι αδύνατο να επιβιώσουμε χωρίς πρωτογενή τομέα, στηριζόμενοι μόνο σε εισαγωγές προϊόντων.

Είμαστε τυχεροί που ακόμα έχουμε συμπολίτες που αγωνίζονται στο δύσκολο αυτό πρωτογενή τομέα παραγωγής, με κόπους, θυσίες και προσωπικό αγώνα για την επιβίωση όλων μας, χωρίς ο αγώνας αυτός σε πολλές περιπτώσεις να βρίσκει ανταπόκριση στο σύνολο της κοινωνίας

Η αξία της διατροφής και μάλιστα μιας διατροφής που θα είναι μη επεξεργασμένη, όσο το δυνατόν, τονίζεται και από τον κλάδο της ιατρικής, αφού ακόμη και στο γιατρό η διατροφή και μάλιστα η σωστή διατροφή για κάθε πάθηση, πάντα λαμβάνει τη μεγαλύτερη σημασία ίασης, είτε για προληπτικούς λόγους είτε για θεραπεία, όπως τόνιζε και ο Ιπποκράτης για την αξία της διατροφής.

Στα πλαίσια της αναγνώρισης της αξίας της διατροφής αλλά και της θεραπευτικής προσέγγισής της, το φεστιβάλ «Balkan festival alternative cure services», που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του οθωμανικού σχολείου Σερβίων-Κοζάνης στις 27 και 28 Αυγούστου 2022, θα επικεντρωθεί σε όλες τις βαθμίδες της διατροφής από την παραγωγή στην κατανάλωση, συνοδευόμενο από μια τεράστια έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, με μεράκι, φροντίδα και αγάπη για το συνάνθρωπο. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σέρβικο προξενείο της Θεσσαλονίκης και αναμένεται η επίσκεψη πολλών απεσταλμένων εκπροσώπων της Σερβίας με στόχο την επίτευξη συνεργασιών, πάντα στο πνεύμα των διεθνών συνεργασιών άμιλλας. Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν με ομιλίες για τα θετικά αποτελέσματα της διατροφής στην υγεία και ευεξία γιατροί, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι, και θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικά δρώμενα (θέατρο, μουσική, χορός) για την ψυχολογική ανάταση των επισκεπτών. Επίσης θα προσφέρονται υγιεινά μικρογεύματα στους μικρούς μας επισκέπτες, προωθώντας την αξία της διατροφής συνδυασμένη με τη νοστιμιά. Επιπλέον, για όλους τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν δώρα και εκπλήξεις και θα εξερευνήσουμε την καλλιτεχνική τους φύση στη ζωγραφική, την ποίηση και τη συγγραφή ιστοριών με θέμα τη διατροφή (μπορούν να το φέρουν μαζί τους στο φεστιβάλ όταν έρθουν με τους γονείς ή να το προωθήσουν στο μέιλ tasmets@yahoo.gr, υπόψιν Μέτσιου Αναστασία, φιλόλογος, υποψήφια διδακτόρισσα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τηλέφωνο για απορίες 6948740882).

Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί και από τους φορείς που συμμετέχουν, με λεπτομέρειες που θα αφορούν το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Αναμένεται επίσημη απάντηση από τους πανεπιστημιακούς φορείς που έχουν προσκληθεί να παραστούν, με την επιστημονική τους τεχνογνωσία στην ημερίδα που θα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του φεστιβάλ.

Τους εκθέτες αλλά και όλους τους φορείς που επιθυμούν τη συμμετοχή τους ενημερώνουμε ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Σερβίων στα τηλέφωνα 2464024093.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Sandra Bajic, στο τηλέφωνο 6974100741. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το site, που σύντομα θα εμπλουτιστεί με νέες δράσεις στον κάτωθι σύνδεσμο https://balkanfestival.gr/. Για λεπτομερές, επίσημο πρόγραμμα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση προσεχώς.

Ο Πρόεδρος Το μέλος του Δ.Σ

Διαμάντης-Σιόλος Πάρης Sandra Bajic

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.