Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δημιουργία Cluster» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

10 Αυγούστου 2022
12:37

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δημιουργία Cluster» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Αυγούστου στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Η ημερίδα οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γεώργιο με απώτερο σκοπό την ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών, Αρτοποιών, Zαχαροπλαστών, Μυλωνάδων και Θεριζοαλωνιστών για την δημιουργία δικτύων συνεργασίας (clusters).

Θα πρέπει οι επιχειρήσεις τέτοιου μεγέθους να λάβουν υπόψη τους την μοναδική ευκαιρία που τους δίνετε στο να δημιουργήσουν όσο πιο άμεσα γίνεται συνεργατικά σχήματα με στόχο την γνωστοποίηση και την προώθηση των προϊόντων τους, πέραν της τοπικής αγοράς. Αυτό θα επέλθει γρηγορότερα μέσω της δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων με την πιστοποίηση ποιότητας και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που θα τα διακατέχει.

Με αυτό τον τρόπο, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα καταφέρουν να ενταχθούν στη διεθνή αγορά αλλά και να διεκδικήσουν προγράμματα, των οποίων το ποσοστό επιχορήγησης τους είναι πιο ευνοϊκό από ποτέ για την Δυτική Μακεδονία αγγίζοντας το 70% ή ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνώντας και φτάνοντας το 90%.

Τέλος, ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζηζήσης Λάμπρος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Τσανακτσίδης Κων/νος, οι οποίοι προσδοκούν στην ευαισθητοποίηση ακόμη περισσότερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία Clusters.

5 σχόλια

  • ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;;;;;
    Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΣΗΣΗ;;;;
    ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΙΑ
    ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΕΡΑΣ ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ

  • Οι παραγωγοί καταστράφηκαν και έχει το θράσος να τους κάνει σεμινάρια.ανυπαρκτος, μηδέν ανάπτυξη μετανάστευση καθρεφτακια και ανεμογεννήτριες.οι δυτικομακεδονες ετοιμάζονται για την ανατροπή.

  • Θα έλεγα τώρα κάτι για τα κλαστερ και τον λαό που έχετε κλασ…αλλά ας όψεται η Εορτή των Εορτών που πλησιαζει!

  • Όταν δεν έχεις ιδέα από επιχειρηματικότητα, κάνεις συγκεντρώσεις και λες θεωρίες.
    Με απλά λόγια, όταν δεν σκεφτόμαστε, συσκεφτόμαστε…
    Ρωτήστε, μάθετε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.