Προκηρύχθηκε το νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ισχύος 550 MW – Στόχος να ολοκληρωθεί ως το 2024

11 Αυγούστου 2022
07:55

Σημαντικό βήμα κάνει η ΔΕΗ για ενίσχυση του “πράσινου” χαρτοφυλακίου της, καθώς προκήρυξε το νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό, ισχύος 550 μεγαβάτ, το οποίο θα εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα.

Ο σχετικός διαγωνισμός προβλέπει προϋπολογισμό προμήθειας εξοπλισμού (εκτός των πάνελ) και εγκατάστασης του πάρκου ύψους 216 εκατ. ευρώ, πλην ΦΠΑ, ενώ προθεσμία υποβολής συμμετοχών τίθεται η 30η Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα πανευρωπαϊκά, το οποίο θα εγκατασταθεί σε έκταση στα πρώην λιγνιτωρυχεία στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία παρέμειναν στην κυριότητα της επιχείρησης.

Στόχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι το πάρκο να ολοκληρωθεί έως το 2024, καθώς σύμφωνα με την προκήρυξη ο χρόνος κατασκευής και ετοιμότητας για ηλέκτρισή του θα είναι 22 μήνες, ενώ η συνολική διάρκεια της σύμβασης μέχρι και την οριστική παραλαβή του έργου 48 μήνες.

Όπως είχε γράψει το energypress, στόχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι να πωλείται η παραγωγή του φωτοβολταϊκού πάρκου μέσω διμερούς συμβολαίου με αγοραστή τη μητρική ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μόλις στις αρχές Ιουνίου η εταιρεία προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάπτυξη τεσσάρων φωτοβολταϊκών στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, με συνολική ισχύ 94 MW και προϋπολογισμό 62,5 εκατ. ευρώ.

energypress.gr

11 σχόλια

    • Ποιος σου είπε οτι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας;Η ΔΕΗ δίνει χιλιαδες θέσεις εργασίας.Τα φωτοβολταϊκά δίνουν καποιο χρήμα στους ιδιοκτήτες χωραφιών,που νοικιάζουν τα χωραφια σε ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών.

    • απο οτι φαινεται δεν θα ξερουμε ποιος πρωτος θα δουλεψει αν εεξαιρεσουμε εναν -δυο πρωην μικροεργολαβους και τωρα μεγαλοεργολαβους που θα παρουν τις εργασιες υποδομων απασχολωντας ελαχιστο αριθμο εργαζομενων τοτε θα πρεπει να χορεουμε

    • Εδω και 3 χρονια μας δουλευει η κυβερνηση τσιρκο που επελεξες , δεν χρειαζεται να δουλεψουμε εμεις μας δουλευουν αυτοι ψιλο γαζι. Τρομερες επενδυσεις αλιμονο
      ναι τα καθρεφτακια που δεν εξασφαλιζουν τιποτα κι απο πανω ειναι και πανακριβα για να κονομαει ο ιδιωτης.
      Αντε καλα και υστερα ηρθαν οι μελισσες!

  • Θα χουμε πάρκα και δεν θα εχουμε ρεύμα αλλά θα έχουμε και πράσινα άλογα. Είναι πολλά τα λεφτά αλλα μόνο για τους φίλους και τους κολλητούς των 300 της βουλής.

  • Τα λεφτά που θα παράγονται εδώ, θα πηγαίνουν αλλού. Εδώ θα έχουμε πάνελ που ανήκουν σε ανθρώπους που δεν μένουνε εδώ. Εδώ για κάποιο χρονικό διάστημα θα εχει έναν κύκλο εργασιών και μετα από αυτό το χάος .

  • Φωτοβολταϊκά συστήματα αιολικά πάρκα και υδροηλεκτρικά εργοστάσια θα έπρεπε να υπερκαλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας και προπαντός οικονομικά χαμηλά.. όμως δεν γίνεται έτσι!! Ποιος φταίει???

  • Γιατι καθυστερουν τοσο πολυ τα παρκα;γιατι ολο το λεκανοπεδιο και την Ποντοκωμη δεν την γεμιζουν φ/β;.Αυτα ειναι εργα με περιβαλλοντικο αποτυπωμα.Τερμα στο λιγνιτη που μολυνει το περιβαλλον αλλα και την τσεπη μας.

  • 6,5 λεπτά θα πουλάει η θυγατρική στη ΔΕΗ, η οποία με τη σειρά της θα μοσχοπουλά την κιλοβατόρα στα 48-50 λεπτά στον καταναλωτή.

    Η κυβέρνηση έχει σταματήσει τις αδειοδοτήσεις μικρών Φ/Β για να μπορούν να στήσουν οι 4 μεγάλοι του καρτέλ τις μονάδες παραγωγής τους.

  • Διαγωνισμος προμηθειας υλικου ( εκτος των πανελ)!!!! Γιατι ρε αχρηστοι? Τα πανελ θα τα φερουν με απ’ευθειας αναθεση οι Γερμανοι? Εδω δεν εχουμε εταιρειες που φτιαχνουν πανελ? Αλλα ποιος τοπικος αρχοντας θα πιεσει, να στηριξουν την τοπικη κοινωνια? (με χρηματα και θεσεις εργασιας) ΠΑΝΑΧΡΗΣΤΟΙ!!!!

  • Εκείνη η λαικη φράση ” βαψ’το μπλε και πετά το στην θάλασσα” έχει απογειωθεί με την απόχρωση του πράσινου…εν τω μεταξύ γιατί οποιαδήποτε ανοησία την ονομάζουν πάρκο;; Προσπαθούν να χάσει η λέξη την πραγματική της έννοια “θολώνοντας τα νερά”;….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.