Π. Πλακεντάς: “Αποφάνθηκε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας – Δεν συντρέχει κανένας λόγος πειθαρχικής δίωξης των δύο Αντιδημάρχων Δήμου Εορδαίας – Ό,τι είναι νόμιμο οφείλει να είναι συνυφασμένο με τους κώδικες ηθικής τάξης. Τυχόν αστοχίες αντιμετωπίζονται σε χρόνο κατάλληλο, με νηφαλιότητα και με την πρέπουσα αυστηρότητα”

10 Αυγούστου 2022
12:08

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε κατηγορία αδιαφάνειας και μη χρηστής διαχείρισης κατά την άσκηση των καθηκόντων, τόσο της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων όσο και του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού, η δημοτική αρχή Εορδαίας αντέδρασε ακαριαία τηρώντας ακριβώς ότι προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Συγκεντρώθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την συγκεκριμένη υπόθεση και ακολούθως αποστάλθηκαν στον ελεγκτή τήρησης της νομιμότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με την οποία ακολούθησε αλληλογραφία για περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, που θα συνέβαλλαν στην από πλευράς της σύνταξης άρτιου και ολοκληρωμένου πορίσματος επί της υποθέσεως.

Έπειτα από αρκετό διάστημα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με έγγραφό της μας γνωστοποιεί ότι κατόπιν αναλυτικής εξέτασης όλων των στοιχείων δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος πειθαρχικής δίωξης των δύο προαναφερθέντων Αντιδημάρχων του Δήμου Εορδαίας, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους, και ότι η συγκεκριμένη υπόθεση τίθεται στο αρχείο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για τη δημοτική αρχή, η οποία λειτούργησε με την απαιτούμενη για τέτοιες υποθέσεις σοβαρότητα, χωρίς να υποκύψει στις λαϊκίστικες και μη τεκμηριωμένες πιέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης, που μόνο στόχο είχαν την κατασκευή ενόχων, συνενόχων και συνεργών σε ένα έγκλημα που, με έγγραφο πόρισμα της αρμόδιας υπηρεσίας, δεν συντελέστηκε ποτέ.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι δική μας απόλυτη πρόθεση ήταν η πλήρης διαφάνεια, ενώ στόχος της αντιπολιτεύσεως ήταν η δημιουργία ενός αφηγήματος κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και συγκάλυψης ευθυνών από μία διεφθαρμένη δημοτική αρχή, το οποίο ασφαλώς και έπειτα από την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, κατέρρευσε αφήνοντας έκθετους τους εμπνευστές του.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι κύριο μέλημα μας, στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ήταν η ενδελεχής έρευνα η οποία θα καταδείκνυε αν υπήρχε ζήτημα αφενός παραβίασης της νομιμότητας και αφετέρου ζήτημα ηθικής τάξης, μιας που για τη δημοτική αρχή του Δήμου Εορδαίας αυτές οι δύο παράμετροι είναι αλληλένδετες και απαραίτητες προϋποθέσεις, στο πλαίσιο την άσκησης των καθηκόντων όλων των αιρετών, των στελεχών και των υπηρεσιακών παραγόντων.

Ότι είναι νόμιμο οφείλει να είναι συνυφασμένο με τους κώδικες ηθικής τάξης. Τυχόν αστοχίες αντιμετωπίζονται σε χρόνο κατάλληλο, με νηφαλιότητα και με την πρέπουσα αυστηρότητα που απαιτεί η θεσμική ιδιότητα του καθένα από εμάς.

20 σχόλια

  • Ότι είναι νόμιμο είναι αναγκαστικά και ηθικό.Με πιο κριτήριο θα κρίνουμε τους νόμους;
    Μπορεί κάποιος να πει οτιδήποτε για τον πρωθυπουργο που έλαβε καθόλα νόμιμα γεωργικές επιδοτήσεις; Οι δημοπρασίες οικιών δεν είναι νόμιμες από αυτούς που δεν έχουν τα οφειλόμενα ή οτιδήποτε άλλο;
    Υπάρχουν τόσα πολλά παραδείγματα.
    Αν είναι να καταργηθούν οι νόμοι και να κρίνει ο καθένας με το συμφέρον του.
    Εν ολίγοις .. μπανανία.

    • Πέρα από τους νόμους. Υπάρχουν όμως και χιλιάδες πράγματα, συμπεριφορές, που προδίδουν το ήθος και το χαρακτήρα του καθένα μας, καλή ώρα. Τώρα από εκεί και πέρα, εγώ βλέπω, ακούω , κρίνω και ψηφίζω.

      • Ποιοι ρε μιλάτε για ήθος?
        Κοιτάξτε τα μούτρα σας στον καθρέφτη.
        Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια.
        Τόσα χρόνια τεμπέληδες .

        • Με γνωρίζετε κύριε / κυρία; Πώς μιλάτε με αυτόν τον τρόπο σε κάποιον άγνωστο; Είδατε που επιβεβαιώνομαι σε αυτά που αναφέρω για ήθος; Από δύο γραμμές, συστηθήκατε. Λυπάμαι για την απαράδεκτη συμπεριφορά σας. Και πραγματικά απορώ, πως εγκρίθηκε το σχόλιό σας. Κρίμα. Κρίμα και για τον κύριο Δήμαρχο, τον οποίο είχα αρχίσει να τον συμπαθώ. Λογικά είστε κάποιο στέλεχος ή συνεργάτης του. Κρίνουμε λοιπόν.

