Ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας: Τι θα γίνει με το Πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές & Νησιωτικές Κοινότητες – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης», στο οποίο είχε ενταχθεί και η κοινότητα της Ελάτης του Δήμου Σερβίων Βελβεντού (τότε)

17 Αυγούστου 2022
09:30


Αξιότιμε Περιφερειάρχη, κ. Κασαπίδη
,


Γνωρίζοντας αφενός το ενδιαφέρον σας για την ένταξη της Κοινότητας Ελάτης στο Πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές & Νησιωτικές Κοινότητες Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης», με βάση και όσα αναφέρετε στη σχετική Επερώτησή σας στη Βουλή (επισυνάπτεται), και αφετέρου λαμβάνοντας υπόψη τις επείγουσες ανάγκες για το ενεργειακό ζήτημα, σας απευθύνω ανοιχτά αυτή την επιστολή, ώστε να ανοίξει με πρωτοβουλία δική σας ξανά η συζήτηση, αλλά και οι σχετικές ενέργειες.


Ειδικότερα στόχος αυτής της ανοιχτής επιστολής είναι:

Κατά πρώτον η διερεύνηση και η πίεση για την επανένταξη του καινοτόμου αυτού προγράμματος στο Νέο ΕΣΠΑ (του οποίου το μεγαλύτερο μέρος πάει στις Περιφέρειες). Υπενθυμίζω ότι το πρόγραμμα αυτό επιδιώκει την ισόρροπη, αειφόρο, περιφερειακή ανάπτυξη, τη δημιουργία πρωτοπόρων οικονομιών, την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών «απομονωμένων κοινοτήτων», τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση των διαφόρων μορφών τουρισμού και την εξοικείωση με πρακτικές Πράσινης Ανάπτυξης καθώς και τη συγκράτηση και την αύξηση του παραγωγικού πληθυσμού, όλα αυτά που έχει η ανάγκη η περιοχή μας,
κατά δεύτερον να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να υπάρχει συνέχεια σε τέτοιες πολιτικές, ασχέτως αν αλλάζουν Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Κυβερνήσεις, προς όφελος της Περιφέρειάς μας και τη χώρας, και κατά τρίτον να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις για τη μη υλοποίηση του Προγράμματος σε όλους τους δημότες και κυρίως στους δημότες της κοινότητας Ελάτης, εφόσον ο Δήμος Σερβίων Βελβεντού (επί δημαρχίας Κωνταντόπουλου) ανταποκρίθηκε πλήρως σε ό,τι του ζητήθηκε και οι δημότες αναγκάστηκαν να δαπανήσουν υπέρογκα ποσά, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας.

Έχοντας την πεποίθηση ότι κανείς δεν διαφωνεί με τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη πόσο μπροστά έβλεπε αυτό το πρόγραμμα, τώρα που βιώνουμε την αγωνία για την επώδυνη θέση στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη και ο Πλανήτης σε σχέση με την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, είμαι σίγουρος για την ανταπόκρισή σας.


Με εκτίμηση

Αχιλλέας Μπούντας, Αντιπρόεδρος Κοινότητας Ελάτης

8 σχόλια

  • κυρ Αχιλλεα για οδηγο ελκυθρου θα σας τον στειλουμε μετα τισ εκλογες, να κανει δρομολογιο πλατεια – καφενειο ωσπου να χαθει και να ηρεμήσουμε…

  • πρόεδρος κοινότητας ελάτης; αντιδήμαρχος καμβουνίων; δήμαρχος σερβίων; μπα που να καταλάβουν! ας μην τους ψηφίζαμε….

  • Ο Μωυσής δεν ήταν Μωυσής,ο μονομάχος δεν ήταν μονομάχος.ηρθε η ώρα να φύγει.Αφηνει ερείπια, μια περιφέρεια στα όρια της κατάθλιψης της οργής και της αγανάκτησης.το παραδειγμα της θλιβερής ιστορίας αυτού του ανθρώπου δεν πρέπει να το ξαναζήσουμε.υποψηφιοι περιφερειάρχες κάντε το άλμα σας.

  • περιφερειάρχη , είμαστε μαζί σου ! είμαστε πολλοί !
    Εσύ προοδεύεις στα έργα, αυτοί υποφέρουν. Έχασαν τον ύπνο τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.