Η αγανακτισμένη επιστολή αναγνώστη στο Kozan.gr σε σχέση με την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας αλλά και γενικότερης συμπεριφοράς και σεβασμού προς το συνάνθρωπο

11 Αυγούστου 2022
13:53

Το ότι πλέον έχει χαθεί κάθε ανθρωπιά και κάθε συναίσθηση ενόχλησης για τον πλησίον μας είναι γεγονός.Απλά οι νεότεροι μεγαλώνουν μ’ αυτή τη νοοτροπία αλλά εμάς τους λίγο μεγαλύτερης ηλικίας μας πειράζει.Και εξηγούμαι:

Σε καφενείο-ψησταριά Δημ. Διαμερίσματος ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στην Κοζάνη γίνεται,αν όχι κάθε βράδυ,τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα ο χαμός. Φωνές, χαχανητά, τραγούδια, ουρλιαχτά, βρισιές…..και με τα παράθυρα ανοιχτά λόγω ζέστης για όλους εμάς που ζούμε πλησίον του,καταλαβαίνετε.

Και τις λογικές ώρες τα ανέχεσαι αλλά όταν συμβαίνει να γίνονται 2.30-3.00 τα χαράματα,ήμαρτον! Και δεν τελειώνει εκεί:θέλουν και κάνα μισάωρο μετά να αποχωρήσουν οι “πελάτες” με χτυπήματα στις πόρτες των αυτοκινήτων, σπιναρίσματα, μαρσαρίσματα, λόγια άσχημα που ακούγονται πεντακάθαρα λόγω απόλυτης ησυχίας στο χωριό,συναγερμοί να χτυπάνε και άλλα παρατράγουδα.

Αυτοκινήτων που τα παρκάρουν όπου βρουν :πάνω σε κόμβους,μπροστά από εισόδους σπιτιών,πάνω σε νησίδες σε τυφλές στροφές με άμεσο κίνδυνο ατυχήματος διερχομένων οχημάτων.

Η λύση δεν είναι οι καταγγελίες στην αστυνομία,ο άνθρωπος ένα μεροκάματο πάει να βγάλει,αλλά επειδή γίνεται και καθημερινές μεσοβδόμαδα κι εμείς δουλεύουμε την επομένη,έχουμε μικρά παιδιά,ηλικιωμένους κατάκοιτους και μετά απ’ όλη την ταλαιπωρία που δεχόμαστε μες τη μέρα θέλουμε να ξεκουραστούμε στο σπίτι μας,δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε επειδή κάποιοι μεράκλωσαν και γουστάρουν!

Θέλω να κάνω έκκληση στην ανθρώπινη ενσυναίσθηση και στη χαλιναγώγηση του “ελληνικού ταμπεραμέντου” ώστε να μετριασθεί λίγο αυτό το πρόβλημα.

Δεν είμαι εναντίον της διασκέδασης και ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει αλλά μέχρι εκεί που αγγίζει τα όρια της ενόχλησης του άλλου.Όλοι μας είμαστε κάπως και κάποιοι δεν είναι καθόλου καλά μ’αυτά που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά.Οπότε οι αντιδράσεις μπορούν να ποικίλουν.

Στο όνομα της 2 ετών κλεισούρας από τον κορωνοϊό τα ισοπεδώνουμε όλα?Κι αν ναι,εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε?

Ήθελα να ξερα αυτοί που το κάνουν,ειδικά μεσοβδόμαδα,δεν εργάζονται την επομένη?Δεν καταλαβαίνουν ότι βρίσκονται σε χωριό και ενοχλούν?Ότι έχουν υπερβεί την ανοχή μας?ΕΛΕΟΣ!!!

Χ.Σ.

