Η πιο πετυχημένη εκδήλωση του Αθλητικού Συλλόγου ΕΡΑΤΥΡΑΣ αμαυρώθηκε από κατάπτυστη, μεμονωμένη ρατσιστική επίθεση στο ποντιακό συγκρότημα που τίμησε με την παρουσία του μέρος του προγράμματος – H ανακοίνωση του Φ.Σ. Αναγέννησης Εράτυρας

20 Αυγούστου 2022
18:22
Η πιο πετυχημένη εκδήλωση του Αθλητικού Συλλόγου ΕΡΑΤΥΡΑΣ αμαυρώθηκε από κατάπτυστη, μεμονωμένη ρατσιστική επίθεση στο ποντιακό συγκρότημα που τίμησε με την παρουσία του μέρος του προγράμματος Σύσσωμο το Δ. Σ καταδικάζει την ενέργεια που προσβάλλει τα μέλη της και τους αθλητές του πιο ζωντανού Συλλόγου στην Εράτυρα και όχι μόνο.
Προσβάλλει το χωριό, και μας επιστρέφει στον άκρατο συντηρητισμό και τον σκοταδισμό που τροφοδοτείται δυστυχώς και εσωτερικά από κύκλους της συντηρητικής Εράτυρας.
Το Δ.Σ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για λογαριασμό όλης της Εράτυρας την οποία προσέβαλλε.
Το Δ.Σ ζητάει συγγνώμη από τους δεκάδες Ποντίους που τίμησαν την Εκδήλωση και ήρθαν από όλα τα μέρη του Βοΐου να στηρίξουν το Σύλλογο και να καμαρώσουν τα παιδιά τους – αθλητές που αγωνίζονται στην Ομάδα,με τις τόσες επιτυχίες.
Το Τ.Σ και οι φορείς της Εράτυρας να στιγματίσουν με αποφάσεις τους το περιστατικό εάν επιθυμούν να πάρουν αποστάσεις απο τους κύκλους του σκοταδισμού και του ρατσισμού που τροφοδοτούνται στην κοινωνία.
Υ. Γ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΑΤΥΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ τίμησαν την Εκδήλωση με πρωτόγνωρη προσέλευση.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να στηριχτεί αυτή η βραδιά.
Με εκτίμηση,
Δ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ

26 σχόλια

  • Ο απαραδεκτος εξέθεσε όλη την Εράτυρα που τη γνωρίζω από πρώτο χέρι λογω εργασίας πόσο πρωτοπόρο και προοδευτικό χωριό είναι.

    • Όταν λέτε πρωτοπόρο και προοδευτικό χωριό τι εννοείται..ότι είναι ανεκτικό και δέχεται τους Πόντιους..? Μήπως το χειροτερευετε? Μου θυμίζεις ένα φίλο εξίσου πρωτοπόρο και προοδευτικό που έλεγε εγώ δεν έχω θέμα δεν είναι ρατσιστής ξέρεις ποσους φίλους Πόντιους έχω?
      Άρα αγαπητέ φίλε και εσύ και άλλοι ενδομηχα ίσως και υποσυνείδητα μπορεί να σκέφτεστε ότι και αυτός ο κάτοικος στην Εράτυρα που το φώναξε δυνατά…!!!και πίστεψέ με δεν είναι ο μόνος.Ειναι πολλές και πολλοί ακόμη.

  • Είναι κρίμα τέτοιες συμπεριφορές να αμαυρώνουν τον κόπο όσων ”τρέχουν” για να γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις . Στην προκειμένη φάση ίσως θα έπρεπε να μη γίνει τόσο σούσουρο και απλά να πετάξουν από την εκδήλωση τον συγκεκριμένο ανεγκέφαλο εκείνη την ώρα, όσο και να είχε πιει και να συνεχιστεί η εκδήλωση. Ελπίζω να μη ξαναγίνουν τέτοια πράγματα σε εκδηλώσεις όσο και να πιωμένος και να είναι κάποιος , σεβόμενοι όλοι μας τους κόπους και τις θυσίες των παιδιών που οργανώνουν τις εκδηλώσεις χάνοντας έτσι χρήματα.

  • Η ΠΡΆΞΗ ΕΝΌΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΖΕΙ ΕΝΑ ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΌ.ΑΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ Η ΑΝΑΦΟΡΆ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΙΡΙΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΆΤΥΡΑΣ.

  • Σε τέτοιες εκδηλώσεις, πολλές φορές μιλάει περισσότερο το ποτό παρά ο άνθρωπος. Ένας φιλικός “διακανονισμός” απαιτείται και από τις δυο πλευρές. Έχουμε δει παρόμοιες συμπεριφορές πολλές φορές στην Κοζάνη(πχ σε αποκριές)αλλά το θέμα λύθηκε επί τόπου. Δεν είναι και για δελτίο τύπου…

  • Δεν ειναι και για δελτιο τυπου?ποσες και ποσες εχουμε ακουσει και δει ρατσιστικες συμπεριφορες ,τι κρυβεσται?τουρκους μας ανεβαζετε τουρκους μας κατεβαζετε και σωστα γραφει 2022.Για ποσο αφελεις μας εχετε,το ολο θεμα δεν παιρνει διαστασεις στην περιοχη απο απο το ηθος και το φιλοτιμο αλλα και την διορατικοτητα των ποντιων.Αληθειες γραφω.