      • Δικαίωμα σου να ψηφίσεις ότι θέλεις. Το ήθος φαίνεται από το πώς χρησιμοποιούμε τους νόμους για να βοηθήσουμε . Και η δημοτική αρχή έχει δείξει τι μπορεί να κάνει πάντα έννομα και με αποφασιστικότητα.
        Το είπε και δήμαρχος. ” Ο χρόνος για την πόλη πήγε χαμένος
        Έπρεπε η Πτολεμαΐδα να είναι σαν πόλη σε άλλο επίπεδο ,χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Το αμφισβητεί κανένας; Για αυτό και όλη αυτή η χολή στον δήμαρχο και στους συνεργάτες του.

  • Τα τιμολόγια εκδόθηκαν, τα χρήματα δόθηκαν από τον Δήμο για την αντιδήμαρχο και αυτό χαρακτηρίστηκε με κάποιο τρόπο ηθικό και νόμιμο.
    Το διαλαλεί ο Δήμαρχος και χαίρεται για την ηθική του.
    Μπράβο σε αυτή την ηθική.
    Ευτυχισμένοι πρέπει να νοιώθουν οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας.

    • Βρε νούμερο ψάξε να βρεις το τι βρόμικα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι γίνονταν τόσα χρόνια.
      Η αλήθεια πονάει ανήθικα μυαλά έχετε και είστε ψυχακιδες και ζηλιαριδες.

    • Είδες που είσαι καλοπροαίρετος. Ερώτηση: αν ήσουν διευθυντής και σου έλεγε ο ένας 300€ και ο άλλος 200 ή και λιγότερο εσύ τι θα έκανες? Πολύ ηθικό αυτό που έγινε να είσαι πολύ σίγουρος. Κάνε μια βόλτα στα σχολεία να δεις αλλαγές σε δύο χρόνια Τάπητες, γήπεδα, τουαλέτες,φώτα led,air condition κλπ κλπ…
      Σας τρώει η ζήλεια ,ο φθόνος . Όσα δεν φτάνει η αλεπού ..λέει ο λαός. Δήμαρχε άλλαξε την πόλη . Μπορείς!

  • Είναι ευρέως αποδεκτό πως κάποιοι άνθρωποι είναι ικανότεροι από άλλους σε συγκεκριμένους τομείς. Όπως :
    Ο κτηνοτρόφος στην παραγωγή γάλακτος
    Ο αγρότης στις καλλιέργειες
    Ο μηχανικός αυτοκινήτων στις επισκευές οχημάτων
    Και ο Πλακεντάς στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
    Έτσι είναι, δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό κάποιος.
    Τυχερά τα Καϊλάρια!

    • Καλός είναι. Το συγκεκριμένο θέμα όμως φίλε, δεν είναι και από τα μεγάλα σουξέ του. Από έναν δήμαρχο που ξέρει από διοίκηση όπως λες και έχει εμπειρία στα αυτό διοικητικά, θα περίμενα να τα κόψει αυτά τα νόμιμα εν τη γενέσει τους.

    • Σαφως και θα εχουν γελιο…φαντασου τι καταποντισμος ερχεται για το μπλε συρφετο πρωτα σε βουλευτικο επιπεδο και αργοτερα σε δημοτικο/τοπικο…!!!
      Καποια κυρια που πεταει μονο λασπη και παριστανει ολο την Σερλοκ Χομς που ξεσκεπαζει βρωμιες ταχα μου…για αλλη μια τετραετια θα κλαιει με μαυρο δακρυ.
      Οπως και στην προηγουμενη. Τον Πλακεντα θα τον ξαναβγαλουμε διοτι αυτη τη στιγμη ειναι ο μονος απο οσους περασαν που εκαναν το κατι παραπανω για να στρωσει η Πτολ/δα. Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν εχει κανει και λαθη.

  • Εγώ, ως δημότης του Δήμου, ειλικρινά θα ήθελα να μάθω και παρακαλώ το kozan στην πρώτη ευκαιρία να ρωτήσει το δήμαρχο, εάν γνώριζε τα συγκεκριμένα γεγονότα. Νόμιμα είναι οκ. Θα ήθελα να μάθω όμως πραγματικά εάν όλα αυτά ήταν εν γνώσει του. Ρωτήστε τον, δεν είναι κακό νομίζω.

    • Ψάξτε το ηθικό στο δικό σας σπίτι κάντε την αυτοκριτική σας στο δικό σας εαυτό και ειλικρινά η ζωή σας είναι κενή,δεν έχει ενδιαφέρον και για αυτό ασχοληστε με τις ζωές των άλλων .
      Αυτών που έκαναν την διαφορά στην δημοτική αρχή!
      Χάσατε μαγικοί το μεγάλο φαγοπότι και σκασατε βρασατε από μέσα σας τόσα χρόνια επαγγελματίες δήθεν τρωγατε με τους αυτοδιηκιτηους με χρυσά κουτάλια και σας πήρανε τώρα στο στομάχι.
      Οι δήθεν της πόλης που την καταστρέψατε.και συνεχίζεται να καταστρέφεται.κακοψυχοι και ζηλιαριδες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.