30 σχόλια

    • Δεν ντρέπεσαι λιγο;;; Σου εύχομαι όταν θά θέλεις νά ξεκουραστείς από αρρώστια ή απ’την δουλειά σου νά μην βρίσκεις ησυχία

    • Ο/Η Δεν γερασαμε εμεις , εσυ και κατι σαν εσενα ειστε κομπλεξικα σουργελα που ενοχλειτε τον κοσμο λέει:

      Κανα κομπλεξικο μωρο θα εισαι κι εσυ που κανει θορυβο η εξατμιση σου στις 2 τα χαραματα και χαιρεσαι γιατι εκανες σπουδαια μαγκια με τον θορυβο που προκαλεις ε μπαγλαμαδακο? Η πας στην καφετερια πινεις σαν το παλιαλογο οτι αλκοολ βρισκεις και μετα κλωτσας καδους και βγαζεις κραυγες σαν τον ταρζαν και το παιζεις διασκεδαστικος με το παρεακι σου.
      Αλλα ενταξει αμα ακομα παιρνεις το χαρτζηλικι απ την μαμα και δεν εχεις να ξυπνησεις νωρις το πρωι για δουλιτσα ετσι ειναι.
      Τι να κανουμε υπαρχουν και ανθρωποι εξαρτημενοι απ τον μισθο τους που ειναι 10 και 12 ωρες στο ποδι για να ζησουν τις φαμιλιες τους για να βγαινει μετα ο καθε μπαρουφας εδω σαν εσενα και να λεει οτι οτι γερασαμε επειδη θελουμε το αυτονοητο τις ωρες κοινης ησυχιας να επικρατει οντως ησυχια για να ξεκουραζονται οι αρρωστοι μας και εμεις και γενικοτερα ολος ο νορμαλ κοσμος.

  • ΜΗΧΑΝΆΚΙΑ, ΙΧ, ΜΕΘΥΣΜΈΝΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΊ, ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΔΙΆΦΟΡΟΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΆΓΚΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑΤΊ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ. ΈΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΆΣ.

  • Έχουμε τεράστιο θέμα. Ενσυναίσθηση ανύπαρκτη. Μην ελπίζεις. Γι’ αυτό θα σου έλεγα το εξής. Αν θες να ησυχάσεις, τηλέφωνο στο 100. Κι εμείς θέλουμε να βγάλουμε μεροκάματο, αλλά δεν ενοχλούμε άλλους. Στη δική μας κασίδα δεν θα βγάλει ο άλλος λεφτά. Αν πάω εγώ και βάλω μουσική κάτω από το σπίτι του για να βγάλω λεφτά παράνομα, θα με αφήσει; Γιατί, παράνομο είναι να κάνεις φασαρία μετά τις 11.

  • Για όλους εσάς τους δήθεν που ενόχληστε είτε από μουσική είτε από αυτοκίνητα είτε από μηχανάκια μάλλον έχετε μεγάλα προβλήματα στην ζωής σας και πολλά κόμπλεξ αφήστε τους ανθρώπους να μπορούν να διασκεδάσουν να περνάμε όμορφα και στο κάτω κάτω ο χρονος του καλοκαιριού είναι πολύ μικρός εδώ πέρα στην Κοζάνη βγείτε διασκεδάστε χορέψτε γελάστε και αν δεν μπορείτε εσείς αφήστε κάποιους άλλους να το κάνουν

    • Άσε μας ρε εσύ φιλόσοφε μπον βιβέρ. Πες μας άμα σε βαστάει που μένεις, να σε κανονίσω λίγη διασκέδαση, να δούμε αν θα σ αρέσει. Σαχλαμάρα.

    • Συμφωνώ,αρκεί το μπάχαλο να γίνεται δίπλα στο σπίτι σου,να έρθω κι εγώ και άλλοι 100,να το κάψουμε βρε,γιατί είμαστε και πολύ μάγκες και καραμπουζουκλίδες και βασιζόμαστε στην καλή σου καρδιά κι ας υποφέρει ο άρρωστος γείτονας σου,ποιος νοιάζεται,μια ζωή την έχουμε(δηλ.την δικιά μας)και άσε τους μίζερους που θέλουν το σπίτι τους και την γειτονιά τους μια όαση ηρεμίας και αλληλοσεβαμού…αυτοί δεν ξέρουν να διασκεδάζουν,καλά να πάθουν..οι παππούδες!