  • Φυσικά και το ένα άτομο δεν χαρακτηρίζει ένα χωριό και μια τοπική κοινωνία. Εννοείται. Αφού όμως αυτός ο κύριος το έκανε αυτό και αποκάλεσε κάποιος μη Έλληνες δημόσια, καλά είναι να ξέρουμε ποιος είναι αυτός. Δεν είναι κακό…

  • Να σας πω τι θα κάνετε την επόμενη φορά σε παρόμοια κατάσταση. Φωνάζεις δίπλα 3 μάρτυρες. Και ρωτάς τον κύριο : Δηλαδή εγώ που είμαι Πόντιος δεν είμαι Έλληνας; Και περιμένεις απάντηση. Αν δεν απαντήσει, τον στέλνεις για ύπνο με τις κότες. Αν απαντήσει όχι, του τραβάς μια μήνυση να έχει να πορεύεται και βγάζεις και ένα καλό χαρτζιλίκι και το κάνεις δωρεά στο κοινωνικό παντοπωλείο.

    • Έγινε ρε φίλε κι άμα πας στο περίπτερο πάρε μάρτυρες και άρχισε τις αγωγές γιατί μπορεί να πάρεις λάθος ρέστα.

  • Είναι καλό να χορεύουν καί οι ντόπιοι ποντιακά , αλλά καί όλους τούς χορούς!
    Να μας πουν οι Πόντιοι ποιους άλλους χορούς μαθαίνουν στους ποντιακούς συλλόγους εκτός από ποντιακά ??????

    • Εγω παντως ως Ποντιος χορευω και στις αποκριες και στις χαρες φιλων ,δημοτικα, ηπειρωτικα κλπ. και υπαρχουν συλλογοι που διδασκουν πολλους χορους υπαρχει ομως ναι και συλλογοι που διδαδκουν μονο ποντιακα , απαγορεύεται ?

  • Ε ρε μας πρήξατε λες και είναι οι πόντιοι οι νέγροι της Αλαμπάμα και οι ντόπιοι η Κουκλουξκλαν. Διαμαρτυρήθηκε ένας που δεν θέλει κεμεντζέδες, δεν τους οδήγησαν στον θάλαμο αερίων, μην δραματοποιείτε το τίποτα. Βγάλτε κάνα κλαρίνο σε ποντιακό χωριό να δείτε τι θα γίνει. Αφού είμαστε τρελοί όλοι…

  • Το “αούτος” άλλοτε ειναι προσβλητικο και άλλοτε οχι. Αναλόγως με το υφος που το λες. Εχω ακουσει ποντιο να προσβαλλει ποντιο με αυτη τη λεξη.
    Η λεξη, αυτη καθεαυτη, δε νομιζω να ενοχλει, αν το λες χιουμοριστικα ή με διαθεση πειραγματος. Αν εισαι ομως χαιρεκακος σιγουρα η λεξη παιρνει αλλο νοημα. Κατι σα να λεμε “παρατυπη” “επισυνδεση”.
    π.χ. Περνάς το φαναρι με κοκκινο, εισαι παρατυπος παραβατης. Οχι παράνομος. Κατι τετοιο, τελωσπαντων.

    • Δεν υπάρχει χιούμορ σε μια λέξη – χαρακτηρισμό που λέγεται στεροτυπικά και στερεοτυπικά περνάει από γενιά σε γενιά.

      Το να λες ότι έχει άλλες φορές χιουμοριστική προσέγγιση κι άλλες υποτιμητική, δεν βοηθάει.

      Χρησιμοποιείται συστηματικά υποτιμητικά και αν τυχόν κάποιοι αντιδράσουν, τότε αυτός που τη λέει στρίβειν διά του αραβώνος με τη γνωστή γυριστή: “έλα μωρέ, πλάκα κάνω”.

      Κι εγώ άμα αρχίσω να σε βρίζω, για πλάκα θα σε βρίζω.

      Ντροπή και μόνο ντροπή.

  • Θα συνιστούσα στον Κύριο που δέχθηκε το ρατσιστικό σχόλιο να προσφύγει στη δικαιοσύνη.Με το νόμο 4285/2014 περί ρατσισμού κλπ…ο εν λόγω κάτοικος της Εράτυρας θα αντιμετωπίσει τον ποινικό κώδικα.
    Να το κάνετε και εσείς και οι ποντιακοί σύλλογοι,έχετε χρέος σε όσους αντιμετωπίζονται ως μειονότητα ως διαφορετικοί.Τετοια φαινόμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και δραστικά.Εχετε χρέος απέναντι στους παππούδες σας στις γιαγιάδες σας στους γονείς σας,που αγωνίστηκαν από τουρκοσποροι που τους αποκαλούσαν οι πρόγονοι του εν λόγω Κυρίου ..να γίνουν Έλληνες.
    Έχετε χρέος Κύριοι να μην αποσιωπησετε..δεν είναι μεμονωμένο γεγονός.

  • Η φράση “εδώ είμαστε Έλληνες”, προσδιορίζει επακριβώς ποια είναι, για σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, η αντίληψη των ντόπιων για τους πρόσφυγες εκατό (100) χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

    Δυστυχώς υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας όλοι εκείνοι που σε αυτή την εκατονταετή διαδρομή, τέσσερις (4) γενιές από τότε σχεδόν, δεν κατάλαβαν ούτε τι συνέβη, ούτε ποιοι είναι οι ίδιοι.

    Άξιο αναφοράς ότι εκατοντάδες Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, πολέμησαν στον Μακεδονικό Αγώνα και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Αυτό είναι το ευχαριστώ.

    Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.