ΚΟΡΕΛΑΣ MASTERPIES στην Κοζάνη | Μας έμαθαν οι γονείς και οι παππούδες μας να τους εμπιστευόμαστε

13 Αυγούστου 2022
04:06

Γράφει ο Στέλιος Φούντογλου για το togethermag.gr

 

Η δημιουργία

1963 απόφαση ζωής. Μια απόφαση που όπως αποδείχθηκε άξιζε κάθε λεπτό εργασίας και θυσιών. Ήταν ο Θωμάς Κορέλας, ένας άνθρωπος δημιουργικός και ανήσυχος. Από το μηδέν ήρθε η έμπνευση και χώθηκε στον ιδεασμό. Δεν άργησε να φανεί στης πόλης τα σοκάκια πως την καλύτερη μπουγάτσα μόνο στον Θωμά Κορέλα θα την βρεις! Ήθελες απλά να μπεις μέσα και να κάτσεις στον πάγκο δίπλα από το παράθυρο, με ένα τσίγκινο πιατάκι μπροστά σου και να γευτείς!

 

 

Ο κόσμος πολύς και περιχαρής να προλάβει ένα τραπέζι και να μυρίσει λίγο από τα αρώματα της κρέμας. Χαμογελούσαν τα πρόσωπα και η πελατεία έφευγε χορτάτη. Πίσω από τον πάγκο η σκέψη έτρεχε και προσπαθούσε να μεγαλώσει! Να φτάσει εκεί που της αξίζει!

Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και δίνεις όλο σου το είναι κάποια στιγμή η ιδέα σπάει τα στεγανά και απελευθερώνεται! Η δημιουργία είναι ένα ταξίδι προσωπικό με ξεχωριστά χρώματα και γεύσεις. Αυτός ο χώρος που δημιούργησε τις γεύσεις του Θωμά Κορέλα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου και της πόλης ολόκληρης!

Αγνά υλικά να ψάχνεις και να γεμίζεις λαχτάρα τον πελάτη για την επόμενη φορά που θα περάσει το κατώφλι..

Το φρέσκο βούτυρο που συνόδευε και έδενε την κρέμα και το φύλλο της μπουγάτσας τότε στα ασπρόμαυρα χρόνια, ήταν η απαρχή ενός γευστικού ταξιδιού δίχως τελειωμό.

Ήταν και οι βόλτες στην νοσταλγική Κοζάνη που κατέληγαν τις περισσότερες φορές εκεί στον κ. Θωμά με την υπέροχη μπουγάτσα. Η συνταγή μυστική και επτασφράγιστη για τους επόμενους και πάντα όλα με το χέρι. Μια τόσο γευστική μπουγάτσα έχει σίγουρα το συστατικό της πολυπόθητης αγάπης. Πέρασαν άνθρωποι και άνθρωποι ετούτο το κατώφλι και μάθανε να συνδέουν την μπουγάτσα με τον κ. Θωμά. Όπου και να ταξίδεψε αυτή η γεύση είχε μονάχα για αποσκευή, το χαμόγελο και την γλυκύτητα της πρώτης δοκιμής.

Σα να ήξερε ο Θωμάς Κορέλας πως τούτο το φύλλο αέρος  και το μεράκι του θα δημιουργούσαν τις βάσεις για το αύριο δίχως σύνορα και γευστικές παρωπίδες!

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες μας θυμίζουν τη μαγεία του χθες και δίνουν δύναμη στο σήμερα να φτάσει εκεί που ο Θώμας Κορέλας πίστευε και ονειρευόταν.

Οι άνθρωποι αλλάζουν αλλά οι γεύσεις παραμένουν!

Συνεχίζεται…

 

 

 

Θεσσαλίας 8, Κοζάνη

korelas.com

instagram.com/korelas_masterpies

facebook.com/KorelasMasterpies

[email protected]

 

Γράφει ο Στέλιος Φούντογλου για το togethermag.gr

7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.