    • Και όλοι εμείς που δουλεύουμε γιατί έχουμε οικογένεια να ταισουμε και πρέπει να σηκωνόμαστε χαράματα είμαστε υποχρεωμένοι να μένουμε ξύπνιοι από τη φασαρία γιατί θέλετε εσείς να καλό περνάτε? Όλα έχουν και όρια.

    • Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις ?? Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κοιμηθεί όλο το καλοκαίρι και εσύ λες καλά κάνουν ?? Ενοχλούν την κοινωνία τι δεν καταλαβαίνεις??

    • Εσύ προφανώς είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΗΣΥΧΙΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΑΝΑΘΡΕΨΑΝ ΙΔΙΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ….

    • Κομπλεξ εχεις εσυ νουμερο που για να διασκεδασεις παντα πρεπει να κανεις θορυβο ειτε με το καρουλι σου αν οδηγεις , ειτε με την μουσικη που την θες στη διαπασων ειτε με οτιδηποτε αλλο. Δηθεν εισαι εσυ και κατι κομπλεξες σαν εσενα που αδιαφορειτε για το αν ενοχλειτε τον συνανθρωπο σας με το υποτιθεμενο σας γλεντι
      ο τομαρισμος σας εχει ξεφυγει περα απο καθε οριο
      που για να νιωθετε εσεις οτι περνατε ομορφα στα …………..αυτα σας…. αν ο συνανθρωπος σας διπλα η απο πανω η απεναντι ενοχλειται. Καταλαβες Αποστολακη μου που μας κανεις και μαθημα απο πανω θρασυτατα ενω φταιτε κιολας?

  • Δυστυχώς,αυτό συμβαίνει καθημερινά,μεσημέρι έως τα ξημερώματα ΚΑΙ μεσα στις γειτονιές της Κοζάνης.Ο συνδυασμός χαμηλότατου πολιτισμικού επιπέδου και ασυδοσίας,λογω έλλειψης ελέγχου από την πολιτεία,σκοτώνει κυριολεκτικά.Γιατί,η σχεδόν 24ωρη ηχορύπανση και η τοξικότητα της τσίκνας και της καπνας από τα χωρίς έλεγχο φουγάρα της εστίασης”,ναι σκοτώνουν αργά και ύπουλα.

  • Η διασκέδαση είναι απαραίτητη, αλλά όχι σε βάρος των άλλων. Ο ύπνος των παιδιών, η ξεκούραση του εργαζόμενου, η ανάπαυση του αρρώστου είναι δικαιώματα και κανείς δεν θα έπρεπε να τα παραβιάζει επειδή έχει κέφια. Οι ώρες κοινής ησυχίας γιατί υπάρχουν αλήθεια;

    • Για τον ίδιο λόγο για τον οποίο δεν εφαρμόζονται τόσοι και τόσοι νόμοι και κανονισμοί στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Ο καθένας κάνει ό, τι θέλει. Αν κάνει κάποιος μια καταγγελία, πάνε κάνουν μια παρατήρηση και μέχρι εκεί.

  • Πάρτο χαμπάρι το θέμα είναι ψυχιατρικό. Οι άνθρωποι αυτοί διασκεδάζουν μόνο όταν ξέρουν ότι το κάνουν κατά παράβαση και ενοχλώντας για να αισθάνονται “αλάνια”. Μέρος της διασκέδασης είναι να καταλάβουν τον χώρο και να επιβληθούν, όχι να περάσουν καλά οι ίδιοι.Μπορούσαν να γλεντάνε 7-11 αλλά πρέπει να γλεντάνε 11-4. Ρώτα γιατί και άμα πάρεις σοβαρή απάντηση πες μας. Εκτός κι αν δουλεύουν σε φούρνο και το παν σερί.

