Συλλογικές Συμβάσεις “Δημόσιας” Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, 43 χρόνια μετά.. (του Κωνσταντίνου Καζαντζίδη)

9 Αυγούστου 2022
17:07

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ : Αδαμίδης Γιώργος
Γραμματέας ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ : Καρράς Αντώνης

“Συνάδελφε” Αδαμίδη, για όσους θυμούνται και δεν τους “απατά” ακόμα η μνήμη τους, το πολύ μακρινό 1999, για την Απελευθέρωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας, μας λέγατε ότι είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι υποχρεωτικά εκτελεστέα !!!

Το μακρινό 2009, μας λέγατε : Λεφτά Υπάρχουν !!!
Ήσασταν εσείς που μαζί με την Υπουργό Ενέργειας κυρία Μπιρμπίλη κλείσατε την 1η Μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας λέγοντας μας ότι είναι για το καλό μας και το τι ακολούθησε είναι γνωστό σε όλους !!!

Ήταν ο δικός σας Γεώργιος Παπανδρέου ερχόμενος στα Κοίλα Κοζάνης, τάζοντας την δημιουργία Εργοστασίου κατασκευής Πάνελ – φωτοβολταϊκά στην περιοχή μας, με 5000 θέσεις εργασίας και το μόνο που βλέπουμε 13 χρόνια μετά είναι να γεμίζουν καθρεφτάκια τα βουνά και τα χωράφια !!!

Το λιγότερο μακρινό 2011 – 2012 με τα Μνημόνια – Μεσοπρόθεσμο έρχεται η αρπαγή του εφάπαξ των συνταξιούχων συναδέλφων και η μεγάλη μείωση των συντάξεων τους, για το καλό τους !!!
Με πρόεδρο της ΔΕΗ τον κύριο Ζερβό ακολουθούν :
1. Μείωση 35% των επιδομάτων
2. Μείωση 35% των μεταβλητών
3. Μείωση ποσοστό 2 κλιμακίων
4. Μείωση Ανθυγιεινό
και εννοείται όλα αυτά για τα καλό μας !!!

Στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2012 όπου πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ήταν ο “συνάδελφος” Νίκος Φωτόπουλος και γραμματέας ο Κατσαρός Κωνσταντίνος, υπογράψαμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία ρητά αναφέρει ότι με το τέλος του Μεσοπρόθεσμου θα επιστραφούν οι παραπάνω μισθολογικές ρυθμίσεις που μειώθηκαν και θα επανέλθουμε στο ισχύοντα μισθολόγιο της 31-12-2009, ακόμα περιμένουμε !!!

Το όχι πολύ μακρινό 2015 αποφασίσατε να κολυμπήσετε στην “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” και να μεταπηδήσετε στους”άριστους” του ΣΥΡΙΖΑ !!!

Το 2018 όπου πλέον είσαι πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, με άλλοθι την Μετενέργεια, με τον τότε άριστο πρόεδρο της ΔΕΗ τον “συνάδελφο” και πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κύριο Παναγιωτάκη, υπογράφετε μαζί με όλους τους προέδρους και τους Γραμματείς των Σωματείων (Μέλη της ΓΕΝΟΠ), την πιο κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εδώ και 43 χρόνια, αδικώντας τους εργαζόμενους στην 1η γραμμή σε Ορυχεία και Σταθμούς !!!

Αναρωτιέται κάθε Συνάδελφος, καλά δεν την διαβάσανε ;
Δεν συμβουλεύτηκαν τους Εκπροσώπους των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, “συναδέλφους” Καραλευτέρη και Φωτόπουλο ;
Οι οποίοι φροντίσαν να αλλάξουν, εννοείται για το καλό μας πάντα, τον Νόμο έτσι ώστε οι δυο τους να παραμείνουν στις καρέκλες τους, αυξάνοντας την θητεία τους στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, από 3 χρόνια που ήταν σε 9 !!!

Για να φτάσουμε στο 2021, όπου ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ ο κύριος Στάσσης, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, να τους ανταμείψει για τις άριστες υπηρεσίες τους αναβαθμίζοντας, τους “συναδέλφους” Καραλευτέρη και Φωτόπουλο σε Στελέχη Ε’ Βαθμίδας πλέον της Επιχείρησης της ΔΕΗ !!!