    Κι αμα πεις και καμιά κουβέντα, θα σου πουν ότι είσαι ξενέρωτος κλπ γιατί έτσι κάνουν . Πρώτα σε ενοχλούν και μετά αν τους ζητήσεις το λόγο σε κατηγορούν επειδή σε ενόχλησαν.

    Πάρε το 100 χωρίς αναστολή, για αυτό το πληρώνουμε γιατί αν θέλεις έχεις το δικαίωμα να κοιμηθείς στο σπίτι σου, ακόμα και την παραμονή πρωτοχρονιάς, επειδή έτσι γουστάρεις. Και ο επιχειρηματίας να μάθει να επιβιώνει και να γιορτάζει χωρίς να διαλύει το σύμπαν. Δεν του χρωστάς τίποτα ούτε είναι δικό του το χωριό σου.

  • Γενικότερα είναι παράλογο αυτό που γίνεται στο όνομα της ιδιοσυγκρασίας του λαού και της διασκέδασης. Και πραγματικά λυπάμαι για τα ειρωνικά σχόλια που διαβάζω για κάποιον που ζητά το αυτονόητο τον σεβασμό! Μπορεί να μην είσαι ασθενής, ούτε να έχεις μωρό παιδί, ουτε να εργάζεσαι απο τα ξημερώματα. Δεν έχεις δικαίωμα να ηρεμήσεις και να ξεκουραστείς στο σπίτι σου όπως εσύ το επιθυμείς;; Πρέπει να κατανοήσεις αυτούς που ξεκουράζονται φωνάζοντας και κάνοντας θόρυβο;; Τη μια έχουν διπλα γαμο, την αλλη πανηγύρι, την αλλη μαζεύτηκε η παρέα να ψήσει, ή μαζεύτηκαν τα 20 παιδιά και παίζουν στην πυλωτη έως τις 12..όλο το καλοκαίρι όλο και κάτι γίνεται και όλοι έχουν δικαιώματα εκτός απο εσένα που απλά θέλεις ησυχία…έλεος να συζητάμε για τα αυτονόητα!!

    • ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΘΟΡΥΒΩΝ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ, ΜΕ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΕΣ,ΓΕΡΑΝΟΥΣ,ΤΡΥΠΑΝΙΑ,ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.

  • Επειδή μου έχει συμβεί, εφόσον δεν διασκεδάζουν κάτω από τό σπίτι σου ώστε νά αρχίσεις να τους πετάς κουβάδες με νερό (ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΛΥΣΗ) 1ον καλεις αστυνομία ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ 2ον ΑΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Η ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΆ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΧΑΛΙ ΜΕ ΝΕΡΑ ΒΡΩΜΙΚΑ Η ΜΕ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ Η ΜΕ ΚΟΥΒΑΔΕΣ

      • Πονας? Να μαθεις να σεβεσαι για να μην εχεις προβλημα ουτε με αστυνομιες ουτε με καταγγελιες. Δεν ειναι αυτη αρχικατιναρα
        εσυ εισαι κομπλεξικο γιδι που δεν ξερει να σεβεται. Μαθε να σεβεσαι και μετα βλεπουμε το υπολοιπο χάλι σου. Οσο θα ειστε ετσι θα τρωτε σωρηδον και τις καταγγελιες και τα νερα σας και τα παντα ολα μεχρι να βαλετε μυαλο.

  • Και μιας και ειναι και μεσα Αυγουστου, ας πει επιτελους και καποιος για αυτα τα πανηγυρια με τα κλαρινοκλαπατσιμπαλα στο τερμα μεχρι τις 3-4 μετα τα μεσανυχτα!

    Καπου ωπα! Τι ειναι αυτο, κρατος εν κρατει; Τι ειναι ακριβως τα πανηγυρια και κανουν οτι γουσταρουν ενοχλωντας καταφωρα ολους τους περιοικους;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.