Με βάση τα παραπάνω επιβεβαιώνεται η πρακτική του : αν είσαι Αρεστός – Άριστος στους Διευθυντές, ακόμα και στους προϊσταμένους των ΑΗΣ και δεν είσαι κορόιδο, όπως τότε μας αποκαλούσε ο τωρινός πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ “συνάδελφος” Αδαμίδης, θα προαχθείς – ανταμειφθείς (ΜΕΤΑΤΑΞΗ, Προαγωγή, Επιτροπές, Σεμινάρια, εκτός έδρας κλπ) !!!

Καλό Ενεργειακό χειμώνα !!!

ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

13 σχόλια

  • Σωστά ολα αυτά που γράφει ο συνάδελφος Καζαντζίδης
    Τα πράγματα είναι είναι έτσι και…..πολύ χειρότερα
    Όμως συνάδελφε ήσουν και εσύ εκεί μαζί με την παράταξή σου την ΔΑΚΕ, έτσι δεν είναι;
    ΥΓ: συμπέρασμα =ποιος θα μας σώσει από τους “σώστες

    • μαλλον καποιος αλλος τα εγραψε και οχι ο καζαντζιδης που εννοεις.αυτος ειναι κοκαλο ΔΑΚΕ και κολλητος του καραλευτερη εκτος και αν τον διεγραψε μαυτα που κανει

  • Σωστός ο Κώστας. Το θέμα είναι γιατί ο Αδαμίδης συνεχίζει να είναι πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αφού μόνο για τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν πολεμά.

  • Και εννοείται μουγκα στην στρούγκα για τους νέους συναδέλφους εκτός συλλογικής σύμβασης.
    Και πως εκτός συλλογικής σύμβασης; Μέσω ενός νόμου, ο οποίος δεν θα έπρεπε να έχει καμία εφαρμογή μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ΑΕ

  • ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΔΕΗ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ (ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ)ΠΟΥ ΔΕ ΒΑΡΕΣΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΑ …ΨΕΜΑΤΑ(ΓΛΕΙΨΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ),ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ …ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥΣ!

  • Μην μου στεναχωρείς τον Μέγα Αδαμιδη . Μην χαλάς την ατελείωτη μπουρδολογία του τους τελευταίους μήνες προκειμένου να μπορέσει κατέβει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Το πρόβλημα του είναι άλλο
    Αυτός δεν μπορεί να κάνει μετάταξη!!!
    Χάνει κλιμάκια!!!
    Κάποιος παλιά κολλητός του έκανε και βρίσκεται στο χημείο!!!

  • Ενδιαφέρον έχουν οι οβιδιακες μεταμορφώσεις ορισμένων. Ο Αδαμίδης αφού έκανε γαργαρα όλα τα αντιεργατικα μετρα των μνημονίων προσγειωθηκε αριστοτεχνικά στον Σύριζα αφού ο Σύριζα έγινε κυβέρνηση και τώρα είναι προτεινόμενος απο τον τοπικό Σύριζα ως υποψήφιος βουλευτής.

  • Κώστα τι θέλεις να πείς τώρα.
    Ότι κάποιοι φταίνε για την κατάσταση πού βρίσκεται η ΔΕΗ;
    Μήπως πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου;
    Εσύ λοιπόν ήσουν το κομματικό στέλεχος πού αβαντάριζες όλους αυτούς πού σήμερα καταγγέλλεις.
    Δες λίγο τον μάστορα από φύλακας μετάταξη στο χημείο για να πάρει τα κλιμάκια.
    Ο κουμπάρος σου πού είναι;
    Με τον Καραλευθέρη εσύ είχες άριστες σχέσεις και τον εξυμνούσες.
    Τον Αδαμίδη εσύ τον αποκαλούσες ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ!!!
    Άσε λοιπόν την μιζέρια.
    Εκτός και εάν σκέφτεσαι κάτι άλλο!!!

  • Οι οχταμηνιτες τι να πούμε που μας έχετε πιει το αίμα με το μπουρί ..κ ακόμη κ το τροφειο δεν παίρνουμε ..σε τίποτα απεργίες κ αιμοδοσίες μας πλησιαζεται αλλιώς μας εκπροσωπεί τα άφαντα εργατικά κέντρα τα διακοσμητικά..φρικη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι